Potencjalny ogród Anulli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Potencjalny ogród Anulli

Post »

Aniu witaj wiosennie :D
Ależ się u Ciebie dzieje w ogródku ;:oj kolorowo i pięknie. Nawet hiacynty już pokazały szyszeczki.... cudna wiosna :D
Awatar użytkownika
anezob69
200p
200p
Od: 8 maja 2014, o 12:07

Post »

Ależ u Ciebie Aniu już wiosnę widać.
Tak kolorowo i przyjemnie.
pozdrawiam serdecznie, Bożena

Ogród szczęściem pachnący
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krokusy dobre,racja,a o przebiśniegach informacjach się przyda ;:108
Teraz jeszcze wiem,że się muszę zacząć serduszką przejmować :shock:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Asiu widzę,że u Ciebie krokusy tez już pięknie kwitną.Te maślane jak nazwałaś bardzo mi się podobają,ja mam typowo żółte.
Wczoraj u siebie też zauważyłam gramolącą się jeżówkę i oczy przecierałam ze zdumienia,że to już ;:oj
Serduszka jeszcze moja grzecznie śpi ;:224 Ciemierniki mają pąki,ale rosną w cieniu i się trochę ociągają.

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Witaj Aniu!
Powoli wychodzę ze stanu zimowej hibernacji i odbywam wirtualne spacery po forumowych ogrodach. Będę znowu częstym gościem u Ciebie:)
Odbyłaś może spacer po Hyde Parku?
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aguś, przedwiośnie zaledwie i to takie przetrzebione przez nornice. Te hiacynty to miła niespodzianka - na działce dopiero wypatrzyłam pierwszy kiełek.

Bożenko, u mnie wiosna dopiero w powijakach. Na działce kompletnie jej nie widać. Znalazłam przebiśniegi w pączkach i jeden rannik :roll: . Za to kiełki tulipanów i narcyzów pozwalają mieć nadzieję na prawdziwe wiosenne szaleństwo. Nie mogę się doczekać ;:65

Tulap, przejmować się "musisz" wszystkimi roślinkami i całkiem nieźle Ci to wychodzi. Trudno nadążyć za Twoimi fascynacjami ;:204 .

Aniu, imienniczko moja, mamy kolejną dziwną wiosnę. Niby zimy nie było, wiosna szybka, ale tylko pojedyncze dni są naprawdę ciepłe i słoneczne. Wegetacja rusza i zatrzymuje się i mam wrażenie, że czeka nas długie przedwiośnie i wiosna o całkiem zwyczajnej porze. A tak by się chciało...
U mnie na działce też rosną ciemierniki w cieniu i dopiero pokazały kwiatki. Trochę cień, a trochę chyba młody wiek sadzonek.

Aniu, jak widzisz, ja również niedawno wybudziłam się z zimowego letargu :wink: . Spaceruję po zaprzyjaźnionych ogrodach, ale wciąż na pół gwizdka. Założono też sporo nowych wątków i zdarza mi się sromotnie zagapić.
Spacer po Hyde Parku sobie tym razem odpuściłam. Zdecydowanie bardziej podoba mi się wiosną i wczesnym latem. Dla dzieci bardziej interesujący był Park Crystal Palace z rzeźbami dinozaurów i mini zoo. Ja wciąż marzę o czerwcowym wyjeździe do królowej - w porze kwitnienia róż.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No,i dzięki Tobie dzisiaj ją odnalazłem,przedtem chyba szukałem w miejscu prymulki ;:173
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Zapytałam Gdyż byłam w lutym w Londynie i ku mojemu zdziwieniu kwitły tam na czerwono olbrzymie krzewy podobne do róż. Do dziś nie znalazłam nazwy tego cuda. Jeśli chodzi o "angielskie" marzenia to w tej sferze chciałabym zobaczyć szkółkę róż Davida Austina w Albrighton. Może się uda...
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzisz, Tulapku, jak mobilizująco działa FO :lol: . Ja sobie w ten sposób przypomniałam o rannikach. Przypadkiem znalazłam, ale nie w tym ogrodzie, w którym szukałam :oops: ;:306 .

Aneczko, ja podziwiam róże Austina, ale do ich ogrodów mi nie po drodze. Póki dzieci małe, to na pewno nie planuję wyjazdu w te strony. Mam za to chrapkę na Kew Gardens w letniej szacie, bo jesienna odsłona mnie oczarowała.
Z innej beczki - wygląda na to, że wszystkie moje liliowcowe nabytki przetrwały zimę ;:333 , nawet takie malutkie sadzonki z sadzonki, które oddzieliłam dla mamy. Ciekawe, ile z nich zakwitnie w tym roku. Myślę, że za dwa lata już je poznam w realu i będę mogła poprzesadzać, żeby mi się jakoś komponowały.
Korba ogrodowa mi się włączyła. Nie dość, że już się cieszę na lipcowe kwiaty, to jeszcze na te z lipca 2016 ;:131 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu, jedną pięknotkę posadziłaś czy dwie...jest szansa że posadzona tylko jedna zakwitnie :?:
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Posadziłam jedną pięknotkę. Zakwitnie bez problemu. Podobno słabiej owocuje w pojedynkę, ale KaRo pokazywała w wątku pięknotkowym swoją - jedyny egzemplarz w Jej ogrodzie - obsypaną owocami. Myślałam o kupieniu drugiej, ale z innego źródła, bo szkółki rozmnażają zwykle wegetatywnie, więc sadzonki mają ten sam materiał genetyczny, czyli równie dobrze może być jedna, jak dziesięć, jeżeli to sadzonki z tej samej rośliny-matki.
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Ale u Ciebie Aniu wiosna . ;:oj Ciekawe jak to będzie z moimi pięknotkami , dwie kupiłem ... :wink: Serduszki też muszę kupić , są przepiękne no i jeżówki . ;:215
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pawle, jeśli Ci się nie spieszy, to mogę posadzić do doniczki różową serduszkę i wrzucić do majowej paczki. Takie zwykłe różowe jeżówki też mam i nie mam nic przeciwko temu, żeby mieć nieco mniej. Mnie się spodobały te fikuśne jeżówki z czuprynkami. Nawet nie wiem, czy będę kupowała w tym roku, ale fajnie się wymyśla nowe zachcianki :D .
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

No jasne , że mi się nie spieszy ;:180 ;:180 Dzięki . :D A te serduszki to szybko ogólnie rosną ? :lol: Jeżówek jest mnóstwo i wszystkie mają w sobie coś pięknego . ;:215
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu po jakim czasie zakwitły Ci siewki ciemiernika? Ja miałam ogromne kępy ale niestety podeszłam pod nie woda i wymarzły zostało sporo siewek i już teraz są dosyć ładne ale żadna nie kwitnie, jestem ciekawa ile jeszcze muszę czekać na kwiaty.
Ogromna różnorodność krokusów u Ciebie u mnie z wczesnych same niebieskie ale i tak jestem z nich zadowolona.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”