hoja szykuje się do kwitnienia...cebula się jednak rozmnożyła...pietruszki wypuszczają liany...a chińczyk okazał się madagaskarczykiem i już wyczekuje
  hoja szykuje się do kwitnienia...cebula się jednak rozmnożyła...pietruszki wypuszczają liany...a chińczyk okazał się madagaskarczykiem i już wyczekuje   a wszystko to piękne zielone i chętne do życia
  a wszystko to piękne zielone i chętne do życia   
 Pozytywny zawrót głowy

hoja szykuje się do kwitnienia...cebula się jednak rozmnożyła...pietruszki wypuszczają liany...a chińczyk okazał się madagaskarczykiem i już wyczekuje
  hoja szykuje się do kwitnienia...cebula się jednak rozmnożyła...pietruszki wypuszczają liany...a chińczyk okazał się madagaskarczykiem i już wyczekuje   a wszystko to piękne zielone i chętne do życia
  a wszystko to piękne zielone i chętne do życia   

- ma "specyficzny" bardzo delikatny wygląd, coś jakby "balonik" napompowany wodą. Kaudex wygląda na bardzo "delikatny", ale całośćChodzi o tę Alluaudia sp. Dysseldorp.
 się komponuje.
  się komponuje. - wydaje się, że to bardzo trafna decyzja, będzie roślinkom "wygodniej" i mają więcej miejsca do rozrastania - powiększania brzuszków./ ... / w efekcie w doniczkach siedzą osobne roślinki:
- również bardzo ciekawa roślina. Z czasem jak kaudex będzie bardziej "obfity" przypuszczam, że będzie go można stopniowo "przyzwyczajać" do wyeksponowania jego części nad podłoże. Fockea edulis, też w naturze ukrywa kaudex w podłożu, a nam udaje się eksponować jego brzuszek, nad podłożem i co najważniejsze, akceptuje nasze nietypowe z nim postępowanie.Adenia subsessifolia. To kolejna, która tworzy kaudeksik pod ziemią.
- ale masz wyrozumiałą roślinę, która możliwe że świadomie wstrzymując rozrastanie, oszczędza miejsce dla innych, bardziej powierzchnio - żernych roślin. Listki kształtem przypominają paletki do gry w pingponga - wyglądają mimo niewielkich rozmiarów na bardzo masywne./ ... / przedstawię jeszcze nie zmieniającego się od dwóch lat prawie Xerosicyos danqui - madagaskarski endemit.
- doczekasz, już dni są dużo dłuższe, może wreszcie i czyste/ ... / chciałabym doczekać...:
pierwszego mojego kwitnienia hoja lacunosa 'Giant'
 do nas zawita, kwiatostan szybko będzie przyrastał i poszczególne 'pączusie" rozkwitną.
 do nas zawita, kwiatostan szybko będzie przyrastał i poszczególne 'pączusie" rozkwitną.

Z radością Was zobaczę.
 Z radością Was zobaczę. 

Bo co do pietruszki, to tę przenośnię już rozgryzłam
 Bo co do pietruszki, to tę przenośnię już rozgryzłam  

A jeśli masz na myśli inne wysiewy, to mam nadzieję, że przecież dziś pierwszy dzień wiosny i już będzie tylko lepiej. Trzymam za to mocno kciuki!
 A jeśli masz na myśli inne wysiewy, to mam nadzieję, że przecież dziś pierwszy dzień wiosny i już będzie tylko lepiej. Trzymam za to mocno kciuki! 
  teraz tylko je utrzymać, by rosły, bo to jest sztuka. Ale omówimy to mam nadzieję w ośmioro oczu
 teraz tylko je utrzymać, by rosły, bo to jest sztuka. Ale omówimy to mam nadzieję w ośmioro oczu