Ewo, ale masz oko
Ja dopiero jak napisałaś dostrzegłam tego tulipana. U mnie na piaskach wcale za bardzo się nie rozrasta. I jest chyba mniejszy.
Ten przetacznik to goryczkowy, ale dokładnej nazwy odmianowej nie znam
Elwi, jeśli chcesz mogę Ci te trawkę podesłać. Mam jej od groma
Schodki będą wykończone ścieżką. A po obu jej stronach będzie rabatka,
To największa przyjemność mus sadzić
Lucynko, to powojnik w pierwszej fazie rozkwitu. Ma olbrzymie kwiaty. Bardzo go lubię.
Tak masz rację to tamaryszek. I jak widać nie musisz się dokształcać bo już wiesz
Dorotko, miło mi
Jeśli chodzi o powojniki, to nie wiem, czy to jest przyczyną dobrego wzrostu u mnie, ale ja wiosną każdemu wsadzam po jednej tabletce nadmanganianu potasu. Ma to działać zapobiegawczo na uwiąd. Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi
Martuś, ze schodkami się zgodze,

ale najbardziej zawsze denerwowała mnie tylna rabata. Nie umiałam sobie poradzić z dosadzeniem roślin do tych już rosnących. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w tym roku. Nie jak to się stało, ale posadziłam więcej róż.
Mam nadzieję, że urosną na taką wysokość jak podają w katalogu, bo inaczej znowu będę nie zadowolona
Justysiu, miałam tez ten rdest, ale niestety nie przetrwał suszy. A on tak mi się podoba
Chyba musze spróbować jeszcze raz.
Tak mój to wężownik. Jest dużo wyższy. Z tą ekspansywnością to ja się nie mogę zdodzić. U mnie to bardzo grzeczna roslinka
Magda, tych chciejstw jest tyle. Żeby tylko kasy starczyło i miejsca na sadzenie
Maju, a o takim rdeście, który pokazała Elwi w poprzednim poście. Takie pałkowate różowe kwiatuszki
Ciągniemy dalej majowe widoki