Wiejski ogród Ewy cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród Ewy cz.3

Post »

Witam zaglądających. :wit

Marysiu u mnie nawet dzisiaj rano jak wstałam było mokro, więc na razie zostaje mi tylko podlewanie doniczek. :wink: Dla Ciebie mam pięknego maczka, który pewnie przywędrował z innymi roślinami. Nie siałam go, a mam. :D :wit Obrazek

Tereniu dziękuję i Tobie również. ;:196
Dzionek mamy ładny, choć ja trochę niedomagam, a w ogrodzie jest tyyyle do zrobienia. :?
Dla Ciebie mam duet szałwiowo -lawendowy. Powinnam im tam wcisnąć jakąś różyczkę, ale nie jestem pewna, czy nie będzie za ciasno. :wink: :wit Obrazek

Krzysztofie z moich obserwacji wynika, że mniejsze od krecich kopce ze skośnym wylotem zostawia karczownik, choć nie zawsze. Mam u siebie wszystkie trzy gryzonie i tak naprawdę często się zdarza, że korzystają z cudzych korytarzy. Karczownik na pewno nie zostawia dziurki. Jego wejścia zawsze są zatkane, a jak któreś odsłonisz, to szybko odcina je od pozostałych.
Te szkodniki już mi napsuły tyle krwi, że odechciewa mi się czasami ogrodu, ale jeśli zupełnie im popuszczę to zjedzą całkowicie wszystko. :? Dla Ciebie mam czosnek. Co prawda nie Krzysztofa, ale równie ładny i duży, bo jego kwiatostanu nie obejmiesz dwoma dłońmi. :D :wit Obrazek

Dorotko różyce pięknie kwitną, a do tego trochę u mnie pochłodniało i popadało, więc można się będzie dłużej kwiatami cieszyć. :D
Dla Ciebie mam dzwonek. Zapomniałam jego imię, ale rośnie u mnie w lekkim cieniu, więc u Ciebie również powinien sobie poradzić. Masz taki? ;:196 :wit Obrazek

Reszta fotek dla skrytopodglądaczy :wink: :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

OCH ,jak ja uwielbiam te Twoje widoczki . ;:138 Tyle przestrzeni ,piękne linie rabat ,kącik wypoczynkowy .

Się było ,się widziało i już tęsknię . ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuniu uwielbiam Twój ogród i współczuję tych wszystkich intruzów, ale Twoje wysiłki sprawiają że nie widać śladu ich żerowania ;:4 Maczek cudny tym bardziej, że moje jeszcze nie pokazały kwiatków ale i ta szałwia i czosnki, dzwonek kropkowany i liliowiec już kwitnie. Jakbym bliżej mieszkała to stale wpadałabym do Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu Pomyślałam to samo co Jola : OCH ,jak ja uwielbiam te Twoje widoczki . Tyle przestrzeni ,piękne linie rabat ,kącik wypoczynkowy . Tyle ze ja nie byłam i nie widziałam :)
Dziękuję za duet szałwiowo lawendowy ;:196
Ja wysiałam tyle maczków, różne kolory i ślimaki zżarły wszystkie ;:145 a one takie piękne ;:167
Czosnki masz przepiękne ;:333
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

O i nazwa dzwonka padła tak to kropkowany u mnie jeszcze w bieli.
Piękne masz widoczki i ten czosnek... ;:138
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Współczuję ogromu gryzoni ;:168 nie da się nad tym przejść do porządku dziennego ;:174 Widzę ,ze zakwitł Princ z Monaco ciekawe czy podoba Ci się ta róża w realu .Ona szybko buduje wielki krzaczek także potrzebuje sporo miejsca na szerokość .Cudny maczek mnie moje wysiane maczki spałaszowały ślimory .Czasem zastanawiam sie czy aby nie zainwestować w nicienie [Nemaslug ] jak patrzę na te wszystkie szkody .Ewuniu jesteś już prawdziwą expertką od rozpoznawania ;:180 kopców. Cudny ten Twój raj
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Śliczny czosnek
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

A ja tam postanowiłam Ewuniu zaprzyjaźnić się z gryzoniami.
Mam już dość walki z nimi...one i tak w końcu wygrywają.
Walczę tylko ze ślimakami.
Piękne te Twoje widoczki i ta masa miejsca. Uwielbiam takie klimaty. :)
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wtorkowo. :wit
Jolu nie wiem co w tych moich widoczkach można uwielbiać.:wink:
Ostatnio wszystko jakieś takie nijakie, a do tego ja w wisielczym humorze. :?
Jakoś straciłam ochotę na ogród i zdjęcia. :oops:
Skoro tęsknisz za moimi ścieżkami, to jest na to rada......pakuj się do autka. Adres znasz. ;:196 :wit

Marysiu widać ślady działalności szkodników i to bardzo. Właśnie objadły mi hortensję dębolistną. :evil:
Szkoda, że nie mieszkasz bliżej. Mam paskudną pogodę i takie samo samopoczucie, bo usiłuję sobie znaleźć jakąś lekką pracę, ale jak na razie bezskutecznie. Zaliczam na razie kolejnego doła, ale mam nadzieję, że to się zmieni wraz z poprawą pogody. :wit ;:196

Tereniu dziękuję za miłe słowa, choć myślę, że nie całkiem zasłużone. Szkoda że nie byłaś, ale zawsze możemy to naprawić. :wink:
Te duże czosnki mam pierwszy rok i są naprawdę piękne i duże. Mam nadzieję, że dotrwają jakoś do kolejnego sezonu, choć marne szanse, bo wiosną jeden wsiąkł jak kamfora. :wit

Kasiulko no przecie wiedziałam, że kropkowany. :lol: Nie podpisuję roślinek, bo to mi do szczęścia nie potrzebne i sporo pamiętam, ale czasem gdzieś w krętych zwojach mej pamięci nazwa się zabłąka, a na przybłąkanie na miejsce trzeba czasu. :D
Widoczki jak widoczki.......mi się już znudziły, a nie mam siły ciągle zmieniać i tu jest problem. :wit

Jadziu Princ cudowny. Posadzony chyba na początku kwietnia dość leniwie ruszał, a w maju musiałam go przesadzić. Myślałam, że z tegorocznego kwitnienia nici, a on już ma pięć pięknych kwiatuchów. :D
Ten mój raj wcale nie cudny i w dodatku też ma swoje futrzaste diablątka. :lol:

Aniu- kuleczko dziękuję w imieniu czosnku. On zasługuje na pochwały. :wit

Ewuniu gdyby to były tylko krety, to pewnie też bym się z nimi zaprzyjaźniła, ale wszystkie razem sieją mi straszne spustoszenie w ogrodzie. Nie masz pojęcia ile pięknych roślin już straciłam. Czasami już mi się odechciewa kupowania i sadzenia, bo zdaję sobie sprawę, że pewnie i tak rośliny będą obgryzione. :?

Parę fotek z mojego szkodnikowego raju.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W ogrodzie nie da się nic robić, bo ciągle dolewa, choć za mokro jeszcze nie jest, a ja mam kilka doniczek do posadzenia. :wink:, ale najpierw szukam miejsca, a z tym nie jest łatwo, choć ogród duży. :lol: Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ewakora pisze:... mam kilka doniczek do posadzenia. :wink:, ale najpierw szukam miejsca, a z tym nie jest łatwo, choć ogród duży. :lol:
Nie narzekaj, przy takiej ilości miejsca na pewno bez trudu znajdziesz miejsce dla tych ślicznotek.
Wyobraź sobie ża miałabyś je posadzić na 7 arach ;:113
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzysztofie wiem, że mogę sobie pozwolić na posadzenie większej ilości roślin na moich 40 arach, ale też cenię sobie wolną przestrzeń i mój ogród nigdy nie będzie zagęszczony na maksa. Często jednak czuję, że mam stanowczo za mało roślin, ale z uwagi na zdrowie nie za bardzo mogę pozwolić sobie na więcej rabat, więc staram się nowe rośliny sadzić w tych już istniejących. Teraz kombinuję nad miejscem dla Buka zwyczajnego Atropunicea, który kiedyś będzie wielki i na pewno nie mogę go dokoptować do żadnej rabaty :wink:
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to Ci Ewciu opatrzność zsyła ten świat podziemny :;230 Nie musisz robić nowych rabat, a miejsce stale jest ;:202
A tak na poważnie to zostaw tą różycę pienną w donicy, wtedy będzie pewność że żadna zima jej nie pokona.
Teraz pod wieczór widać trochę błękitu, ale pewnie do rana znów się wszystko zaciągnie i doleje ;:222
Wyskakuj z doła, bo to nie miejsce dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ewuś ja zdjecia podpisuje potem mam mniej odpisywania co to za roślinka :;230 a i każdy się może dowiedzieć co ma w ogrodzie. ;:333
Pomagam innym i sama wbijam nazwę do głowy głębiej, choć teraz to już wybić ich nie mogę. ;:306
Zdjęcia rewelacja ale róża z 5 zdjecia powala. ;:oj
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

To ja dalej bedę chwalić - dwukolorowe rózyczki sa cudowne, choć teraz musze kupic białą, bo się okazało, że nie mam
Awatar użytkownika
Esterka
100p
100p
Od: 12 maja 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zawędrowałam tutaj szukając inspiracji do wiejskiego ogrodu, no i zainspirowałam się :)
Czosnki tak piękne, że aż nierzeczywiste ;:138
Fantastycznie zagospodarowana przestrzeń. Miejsca wolnego nie za dużo, nie za mało, wprost idealnie.
Piękny dojrzały ogród ;:138
Pozdrawiam serdecznie :) Gośka
Nasz ogrodowy plac budowy
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”