Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

U mnie doktorek posadzony wiosną pokaże kolorek ma dwa pączusie :heja :heja
wreszcie mamy Aniu chyba najbardziej wyczekiwany okres w ogrodzie
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Eden w domku super!
Ja właśnie zaopatrzyłam się w drewniane materiały i w przyszłym tygodni muszę zbudować przynajmniej 2 obeliski :)
Eden, LO i Chipek po prostu leżą .... pod nadmiarem ciężaru kwiatów.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aniu czy możesz pokazać zbliżenie liścia i kwiatu Louise Odier?
Też go niby mam, ale jakiś inny i ma za małe moim zdaniem kwiaty.
Ja mam Edena rozpiętego na kracie z siatką leśniczą / używaną przez leśników do grodzenia poletek i szkółek leśnych przed zwierzyną /, myślę, że tak mu będzie dobrze.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elwi pisze: Doktor Judym (Jamain) ma właśnie taki odcień purpury jaki najbardziej lubię ;:167 A przywrotnik pasuje do niego jak ulał ;:215
I ja właśnie takie zestawienie od naszej Ani sobie ogapiłam. Obrazek Tylko że Doktorek chyba w tym roku nie zakwitnie... ;:145 Marny Ci on u mnie i to strasznie. ;:145
Za to wyczekiwana Gertrude ma już u mnie pączka. Czekam na ten zapach...

Aniu Twoje różane pączki przyprawiają o szybsze bicie serca. Cudownie! Kiedy ja będę mieć tyle pąków..? ;:224
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Różyczki Twoje Aniu kwitnące i pączusie obejrzałam z przyjemnością.. ;:63 Zbytnią miłośniczką i kolekcjonerką odmian preferowanych na Fo nie jestem ;:oj ale kilkadziesiąt :roll: też u mnie rośnie i będzie kwitło...bardziej lub mniej obficie ale oko pocieszę! :) A na rarytasy będę wpadać do forumowych przyjaciół i cichaczem do nieznajomych sobie może wdepnę... :roll:

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Nareszcie udało mi się nadrobić zaległości. Ostatnio komputer mi się zawieszał na otwieraniu zdjęć :evil: .
Róże, w takiej ilości, naprawdę oszałamiają. Trudno wybrać coś dla siebie, bo co strona, to nowy numer jeden.
Też sobie kupię ten uniwersalny środek przeciwko owadom i grzybom, bo mnie denerwuje przemienne pryskanie i wcale nie wychodzi taniej. Co pojadę na działkę, to okazuje się, że powinnam czymś pryskać. A gdzie czas na inne prace?
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękna ta naparstnica. A Jamain... ah ten Jamain. Będę nad nim wzdychać u Ciebie, Milenki i Aneczki.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dwa dni temu pojechałam na działkę,a była to środa...wcześniej w nocy solidnie podlało...ale mnie radość wzięła,kiedy nie musiałam chociaż raz latać z konewkami i wężami,a tylko podziwiać ;:224 Kiedy tylko przekroczyłam próg bramki,poczułam cudne zapachy,sama się dziwiłam,że to już,przecież nie wszystkie róże są jeszcze kwitnące,dopiero pokaz się zaczyna...
Razem z moją mamcią chodziłyśmy i po kolei wzdychałyśmy do kolejnych różyczek,które roznosiły zapach...
Było słychać z daleka "Zobacz tu,a zobacz tam....o jaka cudna....a widziałaś jak ta zakwitła? albo krzyczę " Mamuś zobacz jakie cudo...a widziałaś jak ta się wzięła,chyba oszalała?"
Dobre pół godziny stałyśmy z rozdziawionymi buziami,to jest właśnie ten czas radości,szczęścia ;:167

Sabinko Edenki mam trzy i wszystkie mają dużo pąków, sprawdza się moja teza, że to róża bezproblemowa.

Dorotko i u Ciebie pewnie już kwitną róże ?szałwie w pełnej krasie towarzyszą różom i nadają tło, które tak bardzo lubię ;:108

Grażynko Edenki pomału zaczynają, na razie otworzyły po kilka kwiatów.
One jak zaczną to długo zachwycają kwiatami?

Moni w cebrzyku to smagliczka i begonie długokwitnące. Po raz pierwszy je zakupiłam i dają radę. Przywrotnik ładnie się skomponował z Dr.Jamain, uwielbiam patrzeć na ten duet.

Jadziu moje wszystkie róże rosną na słonecznych stanowiskach i nie mogę narzekać na kwiaty. Przywrotnik doskonale pasuje do wszystkich róż, ale do ciemnych zdecydowanie najlepiej, podkreśla kolor.

Dorotko czekam zatem razem z Tobą na pierwszy kwiat Edenki ,zawsze jestem bardzo ciekawa opinii nowych właścicieli tej odmiany, w większości są zadowoleni, ale są też tacy, którym nie przypasowała. Mnie niezmiennie zachwyca i uważam, że to najlepsza róża u mnie pod wieloma względami, a robaki ją omijają. U mnie padało dwie noce,dobrze podlało ,dziś z rana nagle się ściemniło, a potem jak zaczęło padać, oby solidnie czego i Tobie życzę.

Soniu szałwię kupowałam na ryneczku, nie znam odmian, nawet nie wiedziałam, że są takie. Moje też zaczynają się pokładać, rosną coraz większe...
Artemis to wspaniała róża, która nie ma u mnie ani jednego minusa, a Ty posiadasz aż trzy, już czekam aż u Ciebie zakwitną ;:65

Ula cieszę się, że i Ty masz Doktorka ,zobacz jaki wigorny, posadzony wiosną, a już będzie kwitł, lubię jego czarne prawie pąki.

Aniu i u mnie kwiaty leżą np .Cardinal cały się ugina. Muszę zorganizować podpory, bo wyglądają jak róże płaczące.

Grażynko zaraz wstawię kwiata LO, ale jeszcze w pąku, widać tez tam liście.
LO nie ma dużych kwiatów, liście ma matowe, nie błyszczą.
Edenka Twoja ma bardzo solidną podporę, i ja muszę pomyśleć, by moim zbyt mocno wędrującym coś wykombinować?

Aneczko fajnie, że moje zestawienie Wam się podoba, to naprawdę zgrany duet, przywrotnik wspaniale podkreśla ciemny kolor doktorka.
Z roku na rok Twoje róże będą silniejsze i nawet się nie obejrzysz jak szybko rosną i powiększają swoje rozmiary. Moje tak się rozpanoszyły, że na wiosnę sporo je ciachnęłam, a potem obgryzałam pazurki, czy aby nie za mocno.

Maryna kilkadziesiąt różyczek to spora ilość, jest co robić przy krzaczkach, ale warto się poświęcić, by w czerwcu upajać się ich urodą i wdziękiem, a zapachy, które unoszą się w powietrzu wącham bez końca?

Anulla ostatnim razem zmieszałam środek prewencyjny Substrala z Bioseptem i za jednym zamachem psiknęłam . Efekty już widzę, warto wspomagać róże ;:215

Madziu Dr.Jamain pewnie i u Ciebie w końcu się znajdzie, ta zaraza przyjemna się szerzy?Naparstnice w grupie wokoło róż wyglądają jak żołnierze strzegące swoich panienek:)

Crown Princesse Margarethe

Obrazek

Summer Song

Obrazek

Nowość u mnie Savoy Hotel,ciekawi mnie ta różyczka,ponieważ jest mało znana...

Obrazek

Novalis podziwiam wciąż

Obrazek

Novalis cały krzaczek,a z tyłu widać CPM...

Obrazek

James Galway rośnie koło porzeczki...a to ci duecik ;:215

Obrazek

Oj ten dr.Jamain potrafi mnie zachwycić ;:167

Obrazek

William Christie jeszcze w pąkach

Obrazek

Hot Chocolate nabiera rozpędu...

Obrazek

Leonardo da Vinci mam dwa,po dość srogim przycięciu ma masę pąków...

Obrazek

LO w tym roku bardzo spóźniona

Obrazek

Obrazek

Grace zakwitła w donicy,kwiaty ma jak talerze,a pachnie najdroższymi perfumami ;:170

Obrazek

Sophie Renaissance też się szykuje...

Obrazek

Charles de Mills czekam na resztę kwiatów...

Obrazek

F.Permantier z William Christie

Obrazek

Larissa i pierwszy kwiat,ale ma ogromne dużo pąków,czasami z nadmiaru gubi część...

Obrazek

Reszta zdjęć wieczorkiem....portal się zwiesił ;:303

Miłego dnia wszystkim bez wyjątku :wit
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Ani, oczopląsów dostaję od tych widoków, dech też mi zapiera. Wszystkie Twoje róże są przepiękne ;:180 Wcale nie dziwią mnie "ochy" i "achy", bo jak to nie wzdychać, kiedy ma się takie widoki i to jeszcze w połączeniu z doznaniami zapachowymi. Marzenie ;:196
Bardzo bym chciała, aby u mnie przyszły sezon obfitował taką ilością kwiecia :) Tymczasem będę napawała się widokami u Was ;:108
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Bardzo ciekawa ta różowa nowość Twoja. Ciekawe jak się spisze po rozwinięciu pąka. Novalis ładny krzaczek zbudowała. Zdrowo u Ciebie rośnie. Czekoladka już powoli pokazuje swoje prawdziwe piękno. Czyli wychodzi na to, że mocne przycinanie wyszło Ci na dobre. A ja przycięłam jak zakwitły forsycje i dłużej czekam na pąki. Ale za rok też poczekam do forsycji. Tegoroczna zima była bardzo zmienna i mimo że nie poszalała z mrozami to moim zdaniem końcówka była niebezpieczna. Najpierw rośliny pobudziła a potem przymroziła.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Annes 77 pisze:.......
Dobre pół godziny stałyśmy z rozdziawionymi buziami,to jest właśnie ten czas radości,szczęścia ;:167
:wit Cześć Ania ;:196 zaglądałam i czekałam cierpliwie właśnie na ten czas.... ;:215
Jak u Ciebie już w pełnej krasie tyle róż, to i ja się wreszcie doczekam :heja :heja
W tym sezonie nie ma zachowanej reguły, która pierwsza zakwitnie.... ;:218
Podglądam już kolorowe pączki i czekam. ;:65
Myślę, że LO będzie pierwsza.... a, za nią Gertruda J. i Edenki..... lada moment :heja :heja
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko róże z roku na rok są piękniejsze,bardziej zbudowane,dostają pokroju i czarują ;:333

Madziu ja już nie będę się tak spieszyć,poczekam również do forsycji,wtedy było tak ciepło,a mi się wydawało,że już przymrozki nie wrócą.Nic bardziej mylnego,na szczęście były niewielkie i nie zaszkodziły roślinom...

Maju nareszcie jesteś,pojawiasz się i znikasz,brakuje mi Twoich regularnych wpisów ;:224
Pamiętam jak swego czasu rano jeszcze w szlafroku z kawa w ręku czytałam z wypiekami na twarzy Twoje sprawozdania po przyjeździe z działeczki,mam nadzieję,że wkrótce założysz nowy wątek.Jestem bardzo zadowolona z Agnes Schilinger,nareszcie mogę ją pochwalić ;:333
Rzeczywiście w tym sezonie wyskakują niespodzianki,co nawet jest ekscytujące ;:215

Agnes Schilinger w tym roku zdała egzamin

Obrazek

Obrazek

Charles Austin w otoczeniu naparstnic

Obrazek

Eden

Obrazek

Obrazek

sweet Juliet

Obrazek[/]

Queen of Sweden

[url=http://www.garnek.pl/annes77/29406611]Obrazek

Maria Theresa ma mnóstwo pąków ;:oj

Obrazek

Obrazek

Cesar

Obrazek

Munstead Wood

Obrazek

Obrazek

Lavender Ice może jutro ją ujrzę w rozkwicie?

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania, wątek lada dzień.... niech tylko coś wreszcie mi zakwitnie ;:65 ;:65 ;:65
Ale piękne ... jej jak mi ich brakuje :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Charles de Mills u mnie dopiero ma pączki.
To też cudowna róża i mimo iż kwitnie tylko raz, to robi to z prawdziwym wdziękiem.
Moja druga Agnes otworzyła pierwsze kwiaty i te są bardziej różowe.
Twoja super się sprawiła. ;:215
Ja też czekam na Lavender Ice.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Annes 77 pisze:róże z roku na rok są piękniejsze,bardziej zbudowane,dostają pokroju i czarują ;:333
Oj, tak ;:108, a Twoje Aniu czarują już niesamowicie, wszystkie jednakowo piękne, ale jakby nie było największe wrażenie robią zazwyczaj te w sferze naszych marzeń, dlatego właśnie Agnes Schilinger powaliła mnie na kolana, a James Galway po raz kolejny oczarował (dalej nie będę wymieniała ;:306 ), z utęsknieniem czekam na pierwszy kwiatek Cesara i Hot Chocolate, super wygląda Charles Austin w towarzystwie naparstnic, u mnie bodajże Marie Antoinette wystąpiła w ich towarzystwie, pisze bodajże, bo ostatnio od nadmiaru tych pięknych widoków zaczęłam mylić ich nazwy ;:223 . Twój Dr Jamain jest niesamowity, mnie również oczarowała niejedna kwitnąca już róża, właśnie stałam ostatnio nad podobną i się zastanawiałam czy to on i pewna nie jestem, mam nadzieję, że niebawem wstawię u siebie ich zdjęcia, bo póki co nadrabiam zaległości w zaprzyjaźnionych ogrodach. No właśnie Majeczko , gdzie się podziewasz, daj znać jak już otworzysz swój wątek ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”