Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Ślicznie przystroiłaś ogród, a wianuszek z bratkami i koszyczek ze stokrotkami ;:167
Na rabacie z krokusami zauważyłam też zieloniutkie krzaki różane - prezentują się znakomicie ;:215
Natchnęłaś mnie tymi stokrotkami, więc ubieram się i pędzę do OBI... ;:71 Widziałam je chyba u nich dwa dni temu.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dzisiaj było cudne słoneczko. Aż chciało się popracować w ogrodzie, ale niestety, nie mogłam. Cóż, nadrobię :wink: Za to wczoraj posiałam bób, groszek i szpinak i sałatę. I tym samym, wszystkie wczesne zasiewy mam już z głowy. I nawet równe rządki udało mi się zrobić ;:224

Olka - Kciuki trzymam mocno . Dziękuję. Lubię się bawić pierdółkami :D

Zuza - U nas na ryneczku pełno takich ślicznych stokrotek. Jakby było bliżej... ;:224 Ale słodkie są, fakt. Mam nadzieję, że już zakupiłaś?

Mati - Brateczki z wianka są sztuczne, ale cieszę się, bo kolorystycznie dopasowałam do prawdziwych posadzonych w donicach. Dziękuję, miłe słowa. :wit

Krysieńko[/b] - Czas mi ucieka przez palce, fakt, ale obrałam zasadę, że codziennie po godzince w ogrodzie, w domku też codziennie coś porobię i jakoś daję radę. Jeszcze wieczorkiem czas dla wnuka mam. I to są te najfajniejsze chwile :uszy

Aniu - Dzięki ;:196

Soniu - Dziękuję za miłe słowa ;:196

Dorotko - No nie wierzę Kto się odezwał ;:196 Sto lat. A Kubulek skradł mi serducho, oj skradł. Teraz to już gość. Ma 7,2 kila. I zajada marchewkę z jabłuszkiem. Poważna rzecz. Opóźniam wyprowadzkę młodych jak tylko mogę :wink: Ale to się stanie ....
Zasiedleniem pszczół nie strasz. Porządnie umyłam w środku i mam nadzieję, że nie wpadną.

Ewelina - Jak ja bym chciała wyjechać na święta. Co roku planuję, ale się nie da. Mam na głowie i teściów i tatusia. Uwielbiam święta, są rodzinne, ale czasami,....Może kiedyś uda mi się ominąć święta :wink:

Monia - Wyobraź sobie, że taki podobny wianek widziałam niedawno w jakieś kwiaciarni wypasionej za dość słonawe pieniążki. Dlatego udowadniam, że ozdoby mogą nas nic nie kosztować. Podkład wianka jest z giętkich gałązek brzozowych, mech ( zerwany na działce tatusia, bo swój wyprosiłam z ogrodu wertykulacją) opleciony delikatnym drucikiem, jajeczka za psi grosz ze sklepu. I tyle. Uwielbiam naturalne ozdoby.

Aguś Czarownico - Mój Yeti ;:167

Marysiu - Tulipany w szpalerze rosną już kolejny sezon, ale zapomniałam jakie mają kolory ;:223 z tego co pamiętam białe też były, i chyba różowe. Okaże się niedługo :D Jajek u mnie pod dostatkiem :D

Ewuś - Zające zrobił mi M. Dostał kiedyś w prezencie wyrzynarkę ode mnie i szlifierkę kątową....widać, dobrze zainwestowałam :uszy

Dorotko - Mam nadzieję, że kupiłaś stokrotki ;:196 Krzaki różane, które zauważyłaś to Bonica. Wczoraj je przycięłam ...jako pierwsze poszły pod nóż. :D

Miłego wieczorku. Ja lecę dziergać na drutach powłoczkę z wełny. W sklepie chcieli za taką prawie stówkę, więc....zrobię sobie za dużo, dużo mniej ;:172
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No, no marchewka z jabłuszkiem to naprawdę poważna sprawa ;:306 . Oj widać , że maluch skradł serducho ;:196
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgoś, nie uwierzysz ale... nie zakupiłam jeszcze ;:223
Dziś mam mocne postanowienie kupna, a że będę w Auchan i nieopodal mam LM, to wierzę bardzo że tym razem się uda ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko - Moje koleżanki, które zostawały babciami zawsze mi powtarzały, że swoje dzieci kochały, ale miłość do wnuków jest nie do ogarnięcia, inny wymiar. I ja ich nie rozumiałam, ale już wiem co chciały mi przekazać. To jest inny wymiar....Nie umiem inaczej tego określić. I wiesz co? Za jakiś czas będziesz wiedziała........ ;:109 Pozdrawiam :wit

Becia - Ja lubię się otaczać kolorami :D A nie tylko moje zające mają coś z Twoich stron....ja chyba też tak mam :D I dobrze mi z tym :D

Zuza - Mam nadzieję, że się udało ;:196

Kochani moi, z okazji Świąt Wielkiej Nocy życzę Wam radości, miłości, spokoju i zdrowia. I żeby nam słoneczko świeciło ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda dzisiaj było jak złoto. Ogłosiłam rodzince, że mam dość świąt i poszłam do ogrodu. Wypiłam kawkę na słonecznym tarasie. O tak, tego mi było potrzeba na dobry rozruch. Pod nóż poszły róże. Niestety, forsycja jeszcze nie kwitnie, ale ja potem nie będę miała czasu. Ileż mam ran kłutych i prawie szarpanych po tej przygodzie to jejuńciu. I prawie oko jedno wydziabane przez jeden niefortunny skłon :D Ale róże mam obrobione :uszy
Popołudniu zarządziłam odkurzenie rowerów i pojechaliśmy na pierwszą w sezonie wycieczkę rowerową. Pięknie było :heja

Efekt mojej pracy w załączeniu :D

Obrazek

Forsycji brakuje jeszcze kilka ciepłych dni

Obrazek

Za to krokusom i przylaszczkom podoba się chłodny charakter przedwiośnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z to kolejne kfiotki już w kolejce

Obrazek

Uwielbiam cesarską koronę, ale jak kwitnie i jak stoję w dość znacznej odległości :lol:

Obrazek

Znalazłam siewki ciemiernika. Podsypałam skorupkami i poczekam aż podrosną. Może uda mi się tym razem?

Obrazek

Mój maleńki ostrokrzew też dzielnie zniósł zimę. On taki maleńki, a strasznie mnie rozczula, bo był tyci tyci ....jak go przyniosłam

Obrazek

Modrzew też jeszcze troszkę i pokaże swoje miotełki, uwielbiam te drzewa

Obrazek

Spotkałam też kilka zwierzaczków, też się wyraźnie cieszyły ze słoneczka. Motylom nie zrobiłam fotki, były za szybkie. A były i to nawet kilka sztuk ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W warzywniaczku mała zmiana image. Płot wymusił na nas posadzenie żywopłotu, z wiadomych i widocznych powodów. Dlatego też moje małe królestwo zostało świadomie uszczuplone. A nawet dobrze, bo przynajmniej znajdą się najpotrzebniejsze warzywka. Bo popyt mi coś spadł :roll:
Jeszcze będą posadzone brzozy, jest już mały buczek,może modrzew? Ściana lasu będzie :D

Obrazek

Żegnam się z Wami kochani jeszcze świątecznie, chociaż ja już jutro do pracuni pędzę z widokiem na mnóstwo pracy, więc jak to mówią święta, święta i ufff po świętach ;:333

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No no, mentalność też u nas ta sama ;:306
Na wycieczce rowerowej byłem z babcią w sobotę, ale trzy dni różnicy nie robią :wink:
U mnie forsycja mniejsza :wit
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Małgosiu :) Też dziś z Emilką wyciągnęłyśmy rowery :) Pięknie nastrajała ta dzisiejsza pogoda - oby jak najdłużej było tak ładnie, choć ja to się zastanawiam, czy to już nie czas na jakiś deszcz.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu, a ja jeszcze nawet kopczyków nie rozgarniam, jedynie pozostałym różom zabrałam gałązki iglakowe. Tak sobie myślę czy tego warzywnika nie będą Ci zasypywać te rośliny z lasu i zmieniać kwaśność gleby, ale pewnie też to wzięłaś pod uwagę :) U mnie ciemierniki też się sieją ;:333 Czarny zwierzaczek do wygłaskania :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Piękne świąteczne słońce otworzyło krokusy!

Ja chciałam też ogłosić koniec świąt, ale pojechałam nad jezioro na ptasi rekonesans. Ale wzięłam nieśmiało przed wyjściem nożyczki do róż i kilka pociachałam. Świerzbiło mnie na więcej, ale się powstrzymałam. Może jutro... (wzięłam wolne).
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu jeden dzień słońca i już krokusy się pootwierały, cudne. ;:oj Przylaszczka ma niesamowity kolor. Niech siewki rosną ładnie, będzie ciemiernikowa rabata. ;:215 Warzywnik już zagospodarowany po nowemu, ;:63 a mój nie tknięty. ;:145 Zwierzaki też poczuły ciepło słońca. :) Ja już rozumiem co to miłość do wnuków. :D Wyjątkowo czynnie spędziłaś dzień.
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Witaj Małgosiu :) w końcu wiosna i od razu lepiej człowiekowi się robi . Ja też dzisiaj poszłam w ogród .. a co !

Tych siewek ciemiernika to Ci zazdroszczę :shock: jutro idę szukać pod moimi . Ostrokrzew cudowny ;:167 Ja będę sadziła na płocie rdesty auberta , znasz ?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,tyle się u Ciebie dzieje,warzywnik już częściowo obsiany,czego zazdroszczę (pozytywnie oczywiście )bo mój nie ruszony, ;:223 kwiatuszków wiosennych rozkwitła taka rzeka ,cudowna jest ta wiosna ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgosia i u mnie różyczki poprzycinane, choć forsycji jeszcze nie widzę ;:218
Ja nawet już poodgarniałam kopce, bo pod nimi pędy długie a białe jak albinosy.
Mam nadzieję że teraz już żadne mrozy nie wrócą, które by mi to towarzystwo zniszczyły ;:202
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Jak rany (kłute i szarpane)? Jak oko? Uważaj na siebie ;:168