Zaczarowany Ogród IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zaczarowany Ogród IV

Post »

Witaj Dorotko , podziwiam talent i pomysły. ;:215 W ogrodzie ciekawe znaleziska można napotkać spacer daje dużo o myślenia ;:131
Teraz odpoczywam i mam czas na spacerowanie po ogrodach na FO :heja
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z czego ten lasek? ;:oj Jaki rozchodnik tak kwitnie? Mam sporo różnych roślinek na skalniaku, niektóre mają naprawdę piękne kwiaty, ale ten lasek jest niesamowity!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale fajnie wygląda ten rojnikowy lasek ... zrobiony chyba w pozycji horyzontalnej. ;:138 ;:138
Pomysły górą i rośnie kolekcja cementowych liści, będzie jeszcze ciekawiej gdy uda Ci się z barwnikami. ;:138
Róże z przyjemnością obejrzę ponownie. ;:333
Maila przeczytaj a dowiesz się co dla Ciebie zgromadziłam. ;:87 ;:87
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Dorotko witaj,,,ale u ciebie piękne róże ,,,a artystka z ciebie ,,
takie dzieła z cementu gratuluje zdolna z ciebie dziewczyna,, :D
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No , niesamowicie wyglądają te kwitnące rozchodniki
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

plocczanka pisze:Dorotko, wygraliśmy, ale dziś nasza drużyna coś bez ikry grała. Mogli wygrać większą ilością bramek. ;:224
Jaki cudny ten biały łubin!
Lucynko przy tym upale i oni mieli maksa. Ważne, że wygrali. Teraz czekamy do soboty. ;:333
evastyl pisze:Dorotko faktycznie zaczarowany ogród i to przez Ciebie ...superrrrrr przejrzałam na razie jeden wątek i jestem zachwycona ...piękny kawałek ziemi ...a do tego wszystko to Twoje nasadzenia .
Nie doczytałam jeszcze ile ma metrów ...mieszkasz w Lubuskiem a dokładnie ? chętnie bym obejrzała Twój ogród na żywo ;)
Ewuś, tak. Każde drzewo, każdy krzak posadziliśmy własnoręcznie. Nawet nie wiedziałam jaka to satysfakcja. Patrzeć jakwszystko pięknie rośnie. Kocham swój ogród. Tak, mieszkam w Lubuskim. Dokładnie Rybakowo koło Gorzowa. I oczywiście bardzo ale to bardzo Ciebie zapraszam! ;:196
iwona0042 pisze:Dorotko ja nie wiem, ale na pewno opryskać trzeba, szkoda by jej było ;:108 ja mam akebię na starej dzialce, musze odkłady porobić i zabrać z niej na swoją działeczkę, fajnie rojniki wyglądają w tej chwili ;:215
Iwonko, zrobiłam zdjęcie, pójdę do ogrodniczego i zapytam. Tam chyba powinni wiedzieć co zrobić, prawda? A odkłady i ja zrobię. Mam w kilku miejscach akebię ale może jeszcze w lesie posadzę? Rojniki faktycznie świetnie teraz wyglądają. Są bardzo wdzięczne bo samoobsługowe.
pela11 pisze:Dorotko , też mam rozchodniki ,ale takich ładnych kwiatków na nich nie widziałam .Owszem ,kolby wypuszczają ale mam wrażenie że się nie rozwijają.Może wiesz dlaczego ?
Elu, niestety nie pomogę. Nigdy nie miałam takiego problemu. U mnie rosną i kwitną bez jakiejkolwiek mojej interwencji.
JAKUCH pisze:Dorotko artystka z Ciebie Wielkazrobić takie cudne liście i wpadłaś na taki pomysł ;:303 Biały łubin, biały przetacznik.U mnie juz lipy kwitną i zapach unosi się w koło
Jadziu, ja zawsze coś muszę bo inaczej się uduszę. ;:306 Teraz robię decu na kamieniach. Wairatka jestem. Wiem. ;:333
adamiec pisze:Witaj Dorotko , podziwiam talent i pomysły. ;:215 W ogrodzie ciekawe znaleziska można napotkać spacer daje dużo o myślenia
Teraz odpoczywam i mam czas na spacerowanie po ogrodach na FO :heja
Irenko, bardzo się cieszę, że miałaś czas zajrzeć do mnie. Fajnie że jesteś! ;:196
Aguss85 pisze:Z czego ten lasek? ;:oj Jaki rozchodnik tak kwitnie? Mam sporo różnych roślinek na skalniaku, niektóre mają naprawdę piękne kwiaty, ale ten lasek jest niesamowity!
Aguś, to lasek z rozchodników albo rojników. Nigdy nie wiedziałam które to które. :;230 Lasek pewnie ma efekt dlatego, że jest roślinek jest więcej.
stasia_ogrod pisze:Ale fajnie wygląda ten rojnikowy lasek ... zrobiony chyba w pozycji horyzontalnej.
Pomysły górą i rośnie kolekcja cementowych liści, będzie jeszcze ciekawiej gdy uda Ci się z barwnikami.
Róże z przyjemnością obejrzę ponownie.
Maila przeczytaj a dowiesz się co dla Ciebie zgromadziłam.
Stasiu, dokładnie, w pozycji horyzontalnej. Byłam rozłożona jak żaba. ;:306 Róże będą, niech tylko dojadę na ogród. Na maila odpisałam. Jak nie padnę po tym piwie co właśnie piję to jeszcze odpiszę. Hihihi.
skorpion811-51 pisze:Dorotko witaj,,,ale u ciebie piękne róże ,,,a artystka z ciebie ,,
takie dzieła z cementu gratuluje zdolna z ciebie dziewczyna,, :D
Stasiu, witaj! :wit Dziękuję Ci za bardzo miłe słowa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj mieliśmy 33 stopnie. Masakra totalna. Dobrze, że w pracy klima jest.
Dziewczyny ( i chłopaki oczywiście) gdzie kupię barwniki spożywcze?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Znowu fajne zakątki swojego ogrodu pokazujesz ...bardzo bardzo mi się podoba i powiem szczerzę troszkę zazdroszczę :wink: takie ogrodu .Zupkę kto ma zjeść kotek czy synek ;)
Faktycznie niedaleko mam do Ciebie . Bardzo często bywam w Lipianach :)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Lasek rozchodnikowy wygląda jak prehistoryczny. Super ;:215
Nie dziwię się, że odczuwasz satysfakcję, jak widzisz, że wszystko to, co posadziłaś pięknie rośnie. W końcu po to, między innymi to robimy.
Kicia dalej w czułych objęciach-wyrośnie z niej pieszczocha ;:108 Ale mój pies też rozpieszczony i zupełnie mi to nie przeszkadza :;230 Jemu zresztą też nie ;:306
Czy ten uszczelniacz do betonu jakoś się nazywa? Czy po prostu wystarczy, że poproszę uszczelniacz?
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

evastyl pisze:Znowu fajne zakątki swojego ogrodu pokazujesz ...bardzo bardzo mi się podoba i powiem szczerzę troszkę zazdroszczę :wink: takie ogrodu .Zupkę kto ma zjeść kotek czy synek ;)
Faktycznie niedaleko mam do Ciebie . Bardzo często bywam w Lipianach :)
Ewuś, dziękuję za miłe słowa. ;:196 Zupkę ma zjeść synuś. Ale żadne z nich w końcu nie zjadło. Za gorąco na jedzenie. W Lipianach dawno, dawno temu miałam koleżankę.
Iwonka1 pisze:Lasek rozchodnikowy wygląda jak prehistoryczny. Super ;:215
Nie dziwię się, że odczuwasz satysfakcję, jak widzisz, że wszystko to, co posadziłaś pięknie rośnie. W końcu po to, między innymi to robimy.
Kicia dalej w czułych objęciach-wyrośnie z niej pieszczocha ;:108 Ale mój pies też rozpieszczony i zupełnie mi to nie przeszkadza :;230 Jemu zresztą też nie ;:306
Czy ten uszczelniacz do betonu jakoś się nazywa? Czy po prostu wystarczy, że poproszę uszczelniacz?
Iwonko, Kulka to już pieszczocha a jak dorośnie to będzie za małym jak pies chodzić. ;:333
Jeśli chodzi o uszczelniacz to wystarczy, że w sklepie poprosisz o uszczelniacz do betonu.

Drugi dzień kosmicznych upałów. Mój termometr pokazywał 36 stopni. W życiu nie wypiłam tyle co przez ostatnie dwa dni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Dorota co to jest na pierwszym zdjęciu ...liście podobne do judaszowca ale to jakieś pnącze i nie wiem jakie :shock: fajne .
Widzę że rośliny variegaty też cię interesują :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Dorotko, w Twoim urokliwym ogrodzie. ;:196
Roślinki cudnie go ozdabiają, ale najbardziej tajemnicze i rzeczywiście zaczarowane są te zakątki, które zdobią rozmaite korzenie, konary tudzież inne kamienie i kamuszczki. ;:433 ;:433 ;:433
Wspaniale jest spacerować wśród takich czarodziejskich zakątków. ;:215
Tylko nieco chłodu i wody z nieba by się przydało, czego z ;:167 Ci życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Ten żółto kwitnący u Ciebie rozchodnik ostry przepięknie wygląda tworząc dużą łąkę, widziałem taki w fazie kwitnienia z dużą iloscią pszczół. Dostałem od sąsiadki sporo tego rozchodnika, mam nadzieję, że niedługo się rozro
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Ależ piękny rozchodnikowy lasek ;:138
Do tego rojniki wśród kamieni ;:333
U nas też upały :( ale ja ... mniej piję - tzn piwa mniej piję :D jakoś nie mam smaku przy tych upałach.
Dzban wody z cytryną i miętą codziennie nastawiamy i jakoś znosiły te upały siedząc w cieniu.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Dorotko jak chciała bym taką przestrzeń posiadać,muszę wszystko sadzić w zagęszczeniu i robi mi się straszny busz mam po prostu totalny chaos ;:145
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dorotka, dziś w końcu popadało u nas, a jak u Was :wit