Marysiu u mnie nawet dzisiaj rano jak wstałam było mokro, więc na razie zostaje mi tylko podlewanie doniczek.
 Dla Ciebie mam pięknego maczka, który pewnie przywędrował z innymi roślinami. Nie siałam go, a mam.
 Dla Ciebie mam pięknego maczka, który pewnie przywędrował z innymi roślinami. Nie siałam go, a mam.  

Tereniu dziękuję i Tobie również.

Dzionek mamy ładny, choć ja trochę niedomagam, a w ogrodzie jest tyyyle do zrobienia.

Dla Ciebie mam duet szałwiowo -lawendowy. Powinnam im tam wcisnąć jakąś różyczkę, ale nie jestem pewna, czy nie będzie za ciasno.

Krzysztofie z moich obserwacji wynika, że mniejsze od krecich kopce ze skośnym wylotem zostawia karczownik, choć nie zawsze. Mam u siebie wszystkie trzy gryzonie i tak naprawdę często się zdarza, że korzystają z cudzych korytarzy. Karczownik na pewno nie zostawia dziurki. Jego wejścia zawsze są zatkane, a jak któreś odsłonisz, to szybko odcina je od pozostałych.
Te szkodniki już mi napsuły tyle krwi, że odechciewa mi się czasami ogrodu, ale jeśli zupełnie im popuszczę to zjedzą całkowicie wszystko.
 Dla Ciebie mam czosnek. Co prawda nie Krzysztofa, ale równie ładny i duży, bo jego kwiatostanu nie obejmiesz dwoma dłońmi.
  Dla Ciebie mam czosnek. Co prawda nie Krzysztofa, ale równie ładny i duży, bo jego kwiatostanu nie obejmiesz dwoma dłońmi.  

Dorotko różyce pięknie kwitną, a do tego trochę u mnie pochłodniało i popadało, więc można się będzie dłużej kwiatami cieszyć.

Dla Ciebie mam dzwonek. Zapomniałam jego imię, ale rośnie u mnie w lekkim cieniu, więc u Ciebie również powinien sobie poradzić. Masz taki?

Reszta fotek dla skrytopodglądaczy

Tyle przestrzeni ,piękne linie rabat ,kącik wypoczynkowy .
 Tyle przestrzeni ,piękne linie rabat ,kącik wypoczynkowy .

Maczek cudny tym bardziej, że moje jeszcze nie pokazały kwiatków  ale i ta szałwia i czosnki, dzwonek kropkowany i liliowiec już kwitnie. Jakbym bliżej mieszkała to stale wpadałabym do Ciebie
  Maczek cudny tym bardziej, że moje jeszcze nie pokazały kwiatków  ale i ta szałwia i czosnki, dzwonek kropkowany i liliowiec już kwitnie. Jakbym bliżej mieszkała to stale wpadałabym do Ciebie 

a one takie piękne
 a one takie piękne    

nie da się nad tym przejść do porządku dziennego
 nie da się nad tym przejść do porządku dziennego   Widzę ,ze zakwitł Princ z Monaco ciekawe czy podoba Ci się ta róża w realu .Ona szybko buduje wielki krzaczek także potrzebuje sporo miejsca na szerokość .Cudny maczek mnie moje wysiane maczki spałaszowały ślimory .Czasem zastanawiam sie czy aby nie zainwestować w nicienie [Nemaslug ] jak patrzę na te wszystkie szkody .Ewuniu jesteś już prawdziwą expertką od  rozpoznawania
 Widzę ,ze zakwitł Princ z Monaco ciekawe czy podoba Ci się ta róża w realu .Ona szybko buduje wielki krzaczek także potrzebuje sporo miejsca na szerokość .Cudny maczek mnie moje wysiane maczki spałaszowały ślimory .Czasem zastanawiam sie czy aby nie zainwestować w nicienie [Nemaslug ] jak patrzę na te wszystkie szkody .Ewuniu jesteś już prawdziwą expertką od  rozpoznawania   kopców. Cudny ten Twój raj
 kopców. Cudny ten Twój raj

Nie podpisuję roślinek, bo to mi do szczęścia nie potrzebne i sporo pamiętam, ale czasem gdzieś w krętych zwojach mej pamięci nazwa się zabłąka, a na przybłąkanie na miejsce trzeba czasu.
  Nie podpisuję roślinek, bo to mi do szczęścia nie potrzebne i sporo pamiętam, ale czasem gdzieś w krętych zwojach mej pamięci nazwa się zabłąka, a na przybłąkanie na miejsce trzeba czasu. 

Nie musisz robić nowych rabat, a miejsce stale jest
  Nie musisz robić nowych rabat, a miejsce stale jest