Ogródek Gosi cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.15

Post »

A tak się przed nimi broniłaś. A teraz taka kolekcja. Brawo. A może tak dalie.....:;230
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Iryski miodzio Gosiu ostatnie zestawienie ;:333
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Goś piękne te iryski. Ja mam jedną odmianę i o mały włos bym je wyeksportowała z mojej zegrodki...na szczęście porozsadzałam i zostały.
Przecież one są bezproblemowe i świetnie się sprawdzają na naszych piaskach....
Pięknie u Ciebie. :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Przez Ciebie i Gienie też w moim ogrodzie zagościły irysy. :uszy
Nie żałuję. ;:173 Pozdrowienia z śnieżnych Kujaw. :wit
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Gosiu witaj w Nowym Roku ;:196
Niektóre zakątki Twego ogrodu kojarzą mi się ze starymi ogrodami takimi ... wiesz przypałacowymi ze starym drzewostanem i wkomponowaniem reszty w całość. Na działkach trudno coś takiego osiągnąć bo sporadycznie trafiają się stare i ogromne drzewa a szkoda ...
Ludzie zbyt pochopnie wycinają bo jednak gospodarze działek częściej się zmieniają niż właściciele domów.
Pozdrawiam i dziękuję za piękne wiosenne zdjęcia z ub sezonu - wspomnienia są miłe dla oka i koją szarość za oknem bo śniegu wciąż brak ale ... ponoć ma padać...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, ja nawet nie wiedziałam sadząc je jak powinny tkwić w ziemi. Jakoś tak samo wyszło. I wcale ich nie chciałam. Wzięłam, żeby koleżance nie robić przykrości, bo ona jest dobra dusza i dzieli się wszystkim co ma, a te zdobyła od mamy swojego kolegi.I przytargała część do mnie. Co miałam zrobić, nawet nie chciała ze mną dyskutować, sadź i już. I całe szczęście, że ją posłuchałam. Małymi kroczkami doszło do tego, że mam ich całe mnóstwo. W zeszłym roku posadziłam kilkanaście nowych. Już nie mogę się doczekać kwitnienia. Chociaz u mnie nie zawsze chcą kwitnąć. Chyba za mało je karmię

Teresko, może jeszcze nie kolekcja, ale jest ich naprawdę dużo.

Sabinko, jak napisałam Agnieszce wyżej, ja ich zupełnie nie chciałam. Nie rozumiałam jak mogą się podobać. Tak samo zresztą było z różami. A teraz mam 70 krzaczków. Irysów nie liczyłam. Może latem się zbiorę. Zakochałam się w nich i choć wolę rośliny długo kwitnące już sobuie nie wyobrażam ogrodu bez nich

Lucynko, ja też zazwyczaj wolę rośliny długo kwitnące z tych samych powodów. Ale irysy zawładnęły mną i znalazłam dla nich miejsce. Mimo, że tak krótko kwitną cieszą niesamowicie. Niektórzy narzekają na liście. Ja bardzo lubię te szabelki. Prawie do końca sezonu prezentują się dobrze.

Monia, prawda, że są urocze. I rewelacyjnie pasują do Twojego romantycznego ogrodu

Kasia, to wszystko przez Ciebie, a może dzięki Tobie :roll:
No sa cudne. Dale też, ale nie chcę roślin, które będą u mnie jeden sezon. I to wykopywanie na zimę. I tak jest dużo roboty.

Maryniu, to czysty przypadek. Jak dostałam tak posadziłam. Nawet nie wiedziałam, ze to są dwie odmiany

Elu, a dlaczego miałaś je wywalić? Nie podobały Ci się? Mnie podobają się nawet te zwykłe, stare odmiany. Ale nie ukrywam że najbardziej lubię te miniaturowe, które właśnie pokazałam

Iga, forum jest zaraźliwe, a jak się wejdzie do Geni, to można dostać oczopląsu. Nie wiadomo który ładniejszy. Dzięki Geni mam ich jeszcze więcej

Krysiu, nie wiem dlaczego moja działka kojarzy Ci się ze starym ogrodem, przecież u mnie właśnie brak drzewostanu. Mam tylko orzecha, czereśnie i morelkę. Nie licząc iglaków, które powoli zaczynam też karczować, bo nabawiły się jakichś choróbsk. Ale miło mi, że tak odbierasz mój ogród. Mnie też podobają się takie stare ogrody. Uwielbiam drzewa, ale dowiedziałam się o tym dopiero niedawno, jak już zagospodarowałam prawie całą działkę. Teraz drzewa by przeszkadzały, bo większość roślin to światłoluby.
U Ciebie nadal nie ma śniegu? Wydawało mi się, że już cała Polska zasypana. U nas jest i to nawet sporo. Szkoda, że nie padało tydzień temu

Jak miło, że zaglądacie. Naprawdę sprawi mi to bardzo dużą radość.
Za oknem śnieg, nawet się zdziwiłam z mojego zadowolenia tym faktem. Jest pięknie. Padający śnieg wprawił mnie w romantyczny nastrój. Co chwila podchodziłam do okna i podziwiałam krajobraz. Czy też tak macie?

Na przekór jednak tej pogodzie dalszy ciąg maja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Gosiu a to za kwiatki białe podparte kijem w tle szafirki, widzi mi się jaśmin ale ;:223
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Gosiu witaj odwiedzam zaprzyjaznione wątki, wreszcie pogoda zimowa i czasu jest trochę więcej. Co do żywopłotu tnij teraz najlepszy okres gdy można wygospodarować wolną chwilę :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Piękny maj w Twoim ogrodzie. ;:138
W taki zgniły deszczowy wieczór z ogromną przyjemnością spogląda się na kolory wiosny. Takie świeżutkie, wesołe, na tle czyściutkiej zieleni. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Gosiu :wit

U nas też biało :heja Od rana sypały powolutku, majestatycznie, wielkie płatki śniegu, co przyprawiło naszego Krasnala w ogromne zdumienie, wyrażane radośnie i z zapałem :lol: Jeszcze trochę i trzeba się będzie rozejrzeć za sankami... ;:204

A u Ciebie piękny, kolorowy, kwitnący maj :heja Uwielbiam takie klimaty ! Iryski tez cudnej urody i żałuję, że mam ich tak mało. Muszę to koniecznie zmienić, bo kojarzą mi się miło z dzieciństwem i rodzinnym ogrodem :D

Jak to dobrze, kochana, że możemy zimą przywołać letni, miniony czas, pokazując piękne, kolorowe zdjęcia ! Dopiero teraz można je spokojnie pooglądać i spisać kolejne, konieczne chciejstwa...

Buziaki ciepłe i serdeczne przesyłam ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Gosiu jestem i podglądam wiosnę u ciebie. :wit Nie zniknę, jestem uzależniona od forum. :;230
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu widzę sporo irysków niskich ,pięknie Ci kwitną ,oby w tym roku zakwitło Ci więcej , ja też mam jeszcze ze 30 -40 nowych odmian/ kupionych w zeszłym roku / które nie kwitły, większość w tym roku nie zakwitnie są za małe sadzonki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,ale pokazowy Twój ogródek ,zawsze mi sie bardzo podobał,a teraz jeszcze przybyło pięknych roślin,irysy cudowne,miłego weekendu życzę :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ooo, tak, iryski bardzo mi pasują i sądzę je wszędzie, gdzie tylko znajdę miejsce ;:108
Te miniaturki dopiero zbieram po trochu od ubiegłego roku. One ładnie przyrastają, nie chorują, wdzięcznie i obficie kwitną, są zupełnie niekłopotliwe :uszy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, to jest ozdobna jabłonka. Szczepiona. Nie mam pojęcia jaka ona urośnie, ale w razie czego zamierzam ją ciąć w takie wąskie drzewko, bo tylko takie mi pasuje.

Marzenko, na cięcie to teraz dla mnie za zimno :wink:
Chyba poczekam aż wrócą dodatnie temperatury. W dodatku w styczniu lutym powinnam przyciąć czereśnię. Wiem, ze lepiej ją ciąć w sierpniu, ale wtedy jest tak gęsta, że nie widzę jaki jej nadać kształt

Lucynko, właśnie maj kojarzy mi się z taką jasną, limonkową zielenią. To dla mnie najpiękniejszy okres jeśli chodzi o ulistowienie. Nie licząc jesieni oczywiście

Marysiu, i nici z sanek. Przynajmniej u mnie. Od rana była odwilż i śnieg topniał na potęgę. Teraz poniżej zera i wszystko zmroziło więc jest lodowa skorupa ;:219
Krasnal jeszcze ciut za mały na zapamiętanie tego śniegu. Mam nadzieję, ze w przyszłym roku mimo wszystko znowu przypomni sobie jak wygląda snieg
Mnie się kojarzyły wysokie irysy z wiejskim ogrodem, co niestety jakiś czas temu było dla mnie nie do przyjęcia. ;:14
Człowiek musi dojrzeć, żeby zrozumieć pewne sprawy. Mam kilka odmian wysokich, ale zakochałam się najbardziej w tych niskich i średnich. Są bezproblemowe, a największą zaletą jest to, że się nie wywracają. Wysokim musze czasem dawac podpórki
Już dawno mówiłam, że my mamy naprawdę wiele szczęścia będąc na forum i mając taką pasję. Ile moich koleżanek nudzi się w zimowe wieczory. Ja tam nie wiem co to nuda. mam Was ;:167

Soniu, to tak jak ja :wink:
Tylko, że Ty zdezerterowałaś i tylko nas podglądasz. Ale i za to Ci dziękuję ;:196

Geniu, to dzięki Tobie mam większość irysków ;:196 ;:167
Podejrzewam, że właśnie dlatego moje też w dużej mierze nie kwitły. Ale na pewno powinnam dać im więcej jedzonka. Podsypię im kompostu wiosną

Martuś,
jak tam pokazowy. Zwyczajny przydomowy ogrodek. Twój to jest dopiero ogród ;:173
Fakt, że trochę tych roślin nazbierałam. Tylko, że przez to nie mogę posadzić ich w większej ilości. Szkoda miejsca bo jet tyle nowych do kupienia ;:306

Monia, a mnie u Ciebie spodobały się te wyższe, ale syberyjskie i ensanty. Pięknie skomponowane z piwoniami.
Miniaturki są faktycznie bardzo wdzięczne. Uwielbiam je

Dzisiaj miejsce które się zmieni wiosną. Przynajmniej mam taką nadzieję

Trzeba wykończyć te schodki. Będzie ścieżka i nowe roślinki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ścieżka będzie prowadziła aż do furtki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek