I jak przyszłościowo.... Dla mnie bomba, niby tylko młode roślinki i listki ale bardzo się podobają.

Chciałabym, aby te właśnie rozrosły się na tyle, by były zdrowe i ładne, i to mi wystarczy. Na razie
 Chciałabym, aby te właśnie rozrosły się na tyle, by były zdrowe i ładne, i to mi wystarczy. Na razie   A jak będą ładnie rosły, to wiesz przecież, więc lepiej trzymaj kciuki
 A jak będą ładnie rosły, to wiesz przecież, więc lepiej trzymaj kciuki   
  Szeroka na tyle, by zmieściły się swobodnie dwa rzędy doniczek i chociaż wyleci stamtąd parasitica, to reszta będzie musiała dopasować się do miejsca. Zresztą, oby rosły zdrowo i cieszyły oko, miejsce się zawsze znajdzie. Zawsze też mogę dorobić półkę szerszą, także z tym to nie problem. Ważne, by rosły, bo naprawdę są śliczne - jak klejnociki, i to że są u mnie, wielbicielki patelni liściowych, to wyłącznie Twoja zasługa Mieczysławie
  Szeroka na tyle, by zmieściły się swobodnie dwa rzędy doniczek i chociaż wyleci stamtąd parasitica, to reszta będzie musiała dopasować się do miejsca. Zresztą, oby rosły zdrowo i cieszyły oko, miejsce się zawsze znajdzie. Zawsze też mogę dorobić półkę szerszą, także z tym to nie problem. Ważne, by rosły, bo naprawdę są śliczne - jak klejnociki, i to że są u mnie, wielbicielki patelni liściowych, to wyłącznie Twoja zasługa Mieczysławie  
 Jedna już się ukorzeniła, drugiej jeszcze w lawie nie grzebałam
 Jedna już się ukorzeniła, drugiej jeszcze w lawie nie grzebałam  

I już dwa lata będzie
 I już dwa lata będzie   Dżungla to raczej nie, ale mają cały pokój na to. Niech tylko rosną, a ja się straszliwie cieszę, że zwalniam Ci miejsce
 Dżungla to raczej nie, ale mają cały pokój na to. Niech tylko rosną, a ja się straszliwie cieszę, że zwalniam Ci miejsce  

Chyba może wiempiasek pustyni pisze: A jak będą ładnie rosły, to wiesz przecież, więc lepiej trzymaj kciuki
 Ale trzymam kciuki zupełnie niezależnie
  Ale trzymam kciuki zupełnie niezależnie   

Wychodzę z żałożenia, że jak się człek roślinami dzieli, lepiej rosną. Rośliny, nie ludzie
  Wychodzę z żałożenia, że jak się człek roślinami dzieli, lepiej rosną. Rośliny, nie ludzie   

Chciałam co prawda, aby obrosła nieco tę drabinkę, ale coś wymyślę dla niej. Dzięki
 Chciałam co prawda, aby obrosła nieco tę drabinkę, ale coś wymyślę dla niej. Dzięki  

to jest "zaawansowany nałóg" i żadna terapia "odwykowa" tu już nie jest w stanie nic zdziałać
  to jest "zaawansowany nałóg" i żadna terapia "odwykowa" tu już nie jest w stanie nic zdziałać   . Takie uzależnienie popieram
 . Takie uzależnienie popieram   i niech się dalej rozwija !
  i niech się dalej rozwija !
 Taaak, tu już nie ma co się z tym kryć, Mieczysławie
 Taaak, tu już nie ma co się z tym kryć, Mieczysławie   I masz rację - niech się rozwija ku uciesze mojej i mam nadzieję Waszej
  I masz rację - niech się rozwija ku uciesze mojej i mam nadzieję Waszej  

Pięknie hojowo. I takie dorodne. Ja nie mogę się już doczekać końca zimy, bo boję się, że mi całkiem zmarnieją.
  Pięknie hojowo. I takie dorodne. Ja nie mogę się już doczekać końca zimy, bo boję się, że mi całkiem zmarnieją. 

i to co lubię-multum zdjęć i ciekawych ujęć
 i to co lubię-multum zdjęć i ciekawych ujęć  -tak trzymaj
 -tak trzymaj  

Nie tylko za pochodzenie, ale i za całokształt:
 Nie tylko za pochodzenie, ale i za całokształt: