Tylko to nie ten wątek
Działka na Kaszubach - 2014
- magry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2014
O ! Zguba odnalazła się.Tropiki,lodowce ? Cebulowych też trochę kupiłem bo tulipany muszą być ale już posadziłem i teraz nadsłuchuję czy myszy je nie chrupią.
Tylko to nie ten wątek
bo mówię o Izie.
Tylko to nie ten wątek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu - pewnie za tydzień będę już w Gdańsku. Pogoda piękna jak na październik...ale na działkach robi się coraz bardziej pusto...wieczory coraz dłuższe i...coraz zimniej w łazience - brrrr....trzeba włączać elektryczny kaloryferek
Widzę, że podjęłaś decyzję...ja jestem bardzo zadowolona z mojej wolności. Myślę, że ty też będziesz
Izo - powrót do miasta zawsze jest przykry, dlatego odwlekamy ten moment ile się tylko da...
Ale wiosną wrócimy z powrotem
A w mieście będę miała normalny internet i odrobię wszystkie zaległości w zaprzyjaźnionych wątkach i znajdę nowe ciekawe ogrody.
Janku - miło Cię widzieć w moim wątku. To nic że trafiłeś tu przez pomyłkę
Widzę, że podjęłaś decyzję...ja jestem bardzo zadowolona z mojej wolności. Myślę, że ty też będziesz
Izo - powrót do miasta zawsze jest przykry, dlatego odwlekamy ten moment ile się tylko da...
Ale wiosną wrócimy z powrotem
Janku - miło Cię widzieć w moim wątku. To nic że trafiłeś tu przez pomyłkę
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu,
poodwlekajcie jeszcze trochę , wszystko wskazuje na to, że wróci ciepło. I tak ma być do około 20 października...
poodwlekajcie jeszcze trochę , wszystko wskazuje na to, że wróci ciepło. I tak ma być do około 20 października...
- magry

Niezupełnie przez pomyłkę.Ja tu jestem dość często tylko wtedy kiedy nikogo nie ma.Teraz też wśliznąłem się oczekując,że nikogo nie ma.No i natknąłem się na Izę.
Byłem tym tak zaskoczony,że pomyliły mi się ogródki a przy tym wydało się,że wącham kwiatki po cichu.
Byłem tym tak zaskoczony,że pomyliły mi się ogródki a przy tym wydało się,że wącham kwiatki po cichu.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Iw

- Od: 4 sie 2008, o 22:00
A tym razem Janku się nie udało. Ja też wolę podziwiać w samotności. Jednak nie zawsze się udaje
Ale pomylić ogródki
to może być niebezpieczne 
Ale pomylić ogródki
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
puk, puk gdzie jesteście ,co u Was ,ja mieszkam u córci i czekamy, wszystko wyjaśni się w czwartek,pozdrawiamy
- amba19

Mój pobyt na działce dobiegł do końca.końca..... Zdecydował przypadek. Wczoraj wieczorem padla nam pompa od wody .....i w kranach sucho!
W związku z tym dzisiaj się ogarniamy a jutro pakujemy inwentarz oraz manatki ....i w drogę!
Madziu....jak widać przypadek rządzi światem i prostuje nasze plany!
Janku .....a dlaczego po cichu? Mało się latem udzielałam na forum i każdy gość cieszył mnie niezmiernie
A to niegroźne zwierzaki
Grażynko .....jak napisałam powyżej nie mamy wody
Pompę będziemy remontować lub wymieniać dopiero wiosną bo teraz to bez sensu. Ja będę się starała o podłączenie do wiejskiego wodociągu jeśli mnie koszty nie przerosną ...
Podania będzie można składać w grudniu i na pewno to zrobię.
Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści od Was. No i liczę na spotkanie .....
W związku z tym dzisiaj się ogarniamy a jutro pakujemy inwentarz oraz manatki ....i w drogę!
Madziu....jak widać przypadek rządzi światem i prostuje nasze plany!
Janku .....a dlaczego po cichu? Mało się latem udzielałam na forum i każdy gość cieszył mnie niezmiernie
Iwonko..... a czemu niebezpieczne? U mnie nie ma złego psa tylko trzy koty pilnują działkiIw pisze:A tym razem Janku się nie udało. Ja też wolę podziwiać w samotności. Jednak nie zawsze się udaje![]()
Ale pomylić ogródkito może być niebezpieczne
Grażynko .....jak napisałam powyżej nie mamy wody
Podania będzie można składać w grudniu i na pewno to zrobię.
Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści od Was. No i liczę na spotkanie .....
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Zawsze mi trochę smutno, gdy czytam, że sezon na działce kończycie.....
Ja też nie lubię zimna, ale będę trwać na wsi ile się da
Marysiu pięknie obfociłaś kamienny mur z rudbekiami, eszolcjami i gladiolami
Ulotne kosmosy bardzo piękne
Zawsze mi trochę smutno, gdy czytam, że sezon na działce kończycie.....
Ja też nie lubię zimna, ale będę trwać na wsi ile się da
Marysiu pięknie obfociłaś kamienny mur z rudbekiami, eszolcjami i gladiolami
Ulotne kosmosy bardzo piękne
- magry

Poprawię się w przyszłym roku.Te sezon był dla mnie niezbyt udany.Wiosna jako tako a póżniej już do bani więc i rozmowny nie byłem.Teraz gadać mogę no to
sezon kończy się.
sezon kończy się.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- amba19

Agnieszko - przez tę awarię pompy to przynajmniej tak bardzo szkoda mi nie było wyjeżdżać. W przeciwieństwie do Koty Mikoliny...widząc, że pakuję do transporterów Fidela oraz Bubka wlazła za kanapę i kategorycznie odmówiła wyjścia stamtąd. Zrobiło się nieciekawie - bo kanapa to ogromny narożnik - nie do ruszenia
Poskutkowało dopiero to, że zabraliśmy koty i wyszliśmy na 20 minut z domku i z działki.
Chyba się wystraszyła żeśmy ją zostawili - bo jak wróciłam to stała pod drzwiami i miauczała patrząc na mnie z dezaprobatą....

Janku - a dlaczego dopiero w przyszłym roku? Ten sezon powoli odchodzi w zapomnienie...roboty w ogrodach coraz mniej...czyli nadchodzi czas na gadulstwo właśnie
W miłym towarzystwie prędzej płynie czas i szybciej doczekamy wiosny.

Chyba się wystraszyła żeśmy ją zostawili - bo jak wróciłam to stała pod drzwiami i miauczała patrząc na mnie z dezaprobatą....

Janku - a dlaczego dopiero w przyszłym roku? Ten sezon powoli odchodzi w zapomnienie...roboty w ogrodach coraz mniej...czyli nadchodzi czas na gadulstwo właśnie

- magry

Gadamy,gadamy.Buzia nie będzie nam zamykać się.Tylko u mnie z fotkami krucho.To miałem na myśli.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- amba19

Janku - udaję się z wizytą do Twojego ogrodu, bo ze wstydem przyznaję że chyba jeszcze tam nie byłam....
zobaczę czy to prawda co o tych fotkach napisałeś
zobaczę czy to prawda co o tych fotkach napisałeś
- magry

Nie ma powodu do wstydu.Byłaś bo pamiętam.Wtedy to był ogródek pstrokaty. Dzisiaj ma bardziej elegancką
nazwę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Lisica

- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Witaj Marysiu!
Przychodzę złożyć wyrazy współczucia z powodu zamknięcia sezonu i powrotu do miasta
.
Szczególnie żal mi kotów, bo dla nich to całkiem niezrozumiały kres kociej wolności (dobrze, że tylko czasowy). Sama przeżywam podobne katusze, gdy zwijam swój kaszubski majdan.
I też wywożę dwa koty na długie miesiące "kiszenia się" w domu...
Pozdrawiam i życzę jak najszybszego powrotu na Kaszuby!

Przychodzę złożyć wyrazy współczucia z powodu zamknięcia sezonu i powrotu do miasta
Szczególnie żal mi kotów, bo dla nich to całkiem niezrozumiały kres kociej wolności (dobrze, że tylko czasowy). Sama przeżywam podobne katusze, gdy zwijam swój kaszubski majdan.
I też wywożę dwa koty na długie miesiące "kiszenia się" w domu...
Pozdrawiam i życzę jak najszybszego powrotu na Kaszuby!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
- amba19

Janku - byłam? Oj...to chyba dawno musiało być, albo mam już demencję starczą a nie tylko sklerozę

Lisico - och dzięki za zrozumienie i wyrazy współczucia...
Ja już policzyłam że wracamy na wieś za sześć i pól miesiąca. Kotom też to próbowałam wytłumaczyć, ale nie jestem do końca przekonane czy były zainteresowane moimi wywodami. Po powrocie natychmiast udały się na swoje ulubione miejsca - Fidel na lodówkę, Bubi na mikrofalówkę a Miko na kanapę. Z tego wniosek - że kocury lubią mieć na oku michę a kotka przedkłada wygodę nad jedzonko.

Lisico - och dzięki za zrozumienie i wyrazy współczucia...
Ja już policzyłam że wracamy na wieś za sześć i pól miesiąca. Kotom też to próbowałam wytłumaczyć, ale nie jestem do końca przekonane czy były zainteresowane moimi wywodami. Po powrocie natychmiast udały się na swoje ulubione miejsca - Fidel na lodówkę, Bubi na mikrofalówkę a Miko na kanapę. Z tego wniosek - że kocury lubią mieć na oku michę a kotka przedkłada wygodę nad jedzonko.