Słoneczne rabaty 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty 3

Post »

Sabinko, ale katujesz krokusami, cudnie kwitną i jaka różnorodność. ;:oj Raz słońce raz zima, tak właśnie przyroda nas sprowadza do pionu. Już byśmy siedziały w ogrodach cały dzień. ;:14 Na dzielenie i sadzenie traw za wcześnie. Dam znać, jak zaczną wypuszczać źdźbła. Ja nie bawię wnusia codziennie, tylko go odwiedzam. :D Clematisy zamówiłaś za wcześnie. :wink: Moje jeszcze nie przyjadą. :) Z wypiekami mam podobnie, jakieś proste ciasto musi być co tydzień, a czasem częściej. Tort jak zwykle cudny. ;:180 Życzę M szybkiej decyzji w sprawie zakupu auta, pierwsza myśl zawsze najlepsza. ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Sabinko. Cudowna wiosna u Ciebie i taka kolorowa już ;:138 . U mnie forsycja w zeszłym roku nie kwitła wcale. A teraz ma paki ale nie wiem czy to kwiatowe czy może liści tak jak w zeszłym roku. Jestem ciekawa co to będzie :roll: . Clematisy dostałaś takie, że bałabym się je sadzić do gruntu oj na pewno hartować je trzeba. Odmiany cudne ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Zdecydowanie szybciej kwitną Twoje krokusy. U mnie dopiero jeden kolorek zakwitł, a białe dopiero się szykują. Zeszłoroczne zakupy nawet nie puściły szczypiorku. ;:131
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabinko ale dałaś po oczach tymi krokusami! ;:oj Jak najlepsze, te najpyszniejsze czekoladki w bombonierce!
Hartuj powojniki i obserwuj prognozę. Może wcale nie potrzeba będzie aż do połowy kwietnia ich w domu przetrzymywać..? ;:333
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Ale krokusy ;:oj u mnie jeszcze nie kwitną ale na Twoje sobie popatrzę. :wit
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To jest niestety kłopot szkółek, które podpędzą rosliny, a potem człowieku martw się.
Dziewczyny mają rację, nie masz innego wyjścia tylko je hartować.
Najwyżej przykryjesz czymś jak będą zapowiadali większe mrozki
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko, cudne łany krokusów ;:215 Moje wreszcie też raczyły pokazać kolory, ale jeszcze się nie rozwinęły. Wczoraj dokupiłam kilka w doniczkach już z kolorkiem, no nie mogłam się powstrzymać :wink: U mnie mało żółtych, gdzieś mi poginęły, więc wzięłam dwie doniczki i jedną z fioletowymi.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Sabinko :wit
Właśnie przeczytałam w wątku Moniki, że Ci ptaszyska zdewastowały te piękne krokusiki i też mi się płakać chciało, bo takie śliczne były ;:145 Widać spodobały się nie tylko nam... Nie martw się, za chwilkę wiosna buchnie majem i będziemy cieszyć oczy jeszcze piękniejszymi widokami :heja
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie też leżały wyrwane cebule tulipanów i szafirków, ale to może sarenki jak zjadały, to wyrwały, bo ziemia mokra, więc łatwo wyciągnęły cebule z ziemi ;:222
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co ja czytam?! ;:202 Sabinko ptaki popsuły Twoje krokusowe łany?! ;:202 No to Ci pasudy małe! Jeszcze nam nie dały oczu nasycić.
Oczywiście Mufka dobrze pisze. Zaraz wszystko buchnie zielenią i kolorem. "Tulam". ;:168
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28

Post »

Gapa ze mnie, Sabinko, nie odpowiedziałam Ci:
nifredil pisze: Ewelina7, piszesz, że nie chcesz Grahama.. czy coś z nim nie tak? Pytam, bo posadziłam go jesienią i już doczekać się nie mogę na jego kwiaty i wplecionego pomiędzy żółcielki Jackmaniego.
Graham absolutnie jest w porządku, ja go nie chcę bo mam żółtą angielkę NN, która podejrzanie mi do niego pasuje. A na zdjęciach we Floribundzie Lemon Parody mi wyglądała jakoś tak inaczej. Ciekawostka, Floribunda sprzedaje tę różę pod obiema nazwami z dziesięciozłotową różnicą w cenie ;:108

Krokusów szkoda... Ale teraz powinno być już coraz więcej kolorów w ogrodzie, prawda?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Ewelinko też się zastanawiałam o co chodzi z tą różnicą cenową ;:218 .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witajcie :wit
Monika, Ewelina podkarpacka :wink: , Sonia, Ewelina7, Renatka, Aneczka, Małgoś, Rafik, Dorotka, Mufka ;:196
Nie pisałam nic, bo normalnie i pogoda się popsuła i śnieg wczoraj sypał i na dokładkę krokusy mam w rozsypce.. całą nadzieja w wielkokwiatowych.
W sobotę wysłałam męża z dziećmi na basen, wypiłam na spokojnie poranną kawkę i poszłam na obchód. Nic jeszcze nie zapowiadało tego co zobaczyłam. Jakby ktoś normalnie pourywał wszystkie płatki i rozrzucał po rabacie jak na Bożym Ciele - daję słowo-pierwsze skojarzenie. Gdyby nie to, że dzieci na basenie to wina poleciałaby na nich, bo już w tygodniu robiły "zupkę" z krokusów :lol: Ale to nie wszystko. Trzy korony cesarskie "udziabane" praktycznie do ziemi, mimo nałożonych butelek - jakimś cudem ptaszyska sobie poradziły.. może za słabo wbiłam. Ale cóż, od dwóch lat nie mam koron więc się przyzwyczaiłam. Idę dalej, a tam serduszka.. tak się na nią cieszyłam, miała już trzy grube pędy.. wszystko wydziobane i najgorsze, że to jakby czysta złośliwość: oderwane i zostawione obok ;:145 Wiecie co jest najgorsze, że nic z tym nie można zrobić. Gdyby to były jakieś inne zwierzaki to próbowałabym odgrodzić czy coś, a tak, atak z góry.. mam zacząć strzelać.. Serio ;:223
Tak mnie to dobiło, że nawet nie poszłam po aparat, bo i po co.. Dodatkowo jak na złość w niedzielę przyszło ochłodzenie, wczoraj sypnęło, a dzisiaj mamy taki indyjski miszmasz: raz słońce raz deszcz :lol: Zerkałam do tych swoich krokusów dzisiaj i widzę, że część botanicznych stale wypuszcza nowe kwiaty, a wielkokwiatowe są jeszcze w pąkach, tak więc może jeszcze przed świętami zrobi się kolorowo. Forsycja pokazała już żółte końcówki na pączkach, a miodunka obsypuje się kwiatami.
Zrobiłam też wczoraj zakupy. Nawóz do hortensji, nawóz do róż, biohumus do warzywnika i ratowania słabych krzaczków. Udało mi się kupić od przekupki pełne przebiśniegi, a w markecie między chleb, wędliny i inną spożywkę wetknęłam marketową Casanovę.. na wszelki wypadek, gdyby moja nie wykazała woli życia w tym roku. Takim oto bilansem zakończyłam pierwszy dzień wiosny :lol:

Dziewczyny wydaje mi się, że Floribunda zrobiła coś w stylu absolutny must have róż angielskich. Najbardziej popularne odmiany spotykane nawet w marketach. Stąd cena. Lepiej żeby ktoś kupił u nich taniej niż w markecie. Podane są nazwy, które nie każdy zna, stąd drugie wersje droższe z podaną już właściwą pełną nazwą.. A nuż ktoś się nie doszuka, że to jedna i ta sama róża i kupi droższą. Zerkałam na Grahama T i Lemon P mają dokładnie te same zdjęcia poglądowe.

Zdjęć aktualnych brak.. mogę poczęstować was wspomnieniami tegorocznych krokusowych kęp

wielki brat ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko pocieszyłam się kolorami krokusów i irysów, ;:oj bo ta pogoda mnie dobija psychicznie. Casanowa ma taki słoneczny kolor, jak dwie zakwitną będzie pięknie. ;:215 Strasznie przykro, ;:168 że ptaki tak ogołociły ci rośliny. U mnie kosy tylko ściółkę rozgrzebują. Różane przekręty mnie nie dziwią. ;:108 Każdy sposób na zarobienie pieniędzy jest dziś dopuszczalny. ;:131
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też na szczęście tylko kosy w korze grzebią i rozrzucają gdzie się da. Wnerwiało mnie to bardzo ale po tym co czytam w niektórych watkach, obiecuję sobie, ze absolutnie nie będę już na to narzekać. ;:333
Kochana wytrwałości Ci życzę i nie tracenia pogody ducha. ;:196 Choć trzeba przyznać, że masz najbardziej zjawiskowe krokusy z zaprzyjaźnionych mi ogrodów. ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”