Hacjenda Anego już ma 10 lat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Hacjenda Anego już ma 10 lat

Post »

Jaki żabć fajny ;:215
Ostróżki,piwonie, goździki , no i królowe róże ślicznie kwitną. ;:333
RU to piękna róża.Ja jej nie mam to podziwia u ciebie :D
Oj piękny czas, piękny A u ciebie go bardzo widać ;:108
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Andrzej witam!.Rh i azalie to przesz łość-teraz róże, klematisy ,ostróżki,gożdziki i inne byliny królują w ogrodku.
Widzę,że u Ciebie też niesamowicie kwitną róże a RU jest po prostu nie do pobicia.
Pan żabulek bardzo fotogeniczny a kopciuszki miodzio.Prawda,że nie chce się wychodzić z takiego kolorowego raju?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Andrzeju, koziołek gotowy- proszę, zalukaj do mojego wątku!Pozdrawiam!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Dzielne są te kobiety ;:306 . Andrzeju jeszcze Ty mnie dobijasz, gdzie nie spojrzę tam piękne białe piwonie. Mogłam wcześniej pomyśleć, już może by kwitła ;:223 ;:223 .
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczny kolor ma ten bodziszek, bardzo je lubię, ładnie się komponują w dziurach ;:224 :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37

Post »

Jestem na hacjendzie codziennie ,czasem i dwa razy ;:7 a to z nadmiaru czasu !!

dopadła mnie angina ropna ,za cztery dni - sieeeę przywlokło zapalenie oskrzeli ;:223 i ponad tydzień na dwóch antybiotykach,

jestem uziemiona i końca nie widać ,ale jutro jadę do pulmonologa ,bo zaczyna mi się to nie podobać ;:145 już tak nie chcę.

Te niepotrzebne gałęzie i doniczki wyszły super, już nie raz mówiłam Ci że masz głowę nie od parady ;:180 ;:215

różowa róża z żółtą wyglądają prześlicznie, żabol może być ,byleby nie chciał do mnie na rączki , bo ja nie chcę ;:202

Andrzej -na zdjęciu koło naparstnicy ,na prawo malutkie ,drobniutkie ,fioletowe kwiatuszki -czy wiesz co to jest ?

mam to od bardzo dawna -jeszcze babcine i pierwszy raz zauważyłam że to pięknie pachnie - wysiała się duża kępa blisko domu

i aż na piętrze wieczorami cudnie pachniało, no ale już przekwitło

ale się rozgadałam- zdrówka Wam życzę -ale tak po cichutku zazdroszczę Wam tych wspólnych wieczorów -to piękne ;:108 :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Twoje różeile mają księcia fantastycznie. Ta różowa róża jest fenomenalna ;:oj
Widzę że oprócz roślinności naprawdę różnorodnej pokazuje swoich gości.
Ja jak wychodzę na działkę z aparatem nikogo nie ma, natomiast jak bez niego , to i jaszczurki wygrzewaja się na kamieniu , a to kos pije , poidelka lub kradnie mi gliny.
Ale liczę że w końcu się uda :lol:
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit :wit Hej!!!! Gdzieś się podział?
Pięknie masz na działce. RU cudna!!!!
Buziaki dla M. ;:196
Chyba nie jesteście chorzy????? ;:306 ;:304
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Witam serdecznie!

Łapki zajęte bo ... pasztetową wg przepisu Asi - asma (Mniam, mniam) robiłem :)
Obrazek
Obrazek

Aniu - anabuko czas piękny , ale jakiś przyśpieszony - strasznie szybko kolory się zmieniają.

Tak, tak An-ko! nie chce się wychodzić z ogrodu i dlatego czasu mało na FO, a to przecież dwie równorzędne przyjemności :wink:
Obrazek

Bogusiu! Zaraz po wpisie zajrzę do Ciebie - najwyżej ... nie zdążę z przygotowaniem obiadu :wink:

Betino! Królową już mam, po co mi księżniczka, do tego owych żabek jest więcej - trzy duże (każda innego koloru) ze dwie małe i jeszcze dwie ropuchy, a jedna z nich ogromna - i jak tu je całować szukając jakiejś rozkapryszonej (na pewno!) księżniczki ;:224
Moja druga RU rośnie od północnej strony na werandzie - ledwo ranne słono na nią spogląda i daje sobie radę.

Doroto! Może to ja mam rację, by piwonii nie sadzić za głęboko, a może to podpowiedź innych że za dużo azotu mają - nasze czują się świetnie, jedna jest całkiem biała, a druga ma czerwone pasemka.

Tak Grażyno, ten bodziszek jest piękny :)

A Marysia się rozchorowała :(
Zdrówka życzę!
Pewnie chodzi Ci o ... Wieczornik Damski - wspaniale pachnie ale wieczorem (stąd pewnie nazwa) u nas rośnie pod domkiem, ale na tarasie czuć zapach - w ub.r. wysypałem z niego nasiona i tegoroczne siewki posadziłem przy samym tarasie - teraz będziemy częściej siedzieli do nocy i ... w nocy ;:333
Obrazek

O tak Gosiaczku! aparat zawsze przy sobie i ... dużo czasu na ogrodzie :wink:

Tosiu! Po wizycie u Ciebie jesteśmy chorzy - chorzy na różany ogród ;:306
Tak jak Mirka wspomniała ... będzie wycinka drzew :;230 Cały wczorajszy dzień chodziliśmy w kółko szukając miejsc dla róż. O dziwo - nie było miejsca dla pnących a już mamy 4 stanowiska ;:138
Dla gości wyjaśnienie!
Pojechaliśmy do Zabrza do ogrodu botanicznego. Głównie róże nas ściągnęły. a że stamtąd blisko do Tosi, to wnet parkowaliśmy pod jej ogrodem i ... niespodzianka!
U Tosi goście - Basia - basjak i Nela - Alionuszka :) Poznałem je już wcześniej - dwa lata temu na wystawie kwiatów w Chorzowie. Dziękuję Wam za miłe chwile spędzone u gościnnej Tosi ;:138
Gdyby kogoś zainteresowały zabrzańskie róże to podaję spis i kilka obrazków
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Widoczki super ;:138 podziwiam Twoje inspiracje i zaangażowanie a wykonanie to już mistrzostwo świata. Wiem, wiem spotkanie u Tosi wspaniałe, jak ja Wam zazdroszczę.
Apetyt mam na zawartość Twoich słoiczków, bo jestem leniwa ;:224 ale łakoma.
Andrzejku te ogrodowe kaktusy, możesz mi coś o nich podpowiedzieć? moja wnusia uwielbia kaktusy ale ja nic o nich nie wiem.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne miejsce Andrzeju i warto byłoby tam się wybrać .Bardzo widoczna z wielkimi kwiatami-Peace .W ogrodzie tez kolorowo ..Szkoda ,ze nie było mnie w domu podczas Waszych odwiedzin u Tosi. Mam nadzieję ,ze wieczornik mi się wysiał i zagości na dłużej u mnie Dzisiaj mam dzień ,żeby nadrobić zaległości forumowe ,bo za chwilkę znów mam gości ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Andrzej ,rzeczywiście prezentacja różana z Zabrza dech zapiera...trzeba będzie i tam zawitać ,a nie tylko w stronę Warszawy ,albo Wrocławia zmierzać...(przynajmniej ja tam jeżdżę...) :D
Już i tak zaskakujesz mnie swoimi umiejętnościami ,a tu jeszcze pasztet na tapecie...Tośka ,to już chyba wybierze tylko jednego do odratowania z ostrzału,jeśli chodzi o mężczyzn... :;230
Spotkanie jak najbardziej aktualne w przyszłym tygodniu... ;:333
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Pasztetowa ;:oj ja się zabieram za kiełbaskę słoikową,już zamówiłam karkówkę,a podgardle czeka :wink:
Cieszę się ,że Wam smakuje :D Robiłeś z dodatkiem ketchupu,czosnku i miodu?

Róże Cię oczarowały :?: wcale się nie dziwię-w tej ilości powalają widokiem :wit
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37

Post »

Witam Was w niedzielny poranek - hmm chyba to już raczej południe ;:7 ;:7 dopiero teraz zaskoczyłam

chociaż siedzę już od 6,30 z kawką ;:40 i małym śniadankiem.

Mieliście piękną wycieczkę - tyle róż mieć u siebie -oj marzenie, my jeżdzimy do Bolestraszyc pod Przemyślem,

mają piękne rh i azalie - cudo w okresie kwitnienia -było w planie aleee....!!! - ale seee pojadeee niedługo,

jak będą róże w pełnym rozkwicie i nenufary na stawach -piękny widok ;:108 ;:108 ojoj rozmarzyłam się

Andrzej czy Ty czekasz , aż wieczornik dojrzeje ? bo ja ścinałam jeszcze jak nasionka były zielone , bo teraz to już brzydko wygląda

ale zawsze gdzieś się któreś wysiało , teraz chciałabym mieć więcej i chyba muszę poczekać aż dojrzeją

;:304 i miłej niedzieli
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Witam w chłodny deszczowy dzień, ale spacer popołudniowy był i kawa na ogrodzie też :)
A wczoraj .... wczoraj dyskutowałem z kurczakami - przekonałem je :;230
Obrazek

"Leniwa" Aniu, pasztetową robi się bardzo łatwo - poszukaj przepisu w wątku Asmy - Mniam, mniam.
Coś o kaktusach? Otóż jak widzisz rosną na ogrodzie. We wrześniu chowam je na werandzie by już nic nie "piły". W połowie października (zależy od pogody) zanoszę je do domu i okupują okno. Za kolejnym "zabierz te kaktusy, bo myję okna" zanoszę je do ciemnej, chłodnej piwnicy (na początku grudnia, lub w połowie). W lutym, ok połowy, znowu stoją na oknie (udaję że nie słyszę co mi mówi żona :wink: ) W marcu przy sprzyjającej pogodzie wynoszę na balkon i tam zostawiam zraszając od czasu do czasu (ja bym tyle bez picia nie wytrzymał). Gdy widać oznaki życia pod koniec marca zaczynam lekko podlewać. W połowie kwietnia już mieszkają na ogrodzie na werandzie, a pod koniec już na miejscu docelowym. Gdy są obfite deszcze na początku maja to rozpościeram nad nimi daszek foliowy. Pod koniec maja już zostawiam na żywioł przyrody.
Początkowo wysadzałem z donic, potem do domu musiałem znowu wsadzać - teraz już docelowo siedzą w doniczkach, łatwiej nimi manewrować.
Obrazek

Wielka szkoda Jadziu, że Cię nie było, liczyliśmy ze obejrzymy róże w pełni rozkwitu - zdjęciami nam wynagradzasz. Już wysiał się wieczornik? U nas ma jeszcze zielone strąki, może dlatego że w cieniu rośnie.
Obrazek

Załatwione Nelu! Jak pogoda nam nie pokrzyżuje planów to w środę ok 13-tej będziemy u Kapiasa. Muszę poszukać róż, bo zrobiłem trochę miejsca - lista już zrobiona 2-3 pnące powinienem znaleźć z tej listy (Dortmund, Sympatia, Artemis, New Dawn, Giardina, Ghislaine) :)
Obrazek

Asiu - nie chciałem eksperymentować, tak mi ta pasztetowa w oryginalnym przepisie smakuje :)
Obrazek

Marysiu, a jak miały się wysiać nasionka jak były zielone :( Trzeba było poczekać aż strąki zbrązowieją. Wieczornik niby jest rośliną jednoroczną, ale zachowuje się jak dwuletnia - przy kwitnącym od korzeni wyrasta rozeta liści, które kwitną w drugim roku. Na trzeci rok nie widzę tej kępki liści - dobrze że wysypałem nasiona i jest kilka siewek.
W środę zwiedzamy kolejny ogród - wielki pokazowy znany z TV, Maja w ogrodzie tam bywa :wink:
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”