Moja całkiem nieźle rośnie,  posiana w  kiełkowniku. Już jutro będzie na kanapeczkę do szkoły
 Moja całkiem nieźle rośnie,  posiana w  kiełkowniku. Już jutro będzie na kanapeczkę do szkoły 
Ty masz ją w ziemi posianą

. Moja jeszcze z 3-4 dni i może się nada do spałaszowania.
 . Moja jeszcze z 3-4 dni i może się nada do spałaszowania.

Ziemię pozbierałam z kretowisk (dużo tego u mnie) i wyparzyłam w piekarniku. Rano przesieję przez sito i będę siać bratki.
 Ziemię pozbierałam z kretowisk (dużo tego u mnie) i wyparzyłam w piekarniku. Rano przesieję przez sito i będę siać bratki.

Ja zostałbym skatowany w domu, jeśli wsadziłbym ziemię z kretowiska do piekarnika
 Ja zostałbym skatowany w domu, jeśli wsadziłbym ziemię z kretowiska do piekarnika   

Zresztą to ponoć nieźle śmierdzi, prawda
 Zresztą to ponoć nieźle śmierdzi, prawda  Będziesz siała rano? Ja ze szkoły wracam przed 14.00 także przed 15.00 będę już siać. Myślę, że powinniśmy posiać je w tym samym czasie (żeby nasze porównania były jak najbardziej wiarygodne)
 Będziesz siała rano? Ja ze szkoły wracam przed 14.00 także przed 15.00 będę już siać. Myślę, że powinniśmy posiać je w tym samym czasie (żeby nasze porównania były jak najbardziej wiarygodne) 
 W każdym razie, w tym roku, wszystko co posiane wędruje na gazetę i do mnie, pod łóżko. Codziennie będę sprawdzał, czy przypadkiem coś nie wychodzi. Jak wyjdzie, to do piwnicy.
 W każdym razie, w tym roku, wszystko co posiane wędruje na gazetę i do mnie, pod łóżko. Codziennie będę sprawdzał, czy przypadkiem coś nie wychodzi. Jak wyjdzie, to do piwnicy.
 , nożyczki w dłoń i żniwa
, nożyczki w dłoń i żniwa  .
 . przeczytałam Twój wątek i bardzo mi się podoba, często będę tutaj gościć
   przeczytałam Twój wątek i bardzo mi się podoba, często będę tutaj gościć 

Wy na południowym oknie? I już robiliście taki eksperyment? Bo wszędzie piszą że wysiewanie jest czerwiec lipiec ;)
 Wy na południowym oknie? I już robiliście taki eksperyment? Bo wszędzie piszą że wysiewanie jest czerwiec lipiec ;)

Dam znać, jak będą wschodzić.
 Dam znać, jak będą wschodzić.  
joannamm dziękuję ;)McMArchewka pisze:No, bratki i szczypiorek wysianeDam znać, jak będą wschodzić.
Dziś mamy już 9, czas leci baardzo szybko i już za niedługo będę siał pomidory.
A chwilę po tym zapewne pierwsze siewy do gruntu