Powiedz, co Ty dosypałaś tym tują, że one tak Ci urosły i to w 3 lata
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
To prawda, że obsługa w sklepach ma zupełnie gdzieś nazwy oferowanego towaru. Niestety, klienta również często mają w tym samym miejscu. Dlatego róże najczęściej kupuję online, tak zawsze można uzyskać odpowiedź na nurtujące pytanie 
pięknie wyglądają.
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu-tara, ja jednak pozostanę przy swoim sposobie. Fajnie się przez to jukka zagęszcza i ma więcej kwiatostanów. A że nie zaobserwowałam żeby marniała część po kwitnieniu, to tak robiłam.
Moja NN angielska chyba nie lubi deszczu. Nie chce w takich warunkach pąków otwierać. Tyle tylko udało mi się uzyskać

Ola, u mnie pada ostatnio non stop. Ale w prognozie zapowiadają 30 stopniowe upały, więc niech się roślinki porządnie przed tym czasem nawodnią
Ja też jukkę traktuję po macoszemu i nie nawożę. Może one tak po prostu lubią

Iwona-iwona0042, no to czekamy wspólnie, ciekawe kto stanie na podium z pierwszym otwartym kwiatem

Iwona-Iwonka1, a wiesz że tych pałąków jukkowych jednak jest nie 10 a 11
Fajnie że będziesz się cieszyć ędenką, moja już prawie kończy, a widok jest cudny

Anita, na jukkę jeszcze ciut poczekamy, może jak nadejdą wreszcie te 30 stopniowe upały to ciut przyspieszy

Aniu-Annes 77, w gardence jestem w tym sezonie zakochana. To moje tegoroczne naj
Ze zniecierpliwieniem czekam też na Alexandrę, może ona przejmie pałeczkę...

Aniu-a_nie, ja w przyszłym sezonie też już nie będę tak się umartwiała i obierała każdego kwiatuszka bzowego z łodyżki
A nalewka wyszła rzeczywiście pyszna, pewnie do zimy będzie ciężko ją dotrzymać, musiałabym mocno schować i zapomnieć

Wybaczcie, ale muszę zmykać, c.d.n.
Moja NN angielska chyba nie lubi deszczu. Nie chce w takich warunkach pąków otwierać. Tyle tylko udało mi się uzyskać

Ola, u mnie pada ostatnio non stop. Ale w prognozie zapowiadają 30 stopniowe upały, więc niech się roślinki porządnie przed tym czasem nawodnią

Iwona-iwona0042, no to czekamy wspólnie, ciekawe kto stanie na podium z pierwszym otwartym kwiatem

Iwona-Iwonka1, a wiesz że tych pałąków jukkowych jednak jest nie 10 a 11
Fajnie że będziesz się cieszyć ędenką, moja już prawie kończy, a widok jest cudny

Anita, na jukkę jeszcze ciut poczekamy, może jak nadejdą wreszcie te 30 stopniowe upały to ciut przyspieszy

Aniu-Annes 77, w gardence jestem w tym sezonie zakochana. To moje tegoroczne naj

Aniu-a_nie, ja w przyszłym sezonie też już nie będę tak się umartwiała i obierała każdego kwiatuszka bzowego z łodyżki

Wybaczcie, ale muszę zmykać, c.d.n.
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Zuz fantastyczna jest Garden of Roses.
Kocham ją!
Nie wiem czy jakakolwiek inna róża może mieć piękniejszy kwiat. No ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Mogę nie być obiektywna. Zresztą praktycznie co nowe kwitnienie, to ja się zakochuję. 
Dobrze, że choć męża mam od 16 lat tego samego.
Dobrze, że choć męża mam od 16 lat tego samego.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Za śliczną różyczkę dziękuję, a na pączka jutro zerknę, aż sama ciekawa jestem na jakim jest etapie 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
OK, jestem
Sonia, jednak takie wycinanie jukki jest lepsze niż wyrywanie. Ładniej się zagęszcza i mocniej kwitnie. Naleweczkę już próbowałam, jest pyyyszna
A co do siewek masz rację, wstyd, moje ostatnie wciąż nie wysadzone

Kasia, altanka to była moja zachcianka, wstawiłam tam fotel i kanapkę ogrodową i latem w cieniu przyjemnie tam sobie posiedzieć z mrożoną kawką i dobrą książką

Ewelina, witaj po wakacyjnym turnusie
Widziałam że u Ciebie też się pięknie rozkwieciło
Róże teraz mają swój czas, to i zdjęć u mnie ich teraz sporo. Ale czas będzie i na dalie i lilie... teraz cieszmy się naszymi różanymi pannicami

Beata, no to nic tylko szybki kurs czytania dla nornic. A może kurs prawa jazdy i znaki zakazu im poustawiaj
Bea, poświęć się i kup Black Beauty, a potem będziesz się mocno poświęcać jak będziesz musiała pić te naleweczki z niego...

Wiola, Herzogin niestety deszczu nie lubi
Cała pokryła się różowymi kropeczkami a otwierać się za bardzo nie chce. Słonka jej trzeba. A naleweczka jest pyyyszna

Jolka, już przebieram girkami na jukkowy spektakl
Też jestem ciekawa tej NN, ale nie moge upolować rozwiniętego pąka, bo przy chłodzie i deszczu nie chce ich otworzyć
Za to Guernsej na jednym krzaczku ma kwiatki różne

Marlena, ja też róże kupuję przez neta w szkółkach, ale czasami łażąc po marketach coś tam w oko wpadnie, a że ceny niewielkie to i człek się skusi...
Akurat tej NN nie żałuję, ale jej imię chciałabym poznać
A tuje tradycyjnie, w pierwszych dwóch latach podlewałam i dawałam nawóz do iglaków, a teraz nie robię już nic

Cześć lemonka, zdradzisz jak ci na imię? Zapraszam, rozgość się. A może i swój wąteczek otworzysz?

Anka, fascynacja G of R jest nasza obopólna
W ogóle to zaczynam rozglądać się za takimi brzoskwiniowymi różyczkami. Ale za takimi muśniętymi różem, nie żółcią czy czerwienią. Takimi właśnie jak nasze cudeńko
Popatrz co ostatnio odkryłam na kratce z Astrid

Iwonka, ja dziś swoje pączusie daliowe oglądałam, jeszcze mocno są małe i ściśnięte

Jeszcze kilka zdjęć pozostawię z życzeniami miłego, słonecznego, ciepłego tygodnia.
No i deszczu dla wyczekujących

I na koniec jeszcze raz obecna moja miłość ( i nie mówimy teraz o eMie
)

Sonia, jednak takie wycinanie jukki jest lepsze niż wyrywanie. Ładniej się zagęszcza i mocniej kwitnie. Naleweczkę już próbowałam, jest pyyyszna

Kasia, altanka to była moja zachcianka, wstawiłam tam fotel i kanapkę ogrodową i latem w cieniu przyjemnie tam sobie posiedzieć z mrożoną kawką i dobrą książką

Ewelina, witaj po wakacyjnym turnusie

Beata, no to nic tylko szybki kurs czytania dla nornic. A może kurs prawa jazdy i znaki zakazu im poustawiaj

Wiola, Herzogin niestety deszczu nie lubi

Jolka, już przebieram girkami na jukkowy spektakl

Marlena, ja też róże kupuję przez neta w szkółkach, ale czasami łażąc po marketach coś tam w oko wpadnie, a że ceny niewielkie to i człek się skusi...

Cześć lemonka, zdradzisz jak ci na imię? Zapraszam, rozgość się. A może i swój wąteczek otworzysz?

Anka, fascynacja G of R jest nasza obopólna
W ogóle to zaczynam rozglądać się za takimi brzoskwiniowymi różyczkami. Ale za takimi muśniętymi różem, nie żółcią czy czerwienią. Takimi właśnie jak nasze cudeńko Popatrz co ostatnio odkryłam na kratce z Astrid

Iwonka, ja dziś swoje pączusie daliowe oglądałam, jeszcze mocno są małe i ściśnięte

Jeszcze kilka zdjęć pozostawię z życzeniami miłego, słonecznego, ciepłego tygodnia.
No i deszczu dla wyczekujących

I na koniec jeszcze raz obecna moja miłość ( i nie mówimy teraz o eMie
)
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Zuza ale portrety wow
Cudne wszystkie
Garden of R niesamowity ma kolorek mniam
Miałam chęć na Herzogin Ch ,ale jak zobaczyłam piegi to się odkochałam chyba,mam juz kilka takich np Cesar,cały w kropkach po deszczu
Miałam chęć na Herzogin Ch ,ale jak zobaczyłam piegi to się odkochałam chyba,mam juz kilka takich np Cesar,cały w kropkach po deszczu
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Zuziu a co to za sposób na jukę? Zdradzisz? Moje w tym roku mają co prawda po kilka pędów kwiatowych, ale jedna dość długo kazała na siebie czekać
Portrety róż piękne, jak zwykle zresztą 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale piękne róże. I wszystkie w moich ulubionych kolorach
Nieźle popadało, co nie?
Nieźle popadało, co nie?
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Zuza dałaś po oczach portretami różanymi.
Cudne to zdjęcie różanki z lawendą.
Jaka lilia się szykuje, będziesz z drabiny fotografować.
Beverly obejrzałam i rzeczywiście podobna do mojej niby Camelot. Pozdrawiam słonecznie. 
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Herzogin Christiane już od dłuższego czasu obserwuje
ale nie mam pomysłu gdzie bym mogła ją ulokowac
piękne różyczki Zuzka
piękne różyczki Zuzka
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Och jakie piękne róze
Moją uwagę zwrócił dereń, cudny
to piękne drzewko
super kwitnie
mam 4 kwitnące i uwielbiam je 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Też bym sobie tak posiedziała z mrożoną kawą.
Ale cudowne ujęcia, kwiaty oszałamiające i cudowne, kocham takie spacery.
Ale cudowne ujęcia, kwiaty oszałamiające i cudowne, kocham takie spacery.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Zuziu moja dalia już pokazała kolorek
śliczny dereń, mój chyba nie przeżył przesadzania z doniczki do ziemi 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Różyczki!!!
Same cudeńka!

Same cudeńka!