Tulapowisko
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tulapowisko
Ten Twój Cardynał jest przepiękny, ale ta żółta też sliczna
super orliki....ładnie 
Dorotko,jak ja to wsadzę to nic nie będzie widać
Po wypakowaniu powierzchniowo zajęty jest stół i teren pod nim,załamka że tak mało
A opłaca się lenistwo kontrolowane
Chociaż babcia ostatnio ma zapędy do pielenia i mi ksztynę za dużo pieli niż bym sobie życzył,jakieś siewki jeszcze ucierpią
Sabinko,ale to lista,tylko lista,tych roślinek to nie widać! Ukrytych areałów nie mam,no bo na polu nie posadzę a tego mamy 40ha,w razie co tata odstąpi jak mi się tulipany zachce hodować
Zakuwanie tylko przez weekend,tylko że jak będzie za ostro to po mnie,przepali mi się mózgownica,także sobie codziennie dawkuję
Tak,jak jest 3 to paska nie ma. A tak ogólnie to na pasku bardziej mamie niż mi zależy. A polski u mnie to nie taki standardowy. Po prostu polonistka to tym człowieka,a której po całej gminie i sąsiednich chodzą legendy
Ale jak każe czytać Pana Tadeusza w pierwszej klasie gimnazjum,na sprawdzianie pyta o sukienkę,omawia biografię mickiewicza,czemu napisał i daty historyczne a w drugiej klasie pyta o postać epizodyczną,to raczej ciężko
Z czego lektur w każdej klasie jest 20-25,a omówione do 5,z czego nie bohaterzy,wątki itd. tylko o autorze i czemu pisał itp
Karolinko,żółta to zwykła Lichtkongin Lucia,babcia żółty lubi no to weź nie kup jak dzielisz ogród
Przyjechały. Dwie paczki po 30kg. Po 5 pięter. Pełno gazet i folii bąbelkowej,korzeni i liści. Miałem sadzić bo wystawieniu ocen,ale wsadziłem na skalniaczek i postawiłem 4 tam,gdzie będą,i tak częściami będę wsadzać
Zdjęcia jutro 
Po wypakowaniu powierzchniowo zajęty jest stół i teren pod nim,załamka że tak mało
A opłaca się lenistwo kontrolowane
Sabinko,ale to lista,tylko lista,tych roślinek to nie widać! Ukrytych areałów nie mam,no bo na polu nie posadzę a tego mamy 40ha,w razie co tata odstąpi jak mi się tulipany zachce hodować
Tak,jak jest 3 to paska nie ma. A tak ogólnie to na pasku bardziej mamie niż mi zależy. A polski u mnie to nie taki standardowy. Po prostu polonistka to tym człowieka,a której po całej gminie i sąsiednich chodzą legendy
Karolinko,żółta to zwykła Lichtkongin Lucia,babcia żółty lubi no to weź nie kup jak dzielisz ogród
Przyjechały. Dwie paczki po 30kg. Po 5 pięter. Pełno gazet i folii bąbelkowej,korzeni i liści. Miałem sadzić bo wystawieniu ocen,ale wsadziłem na skalniaczek i postawiłem 4 tam,gdzie będą,i tak częściami będę wsadzać
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
No to już masz co robić...
Ale mówisz że mało w stosunku do rozpiski? Bo pewnie małe roślinki. Jak ci się rozrośnie to dopiero będzie szał...
Ale mówisz że mało w stosunku do rozpiski? Bo pewnie małe roślinki. Jak ci się rozrośnie to dopiero będzie szał...
Ano,mam. I jeszcze doszło,o czym niżej
A roślinki jeszcze w tym roku pokażą klasę
Także czekam
Mam 4!!! Z polaka!!!! Jenyyyy
Chyba się lekko polonistka zdziwiła
I jeszcze z geografii mi powiedziała pani,że jak jest zrobię megamegamegapiękny referat o Polsce to będzie 6
Średnia w najgorszym przypadku to 5,07,w najlepszym 5,1
A dzisiaj się nic nie uczę,zaraz lecę do ogródka pobawić się w projektowanie,bo sadzić będę dopiero po zaliczeniu
A roślinki jeszcze w tym roku pokażą klasę
Mam 4!!! Z polaka!!!! Jenyyyy
Chyba się lekko polonistka zdziwiła
I jeszcze z geografii mi powiedziała pani,że jak jest zrobię megamegamegapiękny referat o Polsce to będzie 6
Średnia w najgorszym przypadku to 5,07,w najlepszym 5,1
A dzisiaj się nic nie uczę,zaraz lecę do ogródka pobawić się w projektowanie,bo sadzić będę dopiero po zaliczeniu
Nie poprojektowałem ale dostałem po przeczytaniu ich wymagań dostałem natchnienia w stylu,że 80% leci na rabatę z różą pienną,bo tam będzie im dobrze
Paczki po 30kg każda,taczka poszła w ruch

A tyle tego było,pod stołem tyle samo stoi. Bez skalniakowych,bo te sobie od razu musiałem posadzić

Ładnie będzie

Paczki po 30kg każda,taczka poszła w ruch

A tyle tego było,pod stołem tyle samo stoi. Bez skalniakowych,bo te sobie od razu musiałem posadzić

Ładnie będzie

- Ola2310

- Kontakt:
Pozostaje mi pogratulować tego polskiego. Tym bardziej że jak piszesz macie wymagającą polonistkę...
Brawo.
Zasłużyłeś na odpoczynek...
Brawo.
Zasłużyłeś na odpoczynek...
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Masz tego troszkę
Teraz, tzn po zaliczeniach
- zakasanie rękawów i łopata w dłoń!
Ja także trzymam kciuki abyś miał jak najlepsze oceny
Ja także trzymam kciuki abyś miał jak najlepsze oceny
Olu,polonistka roztacza taki strach,że koleżanka całkowicie pomieszała zdanie współrzędne z podrzędnym,ta się na nią darła aż się popłakała
Ale nikt się polonistką nie przejmuje zbytnio, w kupie siła
Odpoczynek po historii w poniedziałek
Bea,w poniedziałek dopiero,jeszcze ta historia
Dzięki
Moje wtorkowe nabytki. Czy wy wiecie,jaki to ubaw robić sobie kompozycje z jednorocznych
Jak mi groszek pachnący z lobelią jeszcze wyjdą to będę wniebowzięty
Tj. one są posiane razem do małego korytka i pękniętej konewki

Czyż ten floks jednoroczny nie jest obłędny? Może w przyszłym roku wezmę całą skrzynkę

Teraz przykuję Waszą uwagę jakimś kokonem i robakiem-jeden usiadł na dziadku a drugi był na domu. Ale superowe,dziwnie z kasztanem mi się skojarzyły
Ale wygląda jak nasionko rącznika
Właśnie szukam i czemu u mnie nie ma nadobnicy alpejskiej? A Cryptocephalus tetraspilus upodobał sobie ostrogowca. Baldurki pręgowate są też fajne. A tycza cieślę uwielbiam!! Ej,a tego nie ma
Po przeglądaniu 10 minut jakiegoś bloga o chrząszczach i nie znalezieniu go będę szukać potem
Powiem wam,że jest strasznie spokojny,ale nieśmiały. Zamiast uciekać to przyklęknął. A to oko

Jak jesteśmy przy robakach to złota mucha na mnie usiadła i to ta zwykła a nie z tych bombardujących szyby wiadomo czym

I pasikonik,który był chamski i nie za mądry lub się wody z nawozem napił-chodził w kółko po oparciu krzesła a potem paznokcie obgryzał przez aparatem...

Poza tym odkryłem,że nie mogę robić nic dokładnie,bo skończy jak moje dokładnie zgięte origami:

A reszta jutro
Widzieliście Nastrosza Topolowego? Ranyyyy
A u mnie jest pełno larw Krokiewki lękliwicy. Fruczaka w tym roku nie było.
Odpoczynek po historii w poniedziałek
Bea,w poniedziałek dopiero,jeszcze ta historia
Dzięki
Moje wtorkowe nabytki. Czy wy wiecie,jaki to ubaw robić sobie kompozycje z jednorocznych

Czyż ten floks jednoroczny nie jest obłędny? Może w przyszłym roku wezmę całą skrzynkę

Teraz przykuję Waszą uwagę jakimś kokonem i robakiem-jeden usiadł na dziadku a drugi był na domu. Ale superowe,dziwnie z kasztanem mi się skojarzyły
Po przeglądaniu 10 minut jakiegoś bloga o chrząszczach i nie znalezieniu go będę szukać potem

Jak jesteśmy przy robakach to złota mucha na mnie usiadła i to ta zwykła a nie z tych bombardujących szyby wiadomo czym

I pasikonik,który był chamski i nie za mądry lub się wody z nawozem napił-chodził w kółko po oparciu krzesła a potem paznokcie obgryzał przez aparatem...

Poza tym odkryłem,że nie mogę robić nic dokładnie,bo skończy jak moje dokładnie zgięte origami:

A reszta jutro
Widzieliście Nastrosza Topolowego? Ranyyyy
- Ola2310

- Kontakt:
Co to za doły cię dopadają.... Jutro będzie na pewno lepiej!
Już niedługo wakacje to ci się humor poprawi...
Już niedługo wakacje to ci się humor poprawi...
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Spodobało mi się Twoje określenie nastroju że jest, jak łąka. Niesamowity jesteś, dla mnie szóstka z plusem
Niedługo wakacje, więcej luzu i czasu dla roślinek. Planujesz już jakieś wyjazdy wakacyjne? Rowerem możesz wpaść do Sulnowa, pogadamy o roślinkach
Niedługo wakacje, więcej luzu i czasu dla roślinek. Planujesz już jakieś wyjazdy wakacyjne? Rowerem możesz wpaść do Sulnowa, pogadamy o roślinkach
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No Mati, Ty to jesteś jak tajfun, wszędzie Ciebie pełno.
I w robaczki się wkręciłeś i w roślinki , i w origami, i łąki zaliczyłeś
....no i te paczki.
A gdzie to cudo znalazłeś - http://images78.fotosik.pl/669/a764d159e6bd744d.jpg - boski wygląd i w moich ulubionych kolorach.
Rabata z Warnerek ?....
....genialnie, tylko zanim zamówisz poczytaj jak wysokie rosną i dodaj do tego metr przynajmniej, moje miały być niskie a hulają dwukrotnie wyżej niż pisano.
Jenny
, gdzie Ty to wszystko pomieścisz ?
Wakacje za pasem, ciesz się wolnością jaka Ciebie czeka, zamiast pustkowie hodować.
A łąka jest cudowna i te krople deszczu.....

I w robaczki się wkręciłeś i w roślinki , i w origami, i łąki zaliczyłeś
A gdzie to cudo znalazłeś - http://images78.fotosik.pl/669/a764d159e6bd744d.jpg - boski wygląd i w moich ulubionych kolorach.
Rabata z Warnerek ?....
Jenny
Wakacje za pasem, ciesz się wolnością jaka Ciebie czeka, zamiast pustkowie hodować.
A łąka jest cudowna i te krople deszczu.....
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale sobie różności zamówiłeś, skalniaczek i rabata będą piękne!
Wypuść chrząszcza, bidak się zestresował tak że się ruszyć nie mógł...A ten pasikonik to młody świerszcz
Kiedyś trzymałam takie (ale czarne, z zoologicznego) w dużym akwarium, pół roku pożyły, całą zimę koncertowały mi w pokoju i nie tylko mi, bo ten dźwięk się niesie bez względu na ściany
Ale Mama wypatrzyła gdzieś mrówki faraona i postawiła płytkę na owady, nawet nie pomyślała, że mi wytruje moje zwierzątka 
Wypuść chrząszcza, bidak się zestresował tak że się ruszyć nie mógł...A ten pasikonik to młody świerszcz
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale Ty tego nakupiłeś
matko jedyna
piękny będzie skalnik, kamienie, roślinki...Dziwną masz ziemię, szara jak popiół. Zawsze taka
Czy to susza tak wygląda ?
Śliczne chrząszcze ,m oryginalny ten pierwszy , niesamowity
Pięknego masz maka, białego z ciemnym środkiem. Jeśli będziesz miał taka wysoką srednią to naprawdę szacun . Trzymam kciuki 
Śliczne chrząszcze ,m oryginalny ten pierwszy , niesamowity
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Tulap, Twoje wywody o chrząszczach to jakbym chińszczyznę czytała.
Na szczęście potem dużo fajnych foto, to się choć naoglądałam do syta
Zakupy nieskromne, ciekawe ile z tych 60kg ważyły rośliny, a ile ziemia z doniczek
Jak daleko stoisz z sadzeniem?
Na szczęście potem dużo fajnych foto, to się choć naoglądałam do syta
Zakupy nieskromne, ciekawe ile z tych 60kg ważyły rośliny, a ile ziemia z doniczek
Jak daleko stoisz z sadzeniem?