Tulapowisko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tulapowisko

Post »

Ten Twój Cardynał jest przepiękny, ale ta żółta też sliczna ;:138 super orliki....ładnie ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Dorotko,jak ja to wsadzę to nic nie będzie widać :|
Po wypakowaniu powierzchniowo zajęty jest stół i teren pod nim,załamka że tak mało ;:145
A opłaca się lenistwo kontrolowane ;:306 Chociaż babcia ostatnio ma zapędy do pielenia i mi ksztynę za dużo pieli niż bym sobie życzył,jakieś siewki jeszcze ucierpią :|
Sabinko,ale to lista,tylko lista,tych roślinek to nie widać! Ukrytych areałów nie mam,no bo na polu nie posadzę a tego mamy 40ha,w razie co tata odstąpi jak mi się tulipany zachce hodować :;230 Zakuwanie tylko przez weekend,tylko że jak będzie za ostro to po mnie,przepali mi się mózgownica,także sobie codziennie dawkuję ;:306
Tak,jak jest 3 to paska nie ma. A tak ogólnie to na pasku bardziej mamie niż mi zależy. A polski u mnie to nie taki standardowy. Po prostu polonistka to tym człowieka,a której po całej gminie i sąsiednich chodzą legendy ;:306 Ale jak każe czytać Pana Tadeusza w pierwszej klasie gimnazjum,na sprawdzianie pyta o sukienkę,omawia biografię mickiewicza,czemu napisał i daty historyczne a w drugiej klasie pyta o postać epizodyczną,to raczej ciężko :lol: Z czego lektur w każdej klasie jest 20-25,a omówione do 5,z czego nie bohaterzy,wątki itd. tylko o autorze i czemu pisał itp :roll:
Karolinko,żółta to zwykła Lichtkongin Lucia,babcia żółty lubi no to weź nie kup jak dzielisz ogród ;:173

Przyjechały. Dwie paczki po 30kg. Po 5 pięter. Pełno gazet i folii bąbelkowej,korzeni i liści. Miałem sadzić bo wystawieniu ocen,ale wsadziłem na skalniaczek i postawiłem 4 tam,gdzie będą,i tak częściami będę wsadzać ;:306 Zdjęcia jutro ;:173
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No to już masz co robić... ;:7
Ale mówisz że mało w stosunku do rozpiski? Bo pewnie małe roślinki. Jak ci się rozrośnie to dopiero będzie szał... ;:138
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ano,mam. I jeszcze doszło,o czym niżej ;:oj
A roślinki jeszcze w tym roku pokażą klasę ;:224 Także czekam :tan

Mam 4!!! Z polaka!!!! Jenyyyy ;:172
Chyba się lekko polonistka zdziwiła :;230
I jeszcze z geografii mi powiedziała pani,że jak jest zrobię megamegamegapiękny referat o Polsce to będzie 6 :;230
Średnia w najgorszym przypadku to 5,07,w najlepszym 5,1 ;:224
A dzisiaj się nic nie uczę,zaraz lecę do ogródka pobawić się w projektowanie,bo sadzić będę dopiero po zaliczeniu ;:173
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie poprojektowałem ale dostałem po przeczytaniu ich wymagań dostałem natchnienia w stylu,że 80% leci na rabatę z różą pienną,bo tam będzie im dobrze ;:306
Paczki po 30kg każda,taczka poszła w ruch ;:306

Obrazek

A tyle tego było,pod stołem tyle samo stoi. Bez skalniakowych,bo te sobie od razu musiałem posadzić ;:224

Obrazek

Obrazek

Ładnie będzie ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pozostaje mi pogratulować tego polskiego. Tym bardziej że jak piszesz macie wymagającą polonistkę...
Brawo. ;:180
Zasłużyłeś na odpoczynek... ;:333
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Masz tego troszkę ;:138 Teraz, tzn po zaliczeniach ;:224 - zakasanie rękawów i łopata w dłoń! ;:3
Ja także trzymam kciuki abyś miał jak najlepsze oceny ;:172
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu,polonistka roztacza taki strach,że koleżanka całkowicie pomieszała zdanie współrzędne z podrzędnym,ta się na nią darła aż się popłakała :| Ale nikt się polonistką nie przejmuje zbytnio, w kupie siła :lol:
Odpoczynek po historii w poniedziałek ;:224
Bea,w poniedziałek dopiero,jeszcze ta historia ;:306
Dzięki :wink:

Moje wtorkowe nabytki. Czy wy wiecie,jaki to ubaw robić sobie kompozycje z jednorocznych ;:oj Jak mi groszek pachnący z lobelią jeszcze wyjdą to będę wniebowzięty ;:oj Tj. one są posiane razem do małego korytka i pękniętej konewki ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czyż ten floks jednoroczny nie jest obłędny? Może w przyszłym roku wezmę całą skrzynkę ;:114

Obrazek

Teraz przykuję Waszą uwagę jakimś kokonem i robakiem-jeden usiadł na dziadku a drugi był na domu. Ale superowe,dziwnie z kasztanem mi się skojarzyły ;:169 Ale wygląda jak nasionko rącznika ;:224 Właśnie szukam i czemu u mnie nie ma nadobnicy alpejskiej? A Cryptocephalus tetraspilus upodobał sobie ostrogowca. Baldurki pręgowate są też fajne. A tycza cieślę uwielbiam!! Ej,a tego nie ma :shock:
Po przeglądaniu 10 minut jakiegoś bloga o chrząszczach i nie znalezieniu go będę szukać potem ;:224 Powiem wam,że jest strasznie spokojny,ale nieśmiały. Zamiast uciekać to przyklęknął. A to oko ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak jesteśmy przy robakach to złota mucha na mnie usiadła i to ta zwykła a nie z tych bombardujących szyby wiadomo czym ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I pasikonik,który był chamski i nie za mądry lub się wody z nawozem napił-chodził w kółko po oparciu krzesła a potem paznokcie obgryzał przez aparatem...

Obrazek

Obrazek

Poza tym odkryłem,że nie mogę robić nic dokładnie,bo skończy jak moje dokładnie zgięte origami:

Obrazek

A reszta jutro ;:173
Widzieliście Nastrosza Topolowego? Ranyyyy ;:oj A u mnie jest pełno larw Krokiewki lękliwicy. Fruczaka w tym roku nie było.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam dzisiaj nastrój jak łąka,niby coś jest ale tak pusto i zniszczenie.Nie że mam dołek,ale po prostu pusto bez uczuć,tak jakoś. Jutro będzie lepiej :wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Co to za doły cię dopadają.... Jutro będzie na pewno lepiej! ;:196
Już niedługo wakacje to ci się humor poprawi... ;:333
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Spodobało mi się Twoje określenie nastroju że jest, jak łąka. Niesamowity jesteś, dla mnie szóstka z plusem ;:138
Niedługo wakacje, więcej luzu i czasu dla roślinek. Planujesz już jakieś wyjazdy wakacyjne? Rowerem możesz wpaść do Sulnowa, pogadamy o roślinkach :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No Mati, Ty to jesteś jak tajfun, wszędzie Ciebie pełno.
I w robaczki się wkręciłeś i w roślinki , i w origami, i łąki zaliczyłeś :;230 ....no i te paczki. ;:224
A gdzie to cudo znalazłeś - http://images78.fotosik.pl/669/a764d159e6bd744d.jpg - boski wygląd i w moich ulubionych kolorach. ;:170
Rabata z Warnerek ?.... ;:224 ....genialnie, tylko zanim zamówisz poczytaj jak wysokie rosną i dodaj do tego metr przynajmniej, moje miały być niskie a hulają dwukrotnie wyżej niż pisano.
Jenny ;:oj , gdzie Ty to wszystko pomieścisz ?
Wakacje za pasem, ciesz się wolnością jaka Ciebie czeka, zamiast pustkowie hodować. ;:306
A łąka jest cudowna i te krople deszczu..... ;:168 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale sobie różności zamówiłeś, skalniaczek i rabata będą piękne!
Wypuść chrząszcza, bidak się zestresował tak że się ruszyć nie mógł...A ten pasikonik to młody świerszcz ;:108 Kiedyś trzymałam takie (ale czarne, z zoologicznego) w dużym akwarium, pół roku pożyły, całą zimę koncertowały mi w pokoju i nie tylko mi, bo ten dźwięk się niesie bez względu na ściany :D Ale Mama wypatrzyła gdzieś mrówki faraona i postawiła płytkę na owady, nawet nie pomyślała, że mi wytruje moje zwierzątka ;:131
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ale Ty tego nakupiłeś ;:oj matko jedyna :!: piękny będzie skalnik, kamienie, roślinki...Dziwną masz ziemię, szara jak popiół. Zawsze taka :?: Czy to susza tak wygląda ?
Śliczne chrząszcze ,m oryginalny ten pierwszy , niesamowity :shock: Pięknego masz maka, białego z ciemnym środkiem. Jeśli będziesz miał taka wysoką srednią to naprawdę szacun . Trzymam kciuki ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Tulap, Twoje wywody o chrząszczach to jakbym chińszczyznę czytała.
Na szczęście potem dużo fajnych foto, to się choć naoglądałam do syta ;:333
Zakupy nieskromne, ciekawe ile z tych 60kg ważyły rośliny, a ile ziemia z doniczek ;:183
Jak daleko stoisz z sadzeniem?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”