Madziu a czy rozplenicę, która przezimowała posiadasz w swoich zbiorach? U mnie ona wypadła najsłabiej. Miałam dwie i obie straciłam.
Karolinko dziękuję

Rabaty kwiatowe otoczone trawnikiem zyskują na wyglądzie
Lidziu dziurawca póki co traktuję jako roślinę ozdobną

Dziękuję. To lilia Apricot Fudge.
Arkadiusie miło mi że dostrzegłeś moje starania
Marysiu ten zestaw roślin poniekąd zawdzięczam FO, napatrzyłam się u innych osób i złapałam bakcyla liliowo-liliowcowo-różanego. Kwiat o którego pytasz to jednoroczny żmijowiec (czasem słabiutko ale się rozsiewa i w ten sposób jest nie tylko jednoroczny).
Dziś zapraszam do kilku widoków ogólnych z ogrodu
Na rabacie na powyższych zdjęciach rosną dwa cisy (Wojtek i Dawid), młoda wierzba babilońska, 2 tawuły, wisienka nn i mały berberys, a także 3 róże w tym ta poniżej, lilie i byliny (dzwonki, rozchodniki dzielżany, astry, floksy i inne).

Jest ona otoczona trawą i sąsiaduje z innymi nasadzeniami.
Kolejna rabatka z tują Danica i Szmaragd, jałowcem złoto-zielonym, pięciornikami, wiesiołkami missouryjskimi, przegorzanem, mikołajkiem i hostami oraz in.bylinami.
W tym roku wprowadziłam tu astra (niebieskiego), bodziszki i zapomniałam

co, a jest tam tego kilka roślin
Przetacznikowiec, moszenki południowe, proso rózgowate rosną bardziej w głębi.
Oto kilka portretów
Lilia i samosiew uprawionego jednorocznego kwiatka z ubiegłego roku
Gailardia i calla (w tym roku uprawiam zantedeschie w donicach i na razie sobie to chwalę).
Różowa lilia przepięknie i silnie pachnie, mogłabym przy niej siedzieć i siedzieć (za to rosnącej obok brązowawej lilii obok coś zaszkodziło).
I na koniec na biało