Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Witam w nowym tygodniu!

Renatko u mnie też takich jak sprzedają na targu nie ma ale te co rosną nie są brzydkie, muszę przejść i poszukać. Jednak jak już się wyrwę to do ogrodu i zaraz biorę się za jakieś prace ;:306

Martusiu no proszę przekonałaś się do robienia pierogów ale kiedyś korzystałaś z czyjejś pomocy jak pamiętam :;230 Nie ma to jak własne pierogi chociaż pracochłonne, ale jak się dojdzie do wprawy ;:224 Jakieś kłosowce mam ...biały pokrzywolistny i anyżowe Golden Jubilee i taki różowy więc jak coś masz innego to poproszę ;:180 No to zaraz zaczniesz siać skoro grzebiesz już w pudle z nasionami ;:306 Dobrego tygodnia i ściskam ;:196

Iwonko ;:196 ja też dzisiaj będę się włóczyć po ośrodkach :D Tobie życzę krótkiego czekania i pozytywnych wyników. Tych naszych nn jeszcze nie siałam, bo czekam na kwiecień i posieje w tunelu. Niestety miejsce potrzebne na pomidorki i paprykę ;:219 Dobrego dnia ;:168

Wszystkim życzę słoneczka i dobrego tygodnia ;:4
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu przede wszystkich wejścia i wyjścia z b.dobrymi wynikami w ciągu 5 minut!!!!!!!!!! i wdeptania do ogrodniczego dla spokojności. ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu LPK to dobra znajoma i nie da się szybko :;230 a wyniki zakwestionowała i muszę powtórzyć, ale to wszystko dla mojego dobra :wink: W ogrodniczym byłam, ale nie dla siebie koledze z USA co roku wysyłam nasiona bobu (uwielbia), ale za to dostaję też co nieco :uszy Dobrego tygodnia ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

No nie, Maryś! Ty znowu po medykach ganiasz ... Nie dawaj się choróbskom. Szkoda zdrowia..... ;:167
W ogrodniczym byłaś i dla siebie nic a nic? Jak tak można?!

Dobrego popołudnia, a przede wszystkim zdróweczka Ci życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu ja wracając od doktora wdepnęłam po ziemię, ale napatrzyłam się na lilie u Tereni i nie wytrzymałam, skromnie bo tyko dwie, ale takie jak mi się podobały sobie kupiłam, i do tego pomarańczowego floksa :tan
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Marysiu Ty wysyłasz bób a mnie ciocia prosiła o nasiona lebiody i pokrzywy do Australii.
Nie wiem ale ostatnio to ja nie widzę u nas lebiody i pokrzywa też w małych ilościach.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko dla mojego dobra ganiać muszę. Mam swoje mankamenty i nic się już nie zmieni.
Za życzenia dziękuję ;:180 w ogrodniczym byłam i kupiłam to po co poszłam i wiem dobrze że niedługo coś do mnie przyjdzie ;:173 Tobie również zdrowia i przyjemnego wieczoru ;:196

Iwonko dobrze że sobie humor poprawiłaś, bo kontakty ze służbą zdrowia tego wymagają :D
Ja na lilie czekam, bo zamówiłam, a zamówiłam też irysy i dalie więc najpierw trzeba to rozlokować, a jak będzie miejsce i to co sieję nie zapełni go to kto wie! Na floksy jeszcze poluję, ale takie specyficzne (np. Phlox maculata 'Natascha').

Aniu wysyłam bób od kilku lat, co prawda gdybym to ja dostawała to zostawiłabym parę na nasiona, ale mój przyjaciel przesiąkł Ameryką i na to nie wpadnie i dobrze ja mam co mu wysyłać a zawsze coś fajnego przyśle. Nigdy nie spotkałam się z torebką nasion pokrzywy i wiem że z przesyłek wyciągają nie zapakowane oryginalnie torebki. Raz chciałam wysłać swoje nasiona to wsadziłam do torebki po nasionach i zakleiłam....przeszło, ale cebule w siateczce zapakowane w szkółce wyjęli ;:131
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Marysiu czytałam na wyspie o twoich perypetiach z badaniami, słów brak :roll: .
Zdrówka i cierpliwości życzę bo diagnozowanie tarczycy to długi etap.
Agata
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu! Musowo w tym ogrodniczym nie było nic ciekawego, albo masz bardzo silną wolę. ;:180
Trzymam kciuki, bo sama mam ,,spory" doświadczenie w temacie diagnozowania chorób dzięki mojej ,,borelce"... . ;:168
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agatko dziękuję :!: zdiagnozowana to ja jestem, pozostaje jedynie stała kontrola i o to chodziło w tym wpisie o solidność wykonywania badań :D

Renatko w ogrodniczym nasiona są na ogół typowe, a ja jak szukam to różnych oryginalnych. Kupować kupiłam tylko nie dla siebie. Ja z pewnością dostanę coś czego u nas nie ma....chyba że nie ;:306 Napisałam Agatce, że ja jestem zdiagnozowana ;:333
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zdiagnozowana Marysiu, przyszłam życzyć Ci dobrej, zdrowej, spokojnej nocki. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję Lucynko wzajemnie kolorowych snów ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu! To tym bardziej zdrówka! I oczywiście przyjemnych snów, może o nasionkach... ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja znów spóźniona zresztą jak zwykle gdyż ręce wciąż zajęte.Ja już zrezygnowałam z odwiedzin lekarskich, bo nie mam na to zdrowia .Tobie jednak Marysiu życzę wytrwałości
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu :wit , dziś od rana po medykach biegałam, potem ZUS, tego nie lubię najbardziej, ale konieczność, jutro znowu na powtórzenie blokady, potem na krew, i tak do końca tygodnia, a od poniedziałku znowu ;:185 , oj jak bym działkę miała pod domem, to na pewno zdrowsza bym była, no może obolała bardziej, ale zdrowsza ;:108 , floksów trochę w tamtym roku posadziłam, mam nadzieję na kwitnienie ładne w tym roku, a ten, to sam wpadł do koszyka ;:306 , popikowałam dziś klip daggę, posiałam szałwie, no i czekam na wschody ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”