Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

To prawda, że obsługa w sklepach ma zupełnie gdzieś nazwy oferowanego towaru. Niestety, klienta również często mają w tym samym miejscu. Dlatego róże najczęściej kupuję online, tak zawsze można uzyskać odpowiedź na nurtujące pytanie :)

Powiedz, co Ty dosypałaś tym tują, że one tak Ci urosły i to w 3 lata ;:oj pięknie wyglądają.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zaznaczam sobie wątek :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu-tara, ja jednak pozostanę przy swoim sposobie. Fajnie się przez to jukka zagęszcza i ma więcej kwiatostanów. A że nie zaobserwowałam żeby marniała część po kwitnieniu, to tak robiłam.
Moja NN angielska chyba nie lubi deszczu. Nie chce w takich warunkach pąków otwierać. Tyle tylko udało mi się uzyskać

Obrazek

Obrazek

Ola, u mnie pada ostatnio non stop. Ale w prognozie zapowiadają 30 stopniowe upały, więc niech się roślinki porządnie przed tym czasem nawodnią ;:108 Ja też jukkę traktuję po macoszemu i nie nawożę. Może one tak po prostu lubią :uszy

Obrazek

Iwona-iwona0042, no to czekamy wspólnie, ciekawe kto stanie na podium z pierwszym otwartym kwiatem ;:oj

Obrazek

Iwona-Iwonka1, a wiesz że tych pałąków jukkowych jednak jest nie 10 a 11 :tan
Fajnie że będziesz się cieszyć ędenką, moja już prawie kończy, a widok jest cudny ;:167

Obrazek

Anita, na jukkę jeszcze ciut poczekamy, może jak nadejdą wreszcie te 30 stopniowe upały to ciut przyspieszy ;:224

Obrazek

Aniu-Annes 77, w gardence jestem w tym sezonie zakochana. To moje tegoroczne naj ;:167 Ze zniecierpliwieniem czekam też na Alexandrę, może ona przejmie pałeczkę... ;:224

Obrazek

Aniu-a_nie, ja w przyszłym sezonie też już nie będę tak się umartwiała i obierała każdego kwiatuszka bzowego z łodyżki ;:185 A nalewka wyszła rzeczywiście pyszna, pewnie do zimy będzie ciężko ją dotrzymać, musiałabym mocno schować i zapomnieć :lol:

Obrazek

Wybaczcie, ale muszę zmykać, c.d.n.
:lol:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuz fantastyczna jest Garden of Roses. ;:167 Kocham ją! ;:167 Nie wiem czy jakakolwiek inna róża może mieć piękniejszy kwiat. No ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Mogę nie być obiektywna. Zresztą praktycznie co nowe kwitnienie, to ja się zakochuję. ;:131
Dobrze, że choć męża mam od 16 lat tego samego. ;:131
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Za śliczną różyczkę dziękuję, a na pączka jutro zerknę, aż sama ciekawa jestem na jakim jest etapie ;:108
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

OK, jestem :lol:

Sonia, jednak takie wycinanie jukki jest lepsze niż wyrywanie. Ładniej się zagęszcza i mocniej kwitnie. Naleweczkę już próbowałam, jest pyyyszna :heja A co do siewek masz rację, wstyd, moje ostatnie wciąż nie wysadzone ;:131

Obrazek

Kasia, altanka to była moja zachcianka, wstawiłam tam fotel i kanapkę ogrodową i latem w cieniu przyjemnie tam sobie posiedzieć z mrożoną kawką i dobrą książką ;:108

Obrazek

Ewelina, witaj po wakacyjnym turnusie ;:196 Widziałam że u Ciebie też się pięknie rozkwieciło ;:108 Róże teraz mają swój czas, to i zdjęć u mnie ich teraz sporo. Ale czas będzie i na dalie i lilie... teraz cieszmy się naszymi różanymi pannicami :lol:

Obrazek

Beata, no to nic tylko szybki kurs czytania dla nornic. A może kurs prawa jazdy i znaki zakazu im poustawiaj ;:306 Bea, poświęć się i kup Black Beauty, a potem będziesz się mocno poświęcać jak będziesz musiała pić te naleweczki z niego... ;:306

Obrazek

Wiola, Herzogin niestety deszczu nie lubi ;:185 Cała pokryła się różowymi kropeczkami a otwierać się za bardzo nie chce. Słonka jej trzeba. A naleweczka jest pyyyszna ;:333

Obrazek

Obrazek

Jolka, już przebieram girkami na jukkowy spektakl ;:65 Też jestem ciekawa tej NN, ale nie moge upolować rozwiniętego pąka, bo przy chłodzie i deszczu nie chce ich otworzyć :? Za to Guernsej na jednym krzaczku ma kwiatki różne ;:oj

Obrazek

Obrazek

Marlena, ja też róże kupuję przez neta w szkółkach, ale czasami łażąc po marketach coś tam w oko wpadnie, a że ceny niewielkie to i człek się skusi... ;:173 Akurat tej NN nie żałuję, ale jej imię chciałabym poznać ;:108 A tuje tradycyjnie, w pierwszych dwóch latach podlewałam i dawałam nawóz do iglaków, a teraz nie robię już nic ;:131

Obrazek

Cześć lemonka, zdradzisz jak ci na imię? Zapraszam, rozgość się. A może i swój wąteczek otworzysz?

Obrazek

Anka, fascynacja G of R jest nasza obopólna Obrazek W ogóle to zaczynam rozglądać się za takimi brzoskwiniowymi różyczkami. Ale za takimi muśniętymi różem, nie żółcią czy czerwienią. Takimi właśnie jak nasze cudeńko ;:215
Popatrz co ostatnio odkryłam na kratce z Astrid :heja

Obrazek

Iwonka, ja dziś swoje pączusie daliowe oglądałam, jeszcze mocno są małe i ściśnięte ;:192

Obrazek

Jeszcze kilka zdjęć pozostawię z życzeniami miłego, słonecznego, ciepłego tygodnia.
No i deszczu dla wyczekujących Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec jeszcze raz obecna moja miłość ( i nie mówimy teraz o eMie Obrazek )

Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zuza ale portrety wow ;:oj Cudne wszystkie ;:215 Garden of R niesamowity ma kolorek mniam ;:224
Miałam chęć na Herzogin Ch ,ale jak zobaczyłam piegi to się odkochałam chyba,mam juz kilka takich np Cesar,cały w kropkach po deszczu ;:124
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Zuziu a co to za sposób na jukę? Zdradzisz? Moje w tym roku mają co prawda po kilka pędów kwiatowych, ale jedna dość długo kazała na siebie czekać ;:224 Portrety róż piękne, jak zwykle zresztą ;:215
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale piękne róże. I wszystkie w moich ulubionych kolorach :)
Nieźle popadało, co nie?
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza dałaś po oczach portretami różanymi. ;:oj Cudne to zdjęcie różanki z lawendą. ;:138 Jaka lilia się szykuje, będziesz z drabiny fotografować. :shock: Beverly obejrzałam i rzeczywiście podobna do mojej niby Camelot. Pozdrawiam słonecznie. :wit
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Herzogin Christiane już od dłuższego czasu obserwuje ;:224 ale nie mam pomysłu gdzie bym mogła ją ulokowac ;:218
piękne różyczki Zuzka ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Och jakie piękne róze ;:138 Moją uwagę zwrócił dereń, cudny ;:138 to piękne drzewko ;:63 super kwitnie ;:63 mam 4 kwitnące i uwielbiam je ;:333
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Też bym sobie tak posiedziała z mrożoną kawą. ;:138
Ale cudowne ujęcia, kwiaty oszałamiające i cudowne, kocham takie spacery. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zuziu moja dalia już pokazała kolorek ;:138 śliczny dereń, mój chyba nie przeżył przesadzania z doniczki do ziemi ;:185
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Różyczki!!! ;:433
Same cudeńka! ;:111 ;:111
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”