Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Zuza też tak myślałam, ;:124 mam dużo cebulowych, to jak trochę nornice zjedzą, nic się nie stanie. Chyba jednak rozmnożyły się bardzo, bo miały dużo pożywienia. Teraz myślę, że jak nie dostaną żarcia, to będzie ich mniej. ;:218
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuzka a może uderz z tą różą w wątkach różanych? Nie tylko w identyfikacji, ale i w sezonie 2015, w różach parkowych czy pnących itd. No może w końcu się dowiesz co to za panna.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Róże są obłędne, staram sie teraz nadrobić straty jak jednej zimy straciłam prawie wszystkie. ;:174
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Rany ludziska, jak tam dziś u was? U mnie wieje, że łeb urywa ;:202 Moje tuje i róża na pniu kłaniają mi się w pas jak księżnej jakieś ;:oj
Wcale nie widać że to już 8 listopad - słońce świeci sobie w najlepsze, na termometrze moim widzę 16 stopni Obrazek a na różyczkach niedawno posadzonych pąki prawie gotowe do startu by liście wypuszczać. Jak się zaraz nie ochłodzi to falstart będzie jak nic, a potem mróz zniszczeń dokona po całości :evil:
Wsadziłam do ziemi moje ostatnie zakupy cebulkowe i dokonałam ważnej obserwacji - kończy się powoli wolne miejsce na cebulki - przy kopaniu dołka dla hiacyntów pełnych dokonałam częściowego zniszczenia poprzez wykopanie kiełkujących tam sobie już przebiśniegów zeszłorocznych ;:223 Czas więc przystopować z sadzeniem... ku mojej uciesze :heja

Soniu, musiała byś jakieś cebule dla tych nornic ponadziewać jakimś specyfikiem niczym szewczyk owieczkę dla smoka wawelskiego ;:198 Może takim sposobem by się uszczupliła ich populacja Obrazek
Aneczka, może w przyszłym sezonie popstrykam nowe fotki i powstawiam w innych wątkach. Musze zaobserwować czy jak nie będzie takich upałów jak w tym roku, to czy ta pannica będzie się też przebarwiała.
Kasia, widziałam w Twoim wątku że jedna różyczka chyba tej jesieni została już zakupiona w celu odnowy kolekcji ;:183

Kochani przyjemnej niedzieli dla Was spędzonej w rodzinnych gronach Obrazek lub na spacerkach dla tych korzystających z pięknej pogody Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witaj Zuziu - i u mnie pogoda dopisała , choć wiatrzycho straszne ale słoneczko przyjemnie grzeje , złoci ostatnie liście , na spacerze z psem patrzyłam na zieleniące się oziminy i wydawało mi się iż to marzec i nie długo znowu do ogrodów ruszym ;:304
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Zuza u mnie też tak wieje...wszystko przewraca, tj. doniczki z pelargoniami walają się po całym ogrodzie.
Ale mimo tego wiatru jest ciepło i słonecznie. Właśnie wróciłam ze spaceru z piesem...Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U nas też wichura. Krzesła mi powywracało i jakieś śmieci zaczęły latać po ogrodzie. A myślałam, że mam posprzątane.
Na chwilę zgasło światło i zapanowała okrutna ciemn ość. Na szczęście po kilku minutach znów włączyli io można jako tako spędzać niedzielny wieczór.
Z żołtą różą nie pomogę, bo do tej pory miałam tylko jedną żółtą, Maigold. Ale ostatnio mi się odmieniło i zapałałam namiętnością o ciepłych odcieni.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza przeczytałam wszystko co znalazłam na temat likwidacji nornic. Niestety skutecznego sposobu brak. ;:160 Ja też sadziłam tulipany w miejscu krokusów, o których zapomniałam. ;:124 Wieje wszędzie, a u mnie liście sypią się do domu przy każdym otwarciu drzwi.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U nas też dzisiaj strasznie wiało :shock:
agniesz-ka
200p
200p
Od: 16 kwie 2013, o 14:15
Kontakt:

Post »

A u mnie ładnie zwiało liście z całej działki w jedno miejsce.... Grabienie mam z głowy :D
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu pogoda nawet nas rozpieszcza ,jest w miarę ciepło ,tylko mgły i za bardzo wieje czasami .Oby tak jak najdłużej to będzie fajnie .żeby tylko nie połamało roślin a będzie dobrze .U mnie nawet w miarę łagodnie wieje choć momentami było strasznie ,oby tylko gorzej nie wiało to będzie okej .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

cyma2704 pisze:Ja też sadziłam tulipany w miejscu krokusów, o których zapomniałam. ;:124
He he he. Skąd to znam. Wczoraj upychając czosnki purpurowe zobaczyłam, że wsadzam je w miejsce czosnków Hair. :roll:
Przesilenie jesienne..? Czy aż taka skleroza? :lol:
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Ja u siebie diagnozuję sklerozę ;)
W tym roku w miejscu gdzie posadziłam jakieś cebulowe mam wetknięte widelczyki jednorazówki z opisem! Po pierwsze żeby wiedzieć, że coś tu posadziłam, po drugie żeby wiedzieć co.. a po trzecie, żeby nie wydziabać przy wiosennym pieleniu... znam siebie i wiem, że bez tego to trochę wydepczę trochę motyczką potraktuję a resztę zapomnę... wprawdzie już teraz przy sadzeniu roślinek trochę wydeptałam moje "znaczniki".. ale uzupełniam na bieżąco. Trochę śmiesznie to wygląda patrząc na rabatę..i wzbudza ciekawość..np. teściowej (-a co to za widelce wystające?.. - to tulipany mamo.. i takie tam jeszcze inne.. - o Bożeeeee ;:219 )
i wydała się moja rozrzutność ;:306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Zuza, u ciebie wietrzysko i słońce, a u mnie wietrzysko i deszcz. Zimno było niesamowite, głowę urywało i tylko czekałam kiedy zamiast tego deszczu zacznie prószyć śnieg ;:222 Ciekawa jestem czy doczekam się jeszcze ciepłych dni ;:224
Sadzenie cebul w innych, zeszłorocznych to zmora każdego ogrodinka.. Bo niby wiesz, że coś tam może być, ale zawsze liczysz, że jakoś uda ci się ominąć, albo upchnąć pomiędzy ;:306
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ja u siebie diagnozuję sklerozę ;)
W tym roku w miejscu gdzie posadziłam jakieś cebulowe mam wetknięte widelczyki jednorazówki z opisem!
Ja też poszłam takim sposobem ale u mnie wystają dla odmiany noże jednorazowe.... :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”