Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Piszę o palmach - kotkach w wazonie, ostatnie zdjęcie jeszcze po białych tulipanach. Jeśli to nie palemki, to co?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Piękne dekoracje serduszkowe ;:167
Zwrócilam też uwagę na cudne, powitalne "Welcome" w towarzystwie sowy ;:215 Super ;:303 Bardzo lubię takie gadżety :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Mati - Po wielu latach walki z kretami....po prostu je zaakceptowałam. Ileż ja środków płatniczych, ileż emocji wydałam aby się ich pozbyć. Na szczęście omijają mnie w ostatnim czasie, ale jak długo taki stan rzeczy będzie trwał? Oby jak najdłużej.

Ewuś - A o takie palemki Ci chodziło. Nie, ja jeszcze nie jestem gotowa na święcenia :D To po prostu zwykły bukiet wierzbowych gałązek, zerwanych z Iwy. Jest szansa,że wypuszczą korzonki i sobie je posadzę w ogrodzie :D

Monia - I ja lubię gadżeciki ogrodowe. Bardzo lubię :D :wit

Moja wiosna:

Obrazek

Obrazek

Kocimiętka

Obrazek

Znalazłam też pod stertą liści kilka fajnie ukorzenionych bukszpaników z patyczków własnoręcznie wtykanych wczesną wiosną AD 2015

Obrazek

Się gramolą różne takie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiosna nawet uaktywniła do działania niektóre zwierzęta...Zdjęcie mało ostre, bo paparazzi nie wiedziała, czy uciekać czy cykać :D

Obrazek

A inne dalej są słodkie i leniwe...kochana moja Fortuna ;:167

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobrze widzę,masz u siebie wierzbownicę?
Pod krokusami to foto.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i wyłazi powoli zielone spod ziemi! :tan Zawsze na przedwiośniu rozczulają mnie leszczyny. Niestety nie mam, ale w okolicy są, przynejmniej sobie popatrzę!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Widzę, że Ty także wiosny już szukasz.
Mnie łapki już ostro świerzbią, a i czas na wycinanie zeszłorocznych łętów zbliża się wielkimi krokami.
Ja prace porządkowe zacznę już niebawem - myślę, ze w pierwszy pogodny dzień.

Przekaż wyrazy uznania młodej, ambitnej amazonce ;:215
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,wszyscy szukają wiosny,moja zasypana ,ale już topnieje ,myślę ,że do jutra nic nie zostanie i też coś znajdę ,córcia jest wspaniała,podziwiam ją z jej pasją ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Pięknie wszystko z pod ziemi wyłazi, a u mnie w sobotę rano mróz przykrył wszystko białymi kryształkami.
Kurcze człowiek się tak cieszy, a tu przecież dopiero połowa lutego i z tym mrozem to przecież nas jeszcze nie minie :?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Widzę, że wiosna u Ciebie to na całego . Córka piękne ozdoby robi i fajnie , że lubi takie robótki ;:108 . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgoś a tobie mulica została...pod siodło ją i za córcią. ;:306
Ale jedno trzeba przyznać piękna ta Fortuna, nic dziwnego że ci serce skradła. Ogólnie zauwazylam że wiele dziewczynek ma taką konną pasję jak twoja córcia. Moja jakoś nie prosiła o jazdy , nie złapała tego.Za to wszelakie pasje artystyczne , plastyczne i gitara a owszem...Buziaki dla was zostawiam.Miłego tydzionka. ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu córcia artystyczna dusza i tak pięknie prezentuje się konno. ;:167 Rośliny się pobudziły, tylko czekać słońca i przepędzać zimne prądy. ;:108 Jak Kubulek po rozpieszczaniu babcinym. :) Mój Karolek urodził się w czwartek, ale skończyło się cesarką, więc mam zajęcie u dzieci, bo dziś już wyszli ze szpitala. Pozdrawiam ciepło. ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Soniu z racji że masz kłódeczkę na ogrodzie, zostawiam gratulacje u Małgosi...
Może mnie nie pogoni za to... ;:168
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Och kocham koniki! Tyle, że od kilku lat już mi jeździć nie wolno, co zdaje się, że wcześniej wymienione przyjęły z dużą ulgą. ;:224
Moja córcia z braku czasu też już nie jeździ. ;:131
Ta Panna na zdjęciu, to już poważny zawodnik! ;:215
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Podziwiam paparazziego ja pewnie sp... bym, bo konie lubię obserwować ale się ich boję ;:oj
Wcześnie wiosna do Ciebie zawitała. Lepszego tygodnia życzę ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Troszkę zaniedbałam wątek, muszę odkurzyć ;:173

Tulapku - To dzielżan. Nie wiem jak wygląda wierzbownica, zaraz skoczę do wujcia Goglusia i zerknę.

Miłeczko - Na szczęście tylko zielone wyłazi, i niech tak zostanie :lol: A co do leszczyny, rozumiem, że jej brak w Twoim ogrodzie jest spowodowany brakiem miejsca? Bo jak sobie życzysz, chętnie podeślę sadzoneczkę. Co jakiś czas znajduję takowe pod drzewami leszczyn. Już wielu znajomych obdarowałam ;:196

Madziu - Zuza uradowana gratulacjami, ale pyta czy będzie mogła dosiąść kiedyś jednego z Twoich rumaków. Konie to jej świat, wszystko się wokoło nich kręci.
Co do porządków wiosennych, to ja już się pokręciłam po ogrodzie i trochę uporządkowałam, ale jak się rozejrzę i zobaczę ile jeszcze pracy mnie czeka ;:131 Muszę opracować metodę działania. Grafik porządków.

Martuś - Dziękuję za miłe słowa dla córci. Zuza strasznie kocha konie. To cały jej świat.
Śniegu nie zazdroszczę, mam nadzieję, że już stopniał. Moja wiosna jest marcowa. Nie narzekam, mogłoby być gorzej. Ale w prognozach niepokojące rzeczy widzę :shock:

Zuza - Święta prawda :lol: Jeszcze nas może niejedno zaskoczyć w pogodzie. Kilka lat temu jeszcze w kwietniu leżał śnieg ;:222

Becia - Tak mi się wydaje, że kocimiętka ;:131 małe niebieskie kwiatuszki ma. I ładnie pachnie....
Czekam na sygnał. W niedzielę S biega ( o ile dojdzie do pełni zdrowia). Ale dalej nie wiem jak długo tam będziesz?

Ewelinko - Lubimy się z Zuzą bawić w takie tam prace plastyczne. Miło mi, że Ci się podoba.

Olka - Zuza na konia wsiadła po raz pierwszy, jak skończyła 4 lata. I to była miłość od pierwszej jazdy. Teraz to już pasja. Ma niesamowitą wiedzę o koniach. To cały jej świat. Nie lubi za to wielu innych rzeczy, a ja nie zmuszam. Każdy jest inny i to jest piękne.
A mulica jest taka łagodna i niewysoka, że chyba masz rację, nauczę się na niej jeździć do czego namiętnie mnie namawia moje dziecię od wielu lat. :wit

Soniu - Proszę wycałować małego Karolka w stopki. Uwielbiam te maleńkie nóżęta. Mój Kubulek i ja spędziliśmy ze sobą wspaniałe dwa tygodnie. To był piękny czas. Teraz jest u drugiej babci, ale wraca pojutrze i znów będzie moje słoneczko ze mną. Wczoraj skończył 3 miesiące i już z niego spory chłopaczek, całe 7 kilo szczęścia. :wit

Reniu - Panna ostatnio ćwiczy skoki, bo okazało się, że mała rozpuściła swojego konia, czyli rozleniwiła. I nawet im to wychodzi, czyli skoki.To taka zgrana para.

Marysiu - Paparazzi zwiał zaraz po cyknięciu. Ja też się ich boję, bo są większe ode mnie. I mają kopyta :lol:

Taki mam mech w trawniku :( Czeka nas ostra wertykulacja. Muszę go dobrze wyczesać i chyba zadziałać jakimś środkiem? Podpowiecie mi coś? Okropnie to wygląda ;:202

Obrazek

Obrazek

Wczorajsze groźne niebo z uśmiechem tęczy

Obrazek

Dzisiejsze kwiatki rozweselające szare dni

Obrazek

Obrazek

I wielkie wejście mojego ulubionego mebelka :lol: się zaczęło ;:172
Posiane są ostre papryczki, słodkie też, kobea, lawenda, bazylia, bakłażan, seler, por, heliotrop, żeniszek i lobelia, koleus. I jeszcze wczesna kapusta ditmarska.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”