Malusieńki mini-ogródeczek Miki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p
Od: 12 lis 2007, o 11:14

Post »

Grażynko zmobilizowłaś siły... wzięłam dziś aparat i przeszłam się po tych moich "hektarach" :wink:
Porobiłam zdjęcia tego co jeszcze zostało :)

Pierwsze zdjęcia to moje roślinki przed domem: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mój skalniaczek:
Obrazek

I zdjęcia mojego ogródeczka:
Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

Troszkę zmian. Przede wszystkim wykopałam pęchcerznicę... za bardzo się rozrosła i winogrona za bardzo zasłaniała. Na jej miejsce przyszedł śliczny cis. Derenie również pożegnały mój ogródek a na ich miejsce przyszły perisy.
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale ślicznie :roll: ...może i nie "hektary", ale efekt świetny :D Pęcherznica u mnie też rośnie jak na drożdżach i musiałam odsunąć ją od chodnika.
Mikuś, cieszę się , że ze zdrówkiem już trochę lepiej...oszczędzaj się kochana, wiosną nadrobisz zaległości i znowu będzie cudnie :lol:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No i proszę jakie cudne letnie widoki. Czy ja tam dobrze widzę kwitnącą jeszcze lwią paszczę ?
Jakie śliczne hebe. :shock: A co to za pierzasta roślinka przed kosmosem ?A co to za roślinka na przedostatnim zdjęciu o czerwonych kwiatach i ciemnych liściach - czyżby szałwia ?
Pięknie robią się też aksamitki. Super ! ;:333
To chyba najmniejszy ogródek na tym forum a jakże uroczy. Tyle kwiecia i jakże piękne zakątki.
Mikuniu to chyba najbardziej słodki mini zakątek. Może jeszcze parę ujęć z innej perspektywy, bo naprawdę warto to obejrzeć.
Wracaj szybciutko do zdrowia, bo zima szybko minie i wiosną chciałabym zobaczyć co w mini ogródeczku słychać.
Trzymaj się więc zdrowo. ;:168
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Pergola klasa a surfinia marzenie. Bardzo gustowne kilka metrów :). A swoją drogą wiem z wlasnego doświadczenia jak trudne są wybory na takim spłachetku, chciało by się mieć wszystko, a można tylko troszkę. To duża umiejętność stworzyć coś z duszą na tak małej przestrzeni.
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

Hej dziewczynki :D
Tak piszecie o tej wiośnie...ja czekam na nią znów z utęsknieniem...chociaż jesień wciąż trwa i wiele kwiatów wciąż w pąkach. Jedna dalia jeszcze w ogóle nie zakwitła - pąki są i mam nadzieję na ładną pogodę, żeby zobaczyć co z niej będzie :wink:

Guciu jeśli Ty musiałaś ją "odsuwać" tocieszę się, że ją przeprowadziłam do sąsiadów :wink: Jak u Ciebie się nie mieściła to u mnie tym bardziej:)
Grażynko, bardzo dziękuję za takie miłe słowa.
Jeśli chodzi o coś pierzastego przed onętkiem... rośnie tam tuja, lwie paszczki i aksamitki. A same onętki rozrosły się sporo :wink: Roślina z ciemnymi listkami, kwitnąca na czerwono (niska) to begonia drobnokwiatowa.
Dynko, dobrze to ujęłaś....ciągłe wybory...tyle by się chciało....a tak mało można....ale choć te kilka metrów cieszy :wink:
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miko, cieszę się, że z nogami już lepiej. Oszczędzaj się jeszcze a do wiosny na pewno wrócisz do formy.
Powiem Ci, że patrząc na zdjęcia z Twojego ogrodu, wcale nie widać, że on malutki :roll:
A rabatki przed domem masz naprawdę śliczne i kolorowe jak na koniec października.
Do mnie w ubiegłym tygodniu nocą zawitał przymrozek i skosił wszystko co jednoroczne :cry:
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

Wiolu współczuję :? Przyroda jest nieubłagana.
Ja z trwogą patrzę w okno...dziś cały dzień leje... temperatura jeszcze powyżej zara, ja mam wciąż nadzieję, że zakwitną mi nierozwinięte pąki onętków i dalii...
Co będzie zobaczymy...
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

Zamieszczam ostatnie już zdjęcia,ostatnich kwiatków :wink: ale oczywiście w tym roku.

Niezastąpione aksamitkiObrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Onętki i chryzantemki Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Lwie paszczki, dalia i niecierpekObrazek Obrazek Obrazek
Begonia i pelargonieObrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Obrazek

Fantastyczne ujęcie :) patrząc na to zdjęcie nikt by nie powiedział, ze Twój ogródek jest mały :) a ta ilość roślin, jejku, i ta dbałośc o każdy szczegól. Naprawdę z serducha , gratuluję. Tarasik jest superowy. Bardzo mi się podoba klimacik u Ciebie Mika. Tak trzymaj :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Podzielam pogląd Ave - piękne zdjęcie.
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p

Post »

Ewuniu i Grażynko!

Dzięki za takie miłe pochwały - faktycznie to ujęcie mi chyba wyszło :wink:
Lubię te moje kilka metrów....ma swoje zalety-mniej pracy ogródkowej ale i wady- zbyt mało pracy ogródkowej :wink: Ciągły brak miejsca :D
Mam jednak nadzieję, że kiedyś uda nam się wybudować dom wolnostojący...i wtedy będę miała roboty :)
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Miko, pelargonie na tarasie masz cudne :roll: , bardzo je lubię, ale wściekam się jak śmiecą i barwią mi płytki na tarasie. Wieszasz u siebie tylko je i surfinie, czy jeszcze coś innego :?:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
November23
200p
200p
Od: 8 wrz 2008, o 10:05

Post »

Witaj Miko :) Bardzo mi się Twój ogródek podoba, jest taki dopieszczony i przemyślany! Oznajmiam uroczyście, że będziesz moim natchnieniem i wzorem ( zapewne niedościgłym) :)
Pozdrawiam :)
Beata :)
Cor gaudens exhilarat faciem...
Ogródeczek / domownicy i pracusie
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

miikaka pisze: zmobilizowłaś siły... wzięłam dziś aparat i przeszłam się po tych moich "hektarach" :wink Porobiłam zdjęcia tego co jeszcze zostało :) Pierwsze zdjęcia to moje roślinki przed domem: Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekMój skalniaczek:Obrazek
I zdjęcia mojego ogródeczka:Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Troszkę zmian. Przede wszystkim wykopałam pęchcerznicę... za bardzo się rozrosła i winogrona za bardzo zasłaniała. Na jej miejsce przyszedł śliczny cis. Derenie również pożegnały mój ogródek a na ich miejsce przyszły perisy.
Roczek na forum ...i wielka zmiana...taka różnorodność roślinek .
...tyle zdjęć,na kilkunastu stronach. MIKA jestem pełna podziwu.

Cieplutko pozdrawiam Zyta ;:54
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak, tak - jest co podziwiać.
Aż nie do wiary ile na takim kawalątku można zmieścić roślin.
Piękny ten twój zakątek Miko.
A co teraz planujesz na wiosnę posadzić ?
Czy cebulowe już wysadzone ?
Pozdrówki Mikuniu dla Ciebie. ;:100
Grażyna.
kogro-linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”