Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Post »

Marysiu, u Ciebie śnieg był, sama widziałam na fotkach, ale mrozu to chyba nie miałaś, bo widzę Twoje roślinki w bardzo dobrej kondycji.
Tylko pozazdrościć! Ale dobrze, niech Ci kwitną jak najdłużej i jak najpiękniej! ;:138 ;:138
Ja też dzisiaj popracowałam na działeczce i odstresowałam się nieco, a potem: raj na ziemi!!! - upragniony prysznic we własnej łazience! :tan
Na jutro życzę Ci słoneczka i duuużo radosnych przeżyć. ;:cm
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aż pękłam prawie z zazdrości. Miałaś słoneczko ;:oj U mnie szaro, buro....i jak żyć?
Pięknie w szaliczku ;:215 Ja mam swój koszyk ogrodowy i w nim przenoszę wszystkie przydasie, roślinki do posadzenia, narzędzia i inne rupiecie. A wiaderko też mam do roznoszenia kompostu. Lekkie jest, i akurat tyle jestem w stanie udźwignąć.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie Dziewczyny powracające z ogrodów ;:65

Tereniu
Widziałam i czytałam o Twoich wyczynach i cieszę się że na starej działce tak ładnie zakwitły chryzantemy :D
Zdążymy do zimy jeszcze daleko, miłego odpoczynku ;:196

Lucynko
jaka radość bije z Twoich lic :D wykąpana, spracowana, cóż chcieć więcej ;:224
Jak spadł śnieg była minusowa temperatura i były noce -1 -2 odczuwalna -7, a wtedy wiatr zmrozi wszystko. Pokazywałam zdjęcia lodowej trawy. Jednak w ogrodzie jest zaciszniej i śnieg okrył kwiatki przyginając je do ziemi.
Życzę radosnej niedzieli i niech się spełnią życzenia ;:196 ;:196

Małgosiu ja mam koszyki i najważniejszy wózeczek a wiaderka służą do moczenia roślin, do przewożenia kompostu i zbierania wypielonych chwastów. Potem zbieram je na wózek po całym ogrodzie. Ja mam spory kawałek do przejechania wzdłuż ;:306
Miałam cudne słoneczko i dość ciepło jak na koniec października !
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Dobry wieczór Marysiu :wit
Zazdroszczę tych sześciu sobót i jednej niedzieli w tygodniu. Tyle zrobiłaś w ostatnim czasie ;:oj . Ja, zanim zapadł zmrok, zdążyłam wygrabić trochę liści. Resztę pięknej soboty spędziłam w czterech ścianach ;:145
Pozdrawiam ciepło ;:196
Ewa
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Oj jak pięknie Maryś ta jesienna odsłona ścieżki... cudnie ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór Ewuniu z Lubelszczyzny nie płacz ;:168 starość sama przyjdzie i będziesz miała 6 sobót, ale siły sześciokrotnie mniej :D Ciesz się tym co masz, bo to tak szybko mija ;:196
Ściskam Cię serdecznie ;:4

Ewciu z Rybnika zrobiłam ścieżkę tak sobie, nie przyłożyłam się ale skoro chciałaś zobaczyć to bez okrasy masz ścieżkę. Muszę powoli zacząć grabić liście bo do tej pory były mokre i klejące, ale po dzisiejszym dniu już jest lepiej :tan
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Wierzyć się nie chce, że w Twoim ogrodzie leżał już śnieg. Kwitnie całe mnóstwo kolorowych roślin, a Ty pędzisz z robotą, aż się kurzy. Oby ta piękna pogoda zechciała jeszcze trochę z nami zostać. Cudny zachód słońca, u mnie dawno takiego nie było.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit
Trudno zgadnąć jak to się stało,że do tej pory nie odwiedziłem Twego wątku-tków :?:
Wiem na pewno,że jedną z przyczyn to mój chroniczny brak czasu jak pracuje się 24h na dobę i jeszcze po fajrancie ;:306
Straciłem dużo a nawet jeszcze więcej bo masz fantastycznie zagospodarowany ogród a pięknie kolorowo kwitnących roślin co nie miara ;:215
Nadrabiam zatem zaległości dzisiejszą wizytą w Twoim wątku i obiecuję,że na niej się nie zakończy ;:185
Przepiękne i ładnie pokazane dalie,róże - super ta koloru bordo ;:oj i mnóstwo innych pięknie kwitnących ale dziś stawiam na ekstra dekoracyjne,kolorowe kapustki-rewelka i konkursowe zdjęcie zachodzącego słońca;:433
Suczka roskoszna,to chyba Siberian Husky :?: ,a jej willa zjawiskowa-punkty dla projektantów i budowniczych ;:215
Pozdrawiam serdecznie i do następnej wizyty.
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Och, Marysiu
Jestem urodzoną optymistką i do emeryckiego życia, a właściwie do ograniczeń z nim związanych nie spieszę się ( same przyjdą), ale dzisiejszego dnia było mi szkoda na zajęcia związane z pracą :oops:
Podziwiałam Twoją determinację szparagową. Trzy lata temu próbowałam pozbyć się kępy, połamałam szpadel a one nadal odbijają :;230 .
Dobranoc ;:168
Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,wijąca ścieżka pełna kolorów,fajnie jak sie ją zna z widzenia :uszy chryzantemki super Ci zakwitły,pogoda i u mnie była dzisiaj cudowna ,właśnie wstawiły sie zdjęcia ,myślałam ,że nie pójdą ,mam taki słaby internet,poodpisywałam u siebie i nie mogłam wysłać ,bo nie ma internetu,więc wyszłam z laptopem na górę ,bo tu jest cały sprzęt i wszystko się przesłało i zdjęcia też przeszły,tak mam ciągle,chyba mam laptop za daleko,pozdrawiam i gorące buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

Jak oglądam zdjęcia przez Ciebie zrobione , to widzę zupełnie inny świat od tego , który mnie otacza . ;:215
Jest na nich tyle kolorów , tyle życia . :heja
U mnie nie powiem kolory też są , ale takie bardziej bure .
Liście co prawda przebarwiają się podobnie do tych na Twoich zdjęciach . Jednak kwitnących kwiatów prawie nie ma . Prawie , bo dopatrzyłam kilka kwitnących Marcinków :D
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu dzięki temu, że wieczór mamy dłuższy to i masz dla nas więcej czasu, to dobrze :D Pędzę z robotą bo ma na nią parę godzin dziennie, a pomysły coraz to nowe się rodzą ;:224 Leżał śnieg całe dwie doby w ogromnej ilości, ale dzięki niemu kwiaty przetrwały jak pod pierzynką :D

Witaj Arkadiuszu :!:
Ja też nie odwiedzam wszystkich wątków i robię to celowo, bo pochłonęłyby mnie one bez reszty. Jest tyle pięknych ogrodów ;:224 Bardzo dziękuję za miłe słowa pod adresem moich roślin, zdjęć i oczywiście naszej Loli! tak to Siberian Husky ;:108 Słowa pochwały pod adresem młodych projektantów i budowniczych przekażę ;:180
Dziękuję za odwiedziny i niebawem spodziewaj się mnie u siebie :wit

Ewuniu to dobrze! cieszę się, że nie marzysz tak naprawdę o tym stanie ;:306 Szparagi częściowo wykopywałam sama ale te najstarsze karpy kopał syn, a ja wyciągałam kłącza perzu z nich ;:204 Grządkę zrobiłam w polu więc tam będą rosły nie przeszkadzając nikomu. Z czasem pewnie znowu zarosną chwastami, bo chwila nieuwagi i ;:14 A ja tak je lubię jeść na wiosnę ;:224 Dobranoc ;:196

Martusiu pewnie jesteś daleko od rutera, ja na dole też mam gorszy zasięg a ruter mamy w połowie domu. Pogoda wymarzona do pracy w ogrodzie, a i kolory jesieni ubarwiały dzień. Pracy mam jeszcze dużo, a pomysłów jeszcze więcej ;:306 Z jazdy gdziekolwiek na razie nici bo autko czeka w warsztacie na jakieś część i może będzie w poniedziałek :?:
Życzę dobrej nocy i kolorowych snów ;:196

Beatko każdego z nas przyroda obdarza czymś innym, na pewno i u Ciebie jest pięknie jak słońce zaświeci. U mnie dzisiaj świeciło, a wtedy świat wygląda inaczej. Klimat też mam ostry no ale ten rok łaskawy, a były lata że na początku września mróz załatwiał kwiaty :D Tobie zazdroszczę grzybów, widziałam dzisiejszą porcję ;:333

Wszystkim odwiedzającym dobrej nocy i wspaniałej niedzieli!
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Pies i kot ;:167
Bardzo lubię te ozdobne kapusty. Podobają mi się te Twoje, Marysiu.
Piękny zachód słońca ;:215
Jak dla mnie nadal jest bardzo kolorowo u Ciebie, nie ma co narzekać ;:136
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit
Tak , masz rację . ;:333
Los i przyroda obdarza nas różnymi , innymi rzeczami . ;:108
Ty masz wspaniały ogród , ja za płotem mam wspaniały las !
Nie wiem czy mogę pokazać w Twoim wątku kilka zdjęć jesiennego lasu ?
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bea zwierzęta są nieodłączną częścią naszych ogrodów ;:167
Kapusty mam od niedawna ale wnoszą tyle kolorytu o tej porze do ogrodów, że warto je mieć :D
Dziękuję za miłe odwiedziny i zapraszam ;:180

Beatko ;:168 z dnia na dzień jesień dominuje dzisiaj rano wydało mi się, że jest bardziej kolorowo jesiennie niż wczoraj. Bardzo proszę o Twoją jesień, bo chętnie porównam z moim lasem ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”