Ogród - moje marzenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród - moje marzenie

Post »

Taruniu ...po przeczytaniu kilku ostatnich stron mogę napisać tylko jedno ....róże po prostu cię kochają....
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, przyleciałam z rewizytą i mam tyle do napisania, że sama nie wiem od czego zacząć. Zacznijmy od spraw oczywistych. Kocham twoje różyska!! ;:167 Są wielkie, bujne i kwitną jak szalone. Wiem, ze odnalazłabym się u ciebie w ogrodzie i musieliby mnie wydzierać siłą ;:306 Druga sprawa to twoje przejścia z sąsiadką. Według prawa wystarczyłoby odplątać pędy różane z siatki i oprzeć np o bambusową drabinkę. Nie ma żadnych ograniczeń dotyczących nasadzeń blisko granicy. Mogłabyś nawet wsadzić ogromne drzewo 20 cm od siatki i sąsiadka mogłaby co najwyżej obcinać konary wystające na jej posesję..Wiem, że już przesadziłaś swoje okazy i moja rada przyszła trochę nie w porę, ale może przyda ci się przy nowych nasadzaniach blisko granicy :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

O rany, ale Ty masz róże ;:oj
Niesamowite widoki.
Czy masz gdzieś zdjęcie swojej jeżówki?
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

nie chyba nie, ale poszukam miałam czerwoną, żółtą, białą.

jedna znalazłam
Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu :wit
Piękna ta Lustige , a i inne też piękności.cóż pozostaja nam zdjęcia i piękne wspomnienia.
A i chryzantemkę zobaczyłam śliczną różową, podobną do mojej :wink:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, powiedz mi słów kilka o swojej Winchester C. Ja już ją przesadzam w trzecie miejsce, bo jakaś taka niewyględna była w poprzednich. Widziałam wielkie krzaki tu i ówdzie, a moja jest stale mała i kiepsko kwitnie, a poza tym łapie plamistość. Czy ona potrzebuje jakichś specjalnych warunków?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Anusiu ledwo wróciłam do domu i już dałam sie skusić na braci Grimm ach te moje różane psiapsiółki :;230 .Jutro zaraz z rana zasuwam obejrzeć do ogródka czy Gartentraume wreszcie pokazała swoje kwiaty. Przed wyjazdem miała 10 pąków
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aniu, wpadłam nocną porą na chwilkę do Ciebie, ale przepadłam na amen - cały wątek połknęłam z zapartym tchem i z rozdziawioną buzią ;:oj Róże kocham, a u Ciebie same istne różane potwory ;:180 Zdradzisz na jakim metrażu dochowałaś się 250 różanych krzaków?
Pozdrawiam! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Karolinko od środy bedę bardziej zdyscyplinowana i nadrobię zaleglości, podpiszę róże ;:3

Clair Renaissance - parkowa, ok. wys,1,50 m, piękna, zdrowa, cudowie pachnie,

Obrazek

trzynastka dzięki za miłe słowa, zapraszam

Aspiryn Rose - okrywowa, cudowne delikatne perłowe kwiatki

Obrazek

Obrazek

[b[dorotka350[/b] - to jesienne nasadzenia, zobaczymy
Lykkefund 2 szt.
Josephine Ritter - 2 szt.
Long John Silver - 2 szt.
New Dawn 1zt.
Schneewalzer 1 szt.

marzę o tunelu z róż

ASK_anulla Skarbie pogrążamy się obie, ale dodam jest tu wiele pogrążonych w swoich szaleństwie różanym, zaczynałam od 3 róż ;:306 Lucia L., Westerland, Sympathie

niralioj błąd - ale to moja ocena, zawsze szkoda mi każdej różyczki ba roślinki czasem też mam problem np.czy róża żyje czy już klops to jedynie kiedy ich się pozbywam czasem niestety przed czasem a potem ;:145 tak zrobiłam z New Dawn. Jestem pewna, ze z czasem pojawią się u Ciebie nowe nasadzenia, czego życzę Ci z całego serca.

amba19 to miłość z wzajemnością, sama wiesz jesteśmy zaprawione w boju ;:196

nifredil rada zawsze jest mile widziana nawet ta na przyszłość, sąsiadka mnie mocno zawiodła ale to już historia, jej strata. Na łuku granicy posadziłam 4 miskanty olbrzymy /bambusy/
wiosna szybko puszcza a latem i zima będzie piękny niby żywopłot.

anabuko1 Lustige zachwyca a przez chyba 2 lata była NN dopiero nasza Tralaluszy rzekła: ta kapusta toż to: Lustige! od razu schwyciła za serce nasza Sasankę i przepięknie kwitnie, zdrowa.

wanda7 Skarbie WC nie potrzebuje specjalnej opieki, wystarczy mu słoneczko, kwitnie jako pierwsza róża z przerwą powtarza kwitnienie aż do mrozów, deszcz jej nie przeszkadza.

JAKUCH ależ masz ogród muzyczno-poetycko-baśniowy - taki profil tylko zazdraszczać i podziwiać oj będę deptać ścieżki ;:196

Mandragora oj tam, oj tam - to są dwie działki razem 9 arów, aż i tylko!, moją miłością są róże tzw.potwory, a teraz te potwory wsadzam w tunele różane takie marzenia dziecięce sobie spełniam a efekt zobaczymy, zapraszam.

Pięknie dziękuję za odwiedziny i zapraszam zawsze nawet nocką moje wrota szeroko otwarte, a jeśli nie to kluczyk w wiadomym miejscu, dalej samoobsługa.

Piano zdrowa, kwitnie do mrozów z przerwą, wys.ok.1,20

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Baron de Wassenaer - mchówka, wys.ok.1,70, zdrowiutka. kwitnie tylko raz ;:145 ale jak ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aniu no to obie zaczynałyśmy od tych samych róż. ;:306
A ostatnio jak liczyłam to wyszło mi 115 sztuk. ;:oj
Taka ta różyczka zarażliwa.
Aspirynki cudne, moje też w tym roku zaszalały i do niedawna jeszcze kwitły całkiem ładnie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ja też chcę L.L ;:168 a jak szybko kolekcja się powiększyła?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu mi też się marzy taki tunel ;:306 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No cóż Anuś ;:196 mnie może się marzyć taki tunel ,ale co dalej ;:224 Niestety z wielu róż musiałabym zrezygnować ,bo zrobiłaby się totalna ciasnota ;:174 Może kiedyś zmieni się moja dotychczasowa koncepcja kto wie :;230
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

tara pisze:Grażynko dzięki za miłe słowa ale one są na wyrost, Twój Kogrobusz wali na kolana ;:4

Jakuch - ani mi się waż - wiesz jak bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin a Pan Capitan ma przykazane!

Grażynko i Jadziu jaka konkurencja każda z nas ma to co kocha , może u mnie tylko więcej chwaściorów ale co tam one tez muszą być a mili goście nie zwracają na to uwagi.

Ignis05Krysiu od lata b.roku moje różyce musiały dać sobie rade same, jakoś aura pomogła, deszczyk pokropił ja popłakałam że nic nie mogę zrobić przy nich ale cuś, cus tam teraz pogrzebałam i będzie ok. :wit

Karolcia u Ciebie giganty i takie uwielbiam, moje startuja z różnym skutkiem ale je uwielbiam, żeby tylko tak nie kuły wredoty.

Gracha róże pnące to moja miłość zakochałam się w nich mając 10 lat czyli bardzo, bardzo dawno temu...................... w óczesnej Czechosłowacji moja ciocia miała szpaler od furtki, ławeczki raj....... wtedy przysięgłam: jak tylko będe miała ogród to będą to róże pnące - a spełniam swoje dziecinne marzenia z różnym skutkiem.

Dorotkobędziesz a nich bardzo zadowolona, zdrowe i witalne róże, przycinaj w pierwszym roku aby je zagęścić.

Jej wysokość LUSTIGE
img]https://lh5.googleusercontent.com/-NwEv ... C00429.JPG[/img]

[
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Aniu pamiętasz jak ta róża zachwyciła mnie jak pierwszy raz byłam u Ciebie

jest naprawdę warta grzechu -jej zmieniający się kolor coś niebywałego
mam ja u siebie dzięki Tobie i jestem bardzo z niej zadowolona a jak cudownie pachnie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja tak się cieszyłam ,ze już ją mam a to znowu nie ona ;:174 Jednak różana pani obiecała mi ,ze specjalnie włoży do doniczki ,bo podobno ma te prawdziwą .Jestem ciekawa ,ale będę mieć braci Grimm w podobnej tonacji i mam też Alinkę
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”