Danusia. Mój ogród cz 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Danusia. Mój ogród cz 5

Post »

Danusiu przyszłam Ci życzyć spokojnej pracy! niestety mróz mnie odwiedził, a jakie konsekwencje to za parę godzin sprawdzę, jak wszystko odtaje :wink: Rzodkiewka w tunelu zmrożona to i pewnie moja eksperymentalna cukinia padła, ale jak tylko ona to nic to! Dobrego dnia :wit
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Danusiu, kot strasznie upierdliwy. Ciekawe co ma w sobie to właśnie kiwi, ze nie potrafi mu podarować?
Mam nadzieję, ze w końcu sobie odpuści. ;:333
Pogoda do dupy. Siedzę i klnę. Od samego rana śnieg pada i zimnica nie z tej ziemi. :evil:
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Danusiu hehe kota masz bardzo upartego :wink:
mam nadzieje że przez te przymrozki nic nie potracisz w ogrodzie, oby jak najszybciej przyszło ocieplenie dużo ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Danusiu co ciekawego w pracy?, są jakieś nowości?, syn mi dziś filmiki przesłał z Dublina, tam pada śnieg ;:202 , no tam śnieg o tej porze roku, to co się dziwić, że u nas zima ;:185
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Tereniu, nie pozwolę tej bestii zniszczyć całkiem mojej rośliny. Będzie wojna do ostatniej gałązki ;:223
W pracy na razie jest znośnie, ale nadchodzi nieubłaganie majówka. Będzie się działo.
Bardzo mi przykro z powodu popsutej szklarni, może uda się uratować choć część sadzonek.
Marysiu, współczuję. Wiem jaki to stres. Mam nadzieję że mimo wszystko roślinki przetrwały. U mnie mrozu nie było, ale rano zaczął sypać śnieg. Wystraszyłam się i pomidory i papryki przyniosłam do domu. Rozpaliłam w kominku i pojechałam do pracy. Teraz patrzę na niektóre pomidorki. Żyją ale liście mają skulone. Podlałam ciepłą wodą. eM po powrocie z pracy też rozpalił kominku. Może jakoś się zregenerują. Na razie będą stały w domu. Nie mam siły z nimi latać a w szklarni jednak jest za chłodno. O dziwo papryka dużo lepiej zniosła wiosenne chłody.
Dorotko, z tym kocurem to jakaś nieprawdopodobna sprawa. Zachowuje się jak jakiś narkoman. ;:124
Pogoda rzeczywiście brzydka, ale o tej porze roku to raczej normalna. jeszcze trochę i będzie lato.
Lodziu, przygoda z kocurem to niesamowite doświadczenie. Przymrozki jak na razie nie zrobiły u mnie żadnych szkód. Tylko część pomidorów jakoś się skuliła. Mam nadzieję że nic poważnego im nie dolega.
Iwonko, w pracy bardzo dużo pracy ;:306 Na razie zjeżdżają zioła pelasie , surfinie w ogromnych ilościach. Z ciekawostek to kuflik na pniu, oliwki i co dzień teraz będzie dużo kwiatów. Do majówki będziemy zastawieni wózkami z kwiatami. Nowością są nawozy naturalne. Jest spory wybór. Bydlęcy, kurzy, koński, owczy i reszty nie zdążyłam obejrzeć. Iwonko, u nas o tej porze śnieg to raczej standard. Bywa czasem rok że jest cieplej , ale pamiętam lata z opadami śniegu na początku maja.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tak Danusiu, bywało i tak, ale wtedy każda pora roku miała swój czas, a teraz to się wszystko pokiciało, a w Dublinie to śnieg w ogóle był rzadkością ;:108 Mam nadzieję, że się nie zapracowujesz :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko, jakoś na razie daję radę. Dyrekcja i ekipa przyjęli mój powrót z dużym zadowoleniem. To miły akcent, nie spodziewałam się takiego przywitania. Na majówkę zjeżdża bardzo dużo roślin. Praca przy roślinach to sama przyjemność.
Tak się martwiłam, moje pomidory jeszcze dziś rano były mocno podkulone ale teraz stoją pięknie na baczność. Kiełkują dynie. Ogórki lada moment będą miały pierwsze liście właściwe.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Danusiu to super że w pracy Ci się układa ;:333
Ty ogórki trzymasz w domu czy w szklarence ?? może i ja wysieję w domu , choć mam już dość tych siewek :D
Pomidorki już pewnie Ci kwitną ?? :D
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu ogórki trzymam w domu. Niedawno siałam, trochę długo nie kiełkowały ale teraz pomału rosną. Już trzeci rok sieję do doniczek. Pomidory jeszcze nie mają kwiatów, są za młode. Siałam pod koniec marca. Czekałam z sianiem żeby nie wybiegały. Jakoś udało mi się poskromić pęd do wczesnego siania. Do namiotu sieje się wcześniej ale moje będą rosły w skrzyniach pod chmurką.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Danusiu jak przyjemnie czytać, że jesteś zadowolona z powrotu do pracy, brawa dla personelu że Cię miło przyjęli ;:63 ;:63 Akurat wróciłaś w najciekawszym okresie, kiedy ma się do czynienia z dostawami pięknych i często nowych roślin, ale i jest to najintensywniejszy okres i napracujesz się :lol:
Ja też posiałam ogórki czytając Twoje i paru innych osób wpisy ;:215 co prawda najpierw poszły nasiona na mokry ręcznik papierowy i w 2-3 dni miałam kiełki, potem do wielodoniczki i już startują, to samo zrobiłam z dyniami i większość wystartowała ładnie ;:215 Dobrego dnia :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu, nie ukrywam że jestem mile zaskoczona. Powrót do pracy dobrze mi zrobi chociaż wróciłam w najtrudniejszym czasie. Dziś był niesamowity dzień, bardzo pracowity ale też bardzo przyjemny. Niesamowita ilość roślin, lubię ten czas. Po powrocie do domu czekał obiad, potem przyjechały dzieci i gościliśmy się przy grillu. Sezon uroczyście rozpoczęty. To cieszę się że kiełkowanie daje u Ciebie dobre rezultaty. Jednak jest to sposób niezawodny i bardzo praktyczny.U mnie ogórki i dynie też wszystkie wykiełkowały. Pogoda bardzo ładna po i pomidory na dworze pięknie rosną. Dziś pierwszy raz nie chowałam tylko na noc okryłam agrowłókniną. Jutro od rana będą zażywać kąpieli słonecznej. jestem po dzisiejszym dniu mocno sfatygowana, na szczęście przede mną trzy dni wolnego.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Danusiu, okazuje się że mam równie upartego kota co Ty. Tylko mój uwziął się na jedna hostę. Rośnie tam kilka innych ale on niszczy tylko tę jedną. Dziś zrobiłam zasieki z siatki. Zobaczymy czy to coś pomoże.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A mój wysiaduje gailardię - nie wiem dlaczego właśnie ją tak sobie upodobał... I to zaraz jak tylko posadziłam tę roślinkę.
Ot - nasze słodkie kociaki ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ja tez Danusiu, prawie przez 3 lata trochę siałam ogórki do doniczek.
A w tym z braku czasu pójdą od razu do gruntu.Też urosną :wink:
pozdrawiam majówkowo :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczynki kochane, jest sposób na odstraszenie kotów! :tan
One nie znoszą zapachu octu. Nasączcie szmatki octem i porozkładajcie w pobliżu, a nawet na roślinach, do których koty czują szczególny sentyment. ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”