Teraz odpoczywam i mam czas na spacerowanie po ogrodach na FO
Zaczarowany Ogród IV
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zaczarowany Ogród IV
Witaj Dorotko , podziwiam talent i pomysły.
W ogrodzie ciekawe znaleziska można napotkać spacer daje dużo o myślenia
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z czego ten lasek?
Jaki rozchodnik tak kwitnie? Mam sporo różnych roślinek na skalniaku, niektóre mają naprawdę piękne kwiaty, ale ten lasek jest niesamowity!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale fajnie wygląda ten rojnikowy lasek ... zrobiony chyba w pozycji horyzontalnej.
Pomysły górą i rośnie kolekcja cementowych liści, będzie jeszcze ciekawiej gdy uda Ci się z barwnikami.
Róże z przyjemnością obejrzę ponownie.
Maila przeczytaj a dowiesz się co dla Ciebie zgromadziłam.

Pomysły górą i rośnie kolekcja cementowych liści, będzie jeszcze ciekawiej gdy uda Ci się z barwnikami.
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Dorotko witaj,,,ale u ciebie piękne róże ,,,a artystka z ciebie ,,
takie dzieła z cementu gratuluje zdolna z ciebie dziewczyna,,
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
No , niesamowicie wyglądają te kwitnące rozchodniki
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Lucynko przy tym upale i oni mieli maksa. Ważne, że wygrali. Teraz czekamy do soboty.plocczanka pisze:Dorotko, wygraliśmy, ale dziś nasza drużyna coś bez ikry grała. Mogli wygrać większą ilością bramek.![]()
Jaki cudny ten biały łubin!
Ewuś, tak. Każde drzewo, każdy krzak posadziliśmy własnoręcznie. Nawet nie wiedziałam jaka to satysfakcja. Patrzeć jakwszystko pięknie rośnie. Kocham swój ogród. Tak, mieszkam w Lubuskim. Dokładnie Rybakowo koło Gorzowa. I oczywiście bardzo ale to bardzo Ciebie zapraszam!evastyl pisze:Dorotko faktycznie zaczarowany ogród i to przez Ciebie ...superrrrrr przejrzałam na razie jeden wątek i jestem zachwycona ...piękny kawałek ziemi ...a do tego wszystko to Twoje nasadzenia .
Nie doczytałam jeszcze ile ma metrów ...mieszkasz w Lubuskiem a dokładnie ? chętnie bym obejrzała Twój ogród na żywo ;)
Iwonko, zrobiłam zdjęcie, pójdę do ogrodniczego i zapytam. Tam chyba powinni wiedzieć co zrobić, prawda? A odkłady i ja zrobię. Mam w kilku miejscach akebię ale może jeszcze w lesie posadzę? Rojniki faktycznie świetnie teraz wyglądają. Są bardzo wdzięczne bo samoobsługowe.iwona0042 pisze:Dorotko ja nie wiem, ale na pewno opryskać trzeba, szkoda by jej byłoja mam akebię na starej dzialce, musze odkłady porobić i zabrać z niej na swoją działeczkę, fajnie rojniki wyglądają w tej chwili
Elu, niestety nie pomogę. Nigdy nie miałam takiego problemu. U mnie rosną i kwitną bez jakiejkolwiek mojej interwencji.pela11 pisze:Dorotko , też mam rozchodniki ,ale takich ładnych kwiatków na nich nie widziałam .Owszem ,kolby wypuszczają ale mam wrażenie że się nie rozwijają.Może wiesz dlaczego ?
Jadziu, ja zawsze coś muszę bo inaczej się uduszę.JAKUCH pisze:Dorotko artystka z Ciebie Wielkazrobić takie cudne liście i wpadłaś na taki pomysłBiały łubin, biały przetacznik.U mnie juz lipy kwitną i zapach unosi się w koło
Irenko, bardzo się cieszę, że miałaś czas zajrzeć do mnie. Fajnie że jesteś!adamiec pisze:Witaj Dorotko , podziwiam talent i pomysły.W ogrodzie ciekawe znaleziska można napotkać spacer daje dużo o myślenia
Aguś, to lasek z rozchodników albo rojników. Nigdy nie wiedziałam które to które.Aguss85 pisze:Z czego ten lasek?Jaki rozchodnik tak kwitnie? Mam sporo różnych roślinek na skalniaku, niektóre mają naprawdę piękne kwiaty, ale ten lasek jest niesamowity!
Stasiu, dokładnie, w pozycji horyzontalnej. Byłam rozłożona jak żaba.stasia_ogrod pisze:Ale fajnie wygląda ten rojnikowy lasek ... zrobiony chyba w pozycji horyzontalnej.
Stasiu, witaj!skorpion811-51 pisze:Dorotko witaj,,,ale u ciebie piękne róże ,,,a artystka z ciebie ,,

Dzisiaj mieliśmy 33 stopnie. Masakra totalna. Dobrze, że w pracy klima jest.
Dziewczyny ( i chłopaki oczywiście) gdzie kupię barwniki spożywcze?
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Znowu fajne zakątki swojego ogrodu pokazujesz ...bardzo bardzo mi się podoba i powiem szczerzę troszkę zazdroszczę
takie ogrodu .Zupkę kto ma zjeść kotek czy synek ;)
Faktycznie niedaleko mam do Ciebie . Bardzo często bywam w Lipianach
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Lasek rozchodnikowy wygląda jak prehistoryczny. Super
Nie dziwię się, że odczuwasz satysfakcję, jak widzisz, że wszystko to, co posadziłaś pięknie rośnie. W końcu po to, między innymi to robimy.
Kicia dalej w czułych objęciach-wyrośnie z niej pieszczocha
Ale mój pies też rozpieszczony i zupełnie mi to nie przeszkadza
Jemu zresztą też nie
Czy ten uszczelniacz do betonu jakoś się nazywa? Czy po prostu wystarczy, że poproszę uszczelniacz?
Nie dziwię się, że odczuwasz satysfakcję, jak widzisz, że wszystko to, co posadziłaś pięknie rośnie. W końcu po to, między innymi to robimy.
Kicia dalej w czułych objęciach-wyrośnie z niej pieszczocha
Czy ten uszczelniacz do betonu jakoś się nazywa? Czy po prostu wystarczy, że poproszę uszczelniacz?
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Ewuś, dziękuję za miłe słowa.evastyl pisze:Znowu fajne zakątki swojego ogrodu pokazujesz ...bardzo bardzo mi się podoba i powiem szczerzę troszkę zazdroszczętakie ogrodu .Zupkę kto ma zjeść kotek czy synek ;)
Iwonko, Kulka to już pieszczocha a jak dorośnie to będzie za małym jak pies chodzić.Iwonka1 pisze:Lasek rozchodnikowy wygląda jak prehistoryczny. Super![]()
Kicia dalej w czułych objęciach-wyrośnie z niej pieszczochaAle mój pies też rozpieszczony i zupełnie mi to nie przeszkadza
Jemu zresztą też nie
![]()
Jeśli chodzi o uszczelniacz to wystarczy, że w sklepie poprosisz o uszczelniacz do betonu.
Drugi dzień kosmicznych upałów. Mój termometr pokazywał 36 stopni. W życiu nie wypiłam tyle co przez ostatnie dwa dni.

-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Dorota co to jest na pierwszym zdjęciu ...liście podobne do judaszowca ale to jakieś pnącze i nie wiem jakie
fajne .
Widzę że rośliny variegaty też cię interesują
Widzę że rośliny variegaty też cię interesują
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witaj, Dorotko, w Twoim urokliwym ogrodzie.
Roślinki cudnie go ozdabiają, ale najbardziej tajemnicze i rzeczywiście zaczarowane są te zakątki, które zdobią rozmaite korzenie, konary tudzież inne kamienie i kamuszczki.
Wspaniale jest spacerować wśród takich czarodziejskich zakątków.
Tylko nieco chłodu i wody z nieba by się przydało, czego z
Ci życzę. 
Roślinki cudnie go ozdabiają, ale najbardziej tajemnicze i rzeczywiście zaczarowane są te zakątki, które zdobią rozmaite korzenie, konary tudzież inne kamienie i kamuszczki.
Wspaniale jest spacerować wśród takich czarodziejskich zakątków.
Tylko nieco chłodu i wody z nieba by się przydało, czego z
-
Jurek

- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Ten żółto kwitnący u Ciebie rozchodnik ostry przepięknie wygląda tworząc dużą łąkę, widziałem taki w fazie kwitnienia z dużą iloscią pszczół. Dostałem od sąsiadki sporo tego rozchodnika, mam nadzieję, że niedługo się rozro
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Ależ piękny rozchodnikowy lasek
Do tego rojniki wśród kamieni
U nas też upały
ale ja ... mniej piję - tzn piwa mniej piję
jakoś nie mam smaku przy tych upałach.
Dzban wody z cytryną i miętą codziennie nastawiamy i jakoś znosiły te upały siedząc w cieniu.
Do tego rojniki wśród kamieni
U nas też upały
Dzban wody z cytryną i miętą codziennie nastawiamy i jakoś znosiły te upały siedząc w cieniu.
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Dorotko jak chciała bym taką przestrzeń posiadać,muszę wszystko sadzić w zagęszczeniu i robi mi się straszny busz mam po prostu totalny chaos 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Dorotka, dziś w końcu popadało u nas, a jak u Was