Agita- mój pierwszy sezon :)
-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
No to się dopiero okaże za jakiś czas ale mam taką nadzieję. Ogólnie to sie troche boję żeby ich nie zagłaskać, mam chyba taką lekką tendencję, ale dlatego też postuluję u męża: im będzie ich więcej, tym mniej będę miała czasu dla każdego z nich, i tym będą bezpieczniejsze. Dobre? :P :P :P 
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak, tak! To dobry pomysł! Też mam ich coraz więcej....
A co do "zagłaskania" to zdarzyło mi się to z dwoma. Ciągle je oglądałam, dotykałam, podlewałam i przecierałam korzonki- padły, nie wiem od czego. Kolejny po prostu stał na parapecie, podlewany co tydzień-dwa, raz kiedyś przecierany z kurzu i co? Zakwitł!!
Wniosek- nie przesadzać, a jak Cię ciągnie do oglądania i głaskania zbyt często to siadaj przy kompie i przeglądaj forum. Twoim Falenopsisom na pewno to dobrze zrobi
A co do "zagłaskania" to zdarzyło mi się to z dwoma. Ciągle je oglądałam, dotykałam, podlewałam i przecierałam korzonki- padły, nie wiem od czego. Kolejny po prostu stał na parapecie, podlewany co tydzień-dwa, raz kiedyś przecierany z kurzu i co? Zakwitł!!
Wniosek- nie przesadzać, a jak Cię ciągnie do oglądania i głaskania zbyt często to siadaj przy kompie i przeglądaj forum. Twoim Falenopsisom na pewno to dobrze zrobi
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- BEATA55555
- 200p

- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Agita

Baryczko- tak właśnie staram się robić, już sobie częściej daję po łapach 
Beato- to super wiadomość, muszę się rozejrzeć. Mój gość od okien powiedział mi wczoraj że nie zajmują się tym, no ale nie on jeden na świecie. Dzięki!
Beato- to super wiadomość, muszę się rozejrzeć. Mój gość od okien powiedział mi wczoraj że nie zajmują się tym, no ale nie on jeden na świecie. Dzięki!
Pozdrawiam, Agnieszka
- Agita

Beato, raz jeszcze dzięki, już sobie poszperałam w sieci i znalazłam, nie wpadłabym że to takie proste! Jutro dzwonię i się dowiaduję co i jak 
Pozdrawiam, Agnieszka
- Agita

Coś mi się wydaje, że się jutro wybiorę na zakupy, najpóźniej w piatek rano. Teraz na tapecie mam białego phalaenopsis'a, z tych wielkokwiatowych. Taki klasyk, większość od niego zaczyna, a ja jeszcze nie mam. Raz mi się podoba i chce, potem mi przechodzi i kupuję inne, ale teraz stwierdzam, że jednak chcę!
Większość moich ma raczej drobne kwiaty a to juz nie ten efekt, nawet jak jest ich dużo to jakoś tak mizerniej...
Trzymajcie kciuki za udane polowanie! Może wyszukam jakiegoś z młodym pędem..?
Trzymajcie kciuki za udane polowanie! Może wyszukam jakiegoś z młodym pędem..?
Pozdrawiam, Agnieszka
- Agita

No właśnie, coś o tym wiem, najchętniej i najbujniej! Muszę znaleźć takiego giganta z grubymi pędami, one wypuszczają jeden pęd za drugim..! A o to chodzi czyż nie? No i jak pięknie wygląda taki biały wielkokwiatowy na oknie. Nie trzeba podchodzić bliżej żeby dostrzec jego urodę. A tak jest niestety z tymi drobniejszymi, zwłaszcza jak mają ciekawe, niejednolite kwiaty.
Moja bratówka ma takiego białego giganta, kwitnie jej nieprzerwanie od dokładnie dwóch lat!!! Napiszę o nim kiedyś więcej bo jest ciekawym przypadkiem. No i zrobię zdjęcie przy okazji.
A z nowości: powoli chyba i u mnie zaczyna się ruch w interesie!
Jeśli się nie mylę, wychodzi coś :P spod takiej suchej łuseczki na moim 1-wszym faleczku, białym ze środkiem bordo. Przekwitł we wrześniu. No i... chyba coś jeszcze.... Ale na razie sza, bo zapeszę i się cofnie... ;) Potwierdzę za kilka dni bo może to ... tylko omamy? Jak się czegoś bardzo chce.... to się widzi, co nie? ;)
Moja bratówka ma takiego białego giganta, kwitnie jej nieprzerwanie od dokładnie dwóch lat!!! Napiszę o nim kiedyś więcej bo jest ciekawym przypadkiem. No i zrobię zdjęcie przy okazji.
A z nowości: powoli chyba i u mnie zaczyna się ruch w interesie!
Pozdrawiam, Agnieszka
- Agita

Wczoraj w Obi porażka, dziś w Praktikerze porażka, w castoramie bez rewelacji ale po długich poszukiwaniach udało się coś wybrać. Jutro wstawię zdjęcia.
Jak zwykle w sklepie nie jestem pod specjalnym wrażeniem, w domu, w zupełnie innym otoczeniu- zachwyt: o mamo, ale on piękny! No bo piękny, nie wiem czemu w sklepie uroda tych kwiatów tak gaśnie... Światło, otoczenie, atmosfera..?
No nic, cieszę się. To już mam 10 falków
Jak zwykle w sklepie nie jestem pod specjalnym wrażeniem, w domu, w zupełnie innym otoczeniu- zachwyt: o mamo, ale on piękny! No bo piękny, nie wiem czemu w sklepie uroda tych kwiatów tak gaśnie... Światło, otoczenie, atmosfera..?
No nic, cieszę się. To już mam 10 falków
Pozdrawiam, Agnieszka
Ale świetnie opisałaś postępujące objawy choroby! Tak sobie czytałam i myślę kurcze, ktoś w moim umyśle czyta
Zakochałam się w Twoim bordowym! Widziałam takiego kilka tygodni temu w ogrodzie zoologicznym, w pawilonie z "robactwem" (pająki, karaluchy, skolopendry itp. ) Mama mnie ciągnęła do wyjścia jak najszybciej bo obrzydlistwo naokoło a ja stałam na środku jak głupia, gapiąc się do góry na storczyka i jęczałam " jaki piękny! Ja chcę takiego!"
A co do parapetów, nie wiem czy już rozwiązałaś sprawę ale może sugestia ci się na coś przyda. Ja mam po prostu położoną półkę na parapet. O ile nie jest zbyt szeroka i nie stawia się za blisko brzegu kwiatuszków zdaje egzamin śpiewająco.
Pozdrawiam gorąco Ciebie i storczyki!
i proszę ... nie rozmyśl się znowu ;)