Ślicznie dziękuję za zdjęcie

W końcu zajrzałam. To się nazywa mieć dłuuugi ogon

Jak już zajrzałam to i wątek oczywiście przejrzałam. I teraz muszę napisać pochwały. Oj, trochę tego będzie...

No to zaczynając od początku: hippeastrum/amarylis biały po prostu śliczny, a ten pomarańczowy dodany później to wygląda jak lilia

Fajne storczyki i jakie obsypane kwieciem

Strasznie mi się spodobał czerwony hibiskus, taki super nasycony kolor ma

I masz mojego ukochanego kwiatucha: araukarię

Super bambusowa ściana

Ale masz duże i gęste skrzydłokwiaty.
Piękne fiołki, skrętniki i gloksynie. Niech rosną i kwitną jak najdłużej. I hoje też. Śmieszna sprawa z tą posadzoną "górami nogami"

Ciekawa roślinka: Dioscorea elephantipes. Taki chudy pędzik, a ile liści i jakie wielkie

Super, że udało Ci się odratować paprotkę

Czy Diplocyatha cilliata naprawdę tak śmierdzi? Fajowy kwiat. Wszystkie tego typu roślinki mają super kwiatki. Masz jeszcze jakieś inne?
No i jeszcze z ogródkowych: boskie tulipany, a zwłaszcza czarna papuga (Black Parrot) i taki postrzępiony biały z delikatnym zielonym i różowym. Nigdy jakoś nie przepadałam za tulipanami, ale na zdjęciach na Forum jakoś inaczej one wyglądają

Boskie róże i ta piękna azalia z białymi kwiatami

Jak tam "zarąbista kobea"?

Próbowałaś zjeść kwiatka nasturcji? Podobno jadalne.
Super ten drut kolczasty (Calocephalus brownii), można go trzymać w domu?
A jakie wielkie kwiaty ma rojnik

Świetny pomysł z tym kaktusowym inspektem, tak Ci kwitną, że samych kaktusów nie widać tylko peeełno kwiatów

Spodobało mi się Pachyphytum oviferum i aeonium. I sansevierie, a zwłaszcza Sansevieria jade. Piękny zielony kolorek.
I jeszcze muszę pochwalić mamine: krasnokwiat Katarzyny i kurkumę. Po prosu cuda.
No, ale się rozpisałam. Pół strony zajęłam