Przysypani tęczą kwiatów...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przysypani tęczą kwiatów...

Post »

Kasiu, właśnie odebrałam nasionka ;:196 . Ambitne zadanie przede mną postawiłaś. Same rarytasy. Postaram się nie zawieść Ciebie i siebie ;:131 . Teraz idę popytać mr Google o te roślinki.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Do mnie też przyszły nasiona :tan Miejsca docelowe dla roślin wybrane :)
Dziękuję ;:196
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Że też chce Wam się bawić w nasionka ;:185 . Och, już słychać gromy ;:188 . Mam nadzieję, że za kilka(dziesiąt) lat, powiecie to samo ;:108 .
Mojemu kotu to tylko na zdjęciach takie ślepia wyszły; ma piwne, jak 'drut'!. Nie mogę znaleźć zdjęcia z podrapanymi nogami, Twoje mnie nie 'rusza' - 'pikuś' ;:306 . Za parę lat mu przejdzie ;:191.
A co będziecie hodować? ;:224 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aniu, będę uprawiać: poziomki ,jeżówki, liliowce, agapanty, maki alpejskie, datury i ;:oj magnolię ;:oj . Nie wiedziałam, że taka zdolna jestem :lol: .

Kasiu, zapomniałam, cudną kopertę przejęła Helenka, jak tylko ją zobaczyła widziałam ten błysk pożądania w oczkach ;:173 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p

Post »

Aniu, pewnie, że czasem się nie chce u mnie głównie ze względu na brak odpowiedniej ilości parapetów ;) Ale albo z nasion albo wcale - rachunek ekonomiczny jest bezlitosny. Na szczęście wszystkie niedogodności rekompensuje satysfakcja z własnoręcznego wyhodowania pięknych roślin :D
Nie wiem jak to Kacha wymyśliła (tzn. mam pewne podejrzenia :heja ) ale ja wszystkie nasiona i kwiatów i warzyw wykorzystam. A za to żeś tak nieprzyjazna dla nasionek :lol: to zobaczysz co konkretnie w przyszłym roku :wink:
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Oj bo papier toaletowy zniszczył to nie znaczy że gnida ;:108 :;230
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widocznie energia go roznosi ;:173 . Trzeba kupić mu zabawki, drapaka, to nie będzie się wyżywał na toaletowych utensyliach :;230
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Aniu, Mileno, cieszę się, że będę miała swój mały wkład w Waszych ogrodach, po plony zgłoszę się jesienią.. :;230
Jeśli chodzi o wysiew nasionek, to w naszym przypadku nie chodzi nawet o względy ekonomiczne, ja po prostu bardzo lubię patrzeć, jak roślinka rozwija się od ziarenka, a Ond to po prostu kocha, poza tym mamy dużo miejsca na ulokowanie rozsad, więc i zadanie ułatwione :)
Pulpeciku, z racji Twojej niechęci do "nasionkowania", dostaniesz wiosną "gotowca" :D
Nie mówi, że Garfield dopiero nam pokaże co potrafi ;:202, zaczynam się bać..;:218
Jolu, kotołak został zaopatrzony w różne kocie zabawki, ale pozostają poza kręgiem jego zainteresowań ;:222
Co innego wspinaczka po firankach, przerabianie na drobne gąbkowych zmywaków /o papierze nie wspomnę/, a szczytu dokonał wczoraj rano, udziabawszy w wystający spod kołdry paluch mojego śpiącego syna- wrzask /powodowany bardziej przestrachem, niż bólem/ jaki wydobył z siebie Kamil było słychać chyba na sąsiedniej ulicy ;:306
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Lepiej kupić mu papier niż na kwiatach miałby się wyżywać. :;230 :;230
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

No właśnie :;230 :;230 :;230 ja chyba kotom sąsiada kupię cały kontener ;:215 ;:306
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Nikt nie mówił, że Garfield nie interesuje się kwiatami, zbieram "parapatowce" z podłogi kilka razy dziennie ;:219
Dziś postanowił się wcielić w helloweenowego kotecka ;:218 ;:306

Obrazek

Przyznacie, że niewiele się różni od Jacka, którego sama wystrugałam ;:209

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Blizniacy ;:167 chociaż kotek ładniejszy ;:172 ja zrozumiałem że ty kota wystrugałaś ;:219
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Chyba Wam ukradnę tego rudzielca .. fajny łobuz z niego ;:167
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Chętnie przyjadę wiosną do Ciebie na inspekcję, do inspektów z siewkami :;230 . Takie 'urośnięte' - chętnie ;:108 .
Wiedziałam, że troche podniosę poziom adrenaliny, ale żartowałam(trochę). Rozumiem Wasze motywy, słowo, ale ..., no właśnie - 'ale', ja akurat nie jestem na tyle (czytaj:wcale)cierpliwa, żeby tak długo na wszystko czekać. Zupełnie mi to natomiast nie przeszkadza, jak kto inny się tak bawi ;:306 . Kiedyś robiłam to samo, co Wy, dzisiaj po prostu mi sie nie chce ;:185 .
Kot piękny, harce za jakiś czas przejdą i się nauczy, co wolno, a co nie. Mów do niego, kiedyś zrozumie :wink: . Mój, chodzi za mną, jak psiak. Fajnie to wygląda ;:173 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p

Post »

Kasiu uwielbiam takie diabelskie stworzenia, kota mam na myśli ;)

Aniu spokojnie już my nie takie nawiedzone siewkowo. Ja unikam roślin jednorocznych, które wymagają siewu w domu i pikowania (dlatego nigdy nie będę mieć petunii, pelargonii i tym podobnych). Byliny i warzywa to co innego :D
Na wzgórzu z widokiem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”