Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Post »

Maryś ślicznotki pokazujesz... Niby w ogrodzie wszystko się do zimy przygotowuje, a on rośnie i rośnie... :)
No o tych Daliach, też myślę, ale tyle ich mam, że choć część bym chciała upłynnić teraz...
Z pomocy wnuka się ciesz, bo choć nie tak jak Ty zrobił, to pomoc miałaś... ;:196
A Trawy przeżyją, czemu by miały nie przeżyć...? ;:131
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu ja też mam kilka młodziutkich trawek i martwię sie bo zrobiło się bardzo sucho jak żadnego roku :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko ale każesz wiązać trawki, a ja nie mam co wiązać :;230 to boję się żeby nie wygniły w środku :)
Alu trawki lubią sucho no chyba z wyjątkiem sitowia :? wszystko zależy od tego jaka będzie zima :?:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu sesja traw ;:215 zgromadziłaś ciekawą kolekcję ;:138
Co do przegorzana to nie mam pojęcia co on taki mały :shock: rośnie byle gdzie i raczej wysoko ;:202 a może to młoda siewka ;:219
Marysiuuu zakwitła chryzantemka od Ciebie :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, nie wszystkie trawy wiążę... Część z tych co masz u siebie, też mam i wiązać nie będę... Ale np. Rozplenice, Miskanty, Miłkę, będę wiązać... Część obłożę świerkowymi gałęziami... A mam też młode sadzonki Miskantów i Rozplenic i jeszcze jakąś inną i też będę wiązać... Takie cieniutkie chochoły powstaną... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu przegorzan od Ciebie z wiosny :D chyba 40 % trawek to od Ciebie ;:306 I jaki kolor Ci się trafił ?
Dorotko będę musiała coś zadecydować stosownie do sadzonki :wink:
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U Marysi jak zwykle tłoczno i ciekawie i ja wciskam się do tłumu :wit lubię wschody słońca,nie lubię zachodów,,,,,,,,
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Marysiu cudne wschodzące słoneczko mi się dostało. ;:196
Sporo masz trawek. ;:138 Niektóre też mam, a nawet dzisiaj kupiłam tatarak ,,ogon,,.
Nie wiem dlaczego, ale ja swoich traw na zimę nie wiążę, :oops: a chyba powinnam. Na szczęście dają jakoś sobie radę bez tego. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Grażynko jak miło, że się wciskasz ;:4 Chciałam Ci podziękować ;:196 za dobrą radę na dolegliwość piętową. Nie wyleczyłam jej całkiem, ale pomaga i normalnie chodzę ;:215
A ja lubię jedno i drugie byle oprócz słońca były ciekawe chmurki ;:333

Ewciu ale przy okazji wklejania wyczytałam, że Ogon jest mało wytrzymały na niskie temperatury. Co prawda tą zimę przetrwał, ale wiadomo jaka zima była :( Spróbuję go okryć i może da radę. Pytałaś o trawki to je wkleiłam , a nie ma tu jeszcze miskantów i takiej jednej malutkiej zapomniałam wkleić :lol: Uzbierało się ich trochę :D Miłych snów ;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Troszkę spóźniona, ale jestem :wit Zachwyciłam się wiosennym wstępem, ale muszę koniecznie zapytać, co to są te dzindzibioły eMa? ;:oj Jestem też ciekawa, czy pozbyłaś się tego olbrzymiego ligustra? Nawet nie potrafię sobie go wyobrazić ;:202 Czytam o wiązaniu traw na zimę - rok temu próbowałam - nawet kilka razy... Do najbliższego halnego całkiem ładnie wyglądały :lol: W tym roku sobie odpuszczę, bo u mnie to syzyfowa praca. Tak samo jak wietrzenie w taką pogodę kołdry i koca, po przypięciu każdego ok. 10 mocnymi klamerkami. Klamerki nie puściły, ale pękła mocna linka, a cała zawartość wylądowała kilka metrów dalej na różance ;:209 Najdłuższy pęd Edenki przygięty kołdrą do ziemi; dobrze, że nikt nie widział, jak przytrzymywałam kołdrę w zębach, a rękami wyplątywałam z niej kolce ;:130 Przepraszam za offa ;:131
Aaa, powtórzę się, ale strasznie zazdroszczę Ci tych wschodów słońca - zwłaszcza o tej porze roku ;:180 W mojej dolince słonko zagląda teraz w okna bardzo późno i tak szybko znika.. Byle do 19 grudnia, potem będzie już z górki :D ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Milenko bardzo mi miło, że jesteś ;:196 a nie masz głowy ostatnio do rozrywek, bo Lorka zaprząta myśli.
Już wyjaśniam...jak przewoziłam wszystkie nasze rzeczy to M z wysp pytał, czy aby jego rzeczy wzięłam (zdjęcia, literaturę fachową i notatki), no a jak ja mogłabym wszystko zapakować i tylko jedną półkę rzeczy zostawać tym bardziej że półka też jechała do B. :;230 Potem jak czegoś szukał, to zawsze padało na mnie podejrzenie ...pewnie tego nie wzięłaś z K....
Warto dodać, że do tej literatury i notatek już potem nigdy nie zajrzał :wink: Liguster rósł przed domem, przed którym jest niewiele miejsca szer 11 m dł. może 7 - 8 m. a jest to miejsce do parkowania dla mieszkańców, bo przyjezdni mają już problem, co najlepiej znają Ci którzy mnie odwiedzają. I dlatego wszystkie rośliny które tak rosły zostały wycięte, a wierz mi było tego sporo. Przy samej bramie rósł chyba 50-letni orzech z koroną nad jezdnią, oprócz niego właśnie ten krzok i chyba z 10 świerczków ;:oj i ogromny bez fioletowy który parę lat jeszcze rósł ale od trzech lat jest tak woliera Loli. Oj rozpisałam się ;:180 Milenko ja też jestem zadowolona z mojego terenu i jak mi coś dolega to pruję w te moje pola na spacer i nie muszę dojść do końca działki, a już mi wszystko przechodzi ;:306 Oczami wyobraźni widziałam Cię nie z różą w zębach tylko z kołdrą :;230
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Marysiu! i ja dotarłam ....jestem na bieżąco ;:108 Świetna relacja przeprowadzki z miasta- na wieś. Podzielam zdanie - tu ptaki śpiewają inaczej, inaczej kwitną kwiaty a nade wszystko oddycha się 'całą piersią" ;:108
Twoje wschody i zachody słońca - powalające .
Pozdrawiam cieplutko ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Mówisz Bez koralowy, muszę zobaczyć czy coś z patyczków, które gwiznęłam ;:131 z Bornego Sulinowa coś wyrasta, może i u mnie coś będzie za rok, zapomniałam o nich ;:oj
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Trochę to trwało zanim dotarłam do szóstej strony, ale musiałam zatrzymać się na dłużej przy cudnych zdjęciach wiosennych kwiatów. Oj chciałoby się już wiosny.
Sporo odmian traw zgromadziłaś, jak się rozrosną, to będzie pięknie.
Szaliczek, tak, mi też pasuje ta nazwa.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bogusiu miło mi Cię gościć ;:168 dodam że w mieście tyle się dzieje że pewnych rzeczy nie zauważamy, tu czas płynie wolniej i więcej widać. Pozdrawiam Cię serdecznie i zapraszam ;:168
Iwonko w pierwszym i drugim roku po posadzeniu był niewielki, a kupiłam malutką sadzonkę. W trzecim roku śmignął na półtora metra w górę ;:oj
Liduniu tak się cieszę, że jesteś ;:196 Jeszcze tak za wiosną nie tęsknię, ale za miesiąc , dwa nie będziemy się mogły doczekać :D Rzeczywiście trawek w tym sezonie przybyło, dzięki Marysi również. Są tam też dwie trawki od Ciebie :lol: Mnie szaliczek również przypadł do gustu ;:333

Zrobiłam wczoraj zdjęcie konwalnika, ale zapomniałam go wkleić, zobacz jak się zadomowił ;:333

Obrazek

tamaryszka dzisiaj nie sfotografowałam, bo dzień był ponury :?

Zrobiłam jeszcze wczoraj kilka zdjęć roślin na skalniaku

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I trochę wiosny

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”