Teraz odpoczywam i mam czas na spacerowanie po ogrodach na FO

Lucynko przy tym upale i oni mieli maksa. Ważne, że wygrali. Teraz czekamy do soboty.plocczanka pisze:Dorotko, wygraliśmy, ale dziś nasza drużyna coś bez ikry grała. Mogli wygrać większą ilością bramek.![]()
Jaki cudny ten biały łubin!
Ewuś, tak. Każde drzewo, każdy krzak posadziliśmy własnoręcznie. Nawet nie wiedziałam jaka to satysfakcja. Patrzeć jakwszystko pięknie rośnie. Kocham swój ogród. Tak, mieszkam w Lubuskim. Dokładnie Rybakowo koło Gorzowa. I oczywiście bardzo ale to bardzo Ciebie zapraszam!evastyl pisze:Dorotko faktycznie zaczarowany ogród i to przez Ciebie ...superrrrrr przejrzałam na razie jeden wątek i jestem zachwycona ...piękny kawałek ziemi ...a do tego wszystko to Twoje nasadzenia .
Nie doczytałam jeszcze ile ma metrów ...mieszkasz w Lubuskiem a dokładnie ? chętnie bym obejrzała Twój ogród na żywo ;)
Iwonko, zrobiłam zdjęcie, pójdę do ogrodniczego i zapytam. Tam chyba powinni wiedzieć co zrobić, prawda? A odkłady i ja zrobię. Mam w kilku miejscach akebię ale może jeszcze w lesie posadzę? Rojniki faktycznie świetnie teraz wyglądają. Są bardzo wdzięczne bo samoobsługowe.iwona0042 pisze:Dorotko ja nie wiem, ale na pewno opryskać trzeba, szkoda by jej byłoja mam akebię na starej dzialce, musze odkłady porobić i zabrać z niej na swoją działeczkę, fajnie rojniki wyglądają w tej chwili
Elu, niestety nie pomogę. Nigdy nie miałam takiego problemu. U mnie rosną i kwitną bez jakiejkolwiek mojej interwencji.pela11 pisze:Dorotko , też mam rozchodniki ,ale takich ładnych kwiatków na nich nie widziałam .Owszem ,kolby wypuszczają ale mam wrażenie że się nie rozwijają.Może wiesz dlaczego ?
Jadziu, ja zawsze coś muszę bo inaczej się uduszę.JAKUCH pisze:Dorotko artystka z Ciebie Wielkazrobić takie cudne liście i wpadłaś na taki pomysłBiały łubin, biały przetacznik.U mnie juz lipy kwitną i zapach unosi się w koło
Irenko, bardzo się cieszę, że miałaś czas zajrzeć do mnie. Fajnie że jesteś!adamiec pisze:Witaj Dorotko , podziwiam talent i pomysły.W ogrodzie ciekawe znaleziska można napotkać spacer daje dużo o myślenia
Teraz odpoczywam i mam czas na spacerowanie po ogrodach na FO
Aguś, to lasek z rozchodników albo rojników. Nigdy nie wiedziałam które to które.Aguss85 pisze:Z czego ten lasek?Jaki rozchodnik tak kwitnie? Mam sporo różnych roślinek na skalniaku, niektóre mają naprawdę piękne kwiaty, ale ten lasek jest niesamowity!
Stasiu, dokładnie, w pozycji horyzontalnej. Byłam rozłożona jak żaba.stasia_ogrod pisze:Ale fajnie wygląda ten rojnikowy lasek ... zrobiony chyba w pozycji horyzontalnej.
Pomysły górą i rośnie kolekcja cementowych liści, będzie jeszcze ciekawiej gdy uda Ci się z barwnikami.
Róże z przyjemnością obejrzę ponownie.
Maila przeczytaj a dowiesz się co dla Ciebie zgromadziłam.
Stasiu, witaj!skorpion811-51 pisze:Dorotko witaj,,,ale u ciebie piękne róże ,,,a artystka z ciebie ,,
takie dzieła z cementu gratuluje zdolna z ciebie dziewczyna,,
Ewuś, dziękuję za miłe słowa.evastyl pisze:Znowu fajne zakątki swojego ogrodu pokazujesz ...bardzo bardzo mi się podoba i powiem szczerzę troszkę zazdroszczętakie ogrodu .Zupkę kto ma zjeść kotek czy synek ;)
Faktycznie niedaleko mam do Ciebie . Bardzo często bywam w Lipianach
Iwonko, Kulka to już pieszczocha a jak dorośnie to będzie za małym jak pies chodzić.Iwonka1 pisze:Lasek rozchodnikowy wygląda jak prehistoryczny. Super![]()
Nie dziwię się, że odczuwasz satysfakcję, jak widzisz, że wszystko to, co posadziłaś pięknie rośnie. W końcu po to, między innymi to robimy.
Kicia dalej w czułych objęciach-wyrośnie z niej pieszczochaAle mój pies też rozpieszczony i zupełnie mi to nie przeszkadza
Jemu zresztą też nie
![]()
Czy ten uszczelniacz do betonu jakoś się nazywa? Czy po prostu wystarczy, że poproszę uszczelniacz?