Mój balkon ---->Moja kolorowa oaza :) *cz.3*

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój balkon ---->Moja kolorowa oaza :) *cz.3*

Post »

Oj bardzo postępuje choroba fuksjowo - pelargoniowa u Ciebie. Widać, że się zupełnie nie leczysz :;230 Nie martw się tym za bardzo Madziu. Wiele tu takich osób które chorują na ciężkie zakwiatkowanie ,i jak się okazuje to daje się z tym żyć i do tego jak przyjemnie..... ;:138 ;:138 ;:138 Sadzonki Twoje zaczynają pomału rosnąć. Padła tylko jedna Pepermint Candy, ale tam były dwie szczepki w doniczce i druga zaczęła już ładnie rosnąć :lol: A które tam moje padły, może chcesz żeby Ci którąś podesłać? Sadzonki rzeczywiście kiepsko się teraz ukorzeniają, może to wina tego, że trudno znalęźć niekwitnącą gałązkę ;:223 Zauważyłam, że łatwiej puszczają korzonki w malutkich pojemniczkach i teraz wszystkie ukorzeniam w kubeczkach 80 ml. Później jak już będzie widać korzenie to je przesadzę do ciut większych, a na wiosnę już do docelowych doniczek.
Może Ty Kochana nie rób zdjęć "na pajacyka" bo do ziemi masz kawałek drogi, a z gipsem i z konewką to się do tej balkonowej dżungli nie zmieścisz ;:196
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tylko usiąść i podziwiać ;:oj Pięknie, kolorowo i zjawiskowo wygląda Twój balkon, a tak przy okazji, to niezła akrobatka jesteś ;:306
Bizu
100p
100p
Od: 28 cze 2014, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak w ogrodzie botanicznym ;:oj
Nie widziałam jeszcze takich fuksji ;:202 Jak je zimujesz?
Bardzo podoba mi się sposób w jaki prowadzisz temat + ilość zdjęć oraz ich jakość. Mali goście odwiedzający balkonowy ogród - ;:215
Sąsiedzi nie skarżą się na spadające płatki? Wysyp kwiatów pelargonii niesamowity. Ale różnorodność i uroda fuksji zwala z nóg ;:138 Cuda.
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Alenuś, nie wiem jakim sposobem nie wpisałam się jeszcze do Twojego nowego wątku.

To co się u Ciebie dzieje, przechodzi oczywiście wszelkie pojęcie o pojemności balkonu blokowego ;:306 ;:306

Amerykańscy naukowcy powinni to wyjaśnić, i to jak najszybciej ;:333 ;:333

To że tam jest pięknie, to już powiedziano, ale coraz więcej odmian i gatunków kwiatów- w tym już zaczynam tracić orientację.

Widzę że już wstawiasz coraz mniejsze zdjątka :;230 :;230 żeby wszystko pomieścić w jednym poście ;:306

Niedługo trzeba będzie stworzyć nowy dział, specjalnie na roślinki Alenki, co oczywiście z Krysią i resztą ekipy rozważymy, bo warto ;:333 ;:333

Pozdrowionka prawie jesienne, nie gniewaj się tak póżnym wpisem, bo ostatnio zarobiona jestem ;:131 ;:131
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11

Post »

Kirunia pisze: Może Ty Kochana nie rób zdjęć "na pajacyka" bo do ziemi masz kawałek drogi, a z gipsem i z konewką to się do tej balkonowej dżungli nie zmieścisz
Myślę, że my tu wszyscy jesteśmy tak zielono zakręceni, że choćbyśmy mieli wszystkie kończyny w gipsie, to dorobimy haczyki w tym gipsie na podwieszanie konewek ;:306
Co do sadzoneczek..Dziś właśnie poprzesadzałam wszystkie od Ciebie. Tylko dwie padły, ale przy takiej ilości jaka przeżyła, nie mam żadnych roszczeń :tan Jestem mega zadowolona i wychwalam Cię pod niebiosa ;:196
Co do Pepermint Candy..cieszę się. Specjalnie wsadziłam dwie, żeby choć jedna przeżyła i żeby im w gromadzie było raźniej ;:333
Bogsaf pisze:Tylko usiąść i podziwiać. Pięknie, kolorowo i zjawiskowo wygląda Twój balkon, a tak przy okazji, to niezła akrobatka jesteś
Dziękuję Ci bardzo ;:196 Co do akrobatki..No cóż..sezon balkonowy poprawia kondycję ;:306
Bizu pisze:Jak w ogrodzie botanicznym
Nie widziałam jeszcze takich fuksji .Jak je zimujesz?
Bardzo podoba mi się sposób w jaki prowadzisz temat + ilość zdjęć oraz ich jakość. Mali goście odwiedzający balkonowy ogród - ;:215
Sąsiedzi nie skarżą się na spadające płatki? Wysyp kwiatów pelargonii niesamowity. Ale różnorodność i uroda fuksji zwala z nóg Cuda.
Dziękuję bardzo za przemiły komentarz ;:196
Jak je zimuję? W nieogrzewanym pokoju. W tym roku robię sadzoneczki ze wszystkich i te sadzonki będę trzymać blisko okna, a dorosłe ogołocę z liści i zniosę do ciemnej piwnicy . Jak wszystko przeżyje do wiosny, to będę miała na wymianki :heja
Czy sąsiedzi się skarżą?Nie słyszałam nic na ten temat..Słyszę tylko, że są w szoku i jest przepięknie ;:131

Agatko kochana ;:196 Nie przepraszaj mnie za późny wpis, bo mnie tym wpisem wcale nie obudziłaś ;:333 A że do wątku nowego nie dotarłaś, rozumiem..Masz na głowie tyle że hej..ważne, że jesteś ;:196
Pojemność balkonu blokowego równa się chyba pojęciu nieskończoności.. Co rok mówię sobie, że miejsca brak, a te miejsce wynajduję i z roku na rok jest wszystkiego więcej..Ciekawe kiedy pęknie mi ten balkon w szwach? :;230
pomidorzanka pisze: Niedługo trzeba będzie stworzyć nowy dział, specjalnie na roślinki Alenki, co oczywiście z Krysią i resztą ekipy rozważymy, bo warto
Hę? O tak późnej porze żartów Ci się zachciewa ;:124 Chociaż fajnie byłoby mieć katalog fuksji i pelargonii na forum..Bo widziałam, że utworzono katalog skrętników-świetna sprawa ;:108
A zrobić taki fuksji? Jak szukam informacji o jakiejś odmianie, to zawsze znajduję tylko zdjęcia u sprzedawców i to w większości u zagranicznych..A taki opis prosto od forumowiczów..zdjęcia pąków, pręcików..to byłoby coś.Tego mi brakuje przy identyfikacji fuksji.. Myślisz, że miałoby to sens?

Skoro o fuksjach mowa..
Ta fuksją ciągle jako NN, podejrzewam, że jest Flamenco Dancer..Rozszalała się na dobre..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Swingtime tak samo..Czuje bluesa na koniec sezonu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Snow Burner znowu się pączkuje..Skąd ona bierze na to siły?
Obrazek

Romance przeżyła chorobę grzybową..
Obrazek

Obrazek

"Ślimaczek" Pink Galore
Obrazek

Fuksja kupiona w pakiecie z przędziorkami żyje..Zaczęła rosnąc jak szalona.. Na takim etapie "zaszkodnikowania" nie wierzyłam, że da się ją uratować, a jednak się udało.A była już cała w pajęczynie..Na każdym liściu był przędzior :shock: Niedługo zobaczymy kwiat,niesamowicie się cieszę :heja
Obrazek

Na koniec sezonu fuksje popisują się wielkością pąków..
"Ślimaczek"
Obrazek

Flamenco Dancer
Obrazek

Swingtime
Obrazek

;:196
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54

Post »

Madziu, sumiennie i z wielka przyjemnością nadrobiłam zaległości pourlopowe na Twoim balkonie i tylko sobie powzdychałam nad pięknotkami fuksjowymi, na mojej jedynej fuksji są AŻ 3 pączki gotowe do pęknięcia i cieszę się z tego niezmiernie, bo myślałam, że nic z niej nie będzie :D Ale ta obfitość kwitnień fuksjowych i pelaśkowych u Ciebie to prawdziwe szaleństwo, marzenie ;:138
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Wam bardzo ;:196
Troszkę jestem zalatana..Praca, dom i jeszcze sadzonki. Dorobiłam sadzonki pelargonii i teraz mam pod opieką 100 sadzonek :shock: Najgorzej idzie mi z fuksją Blacky i Romance..Uparciuchy jak nie wiem, ręce opadają..Nie chce mi się ukorzenić ani jedna ;:223
Pogoda też ;:222 Więc na pocieszenie troszkę kolorków..Bo fuksjom jesienna aura nie przeszkadza, wręcz przeciwnie :shock:
Flamenco raz jeszcze..Zakochuję się w tej fuksji ;:167
Obrazek

Obrazek

Romance pokazała kwiatek, który wygląda jakby się wystraszył światem ;:306
Obrazek

..ale następny już nie był zdziwiony..
Obrazek

Marcus Graham
Obrazek

Obrazek

Blacky
Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Ślimaczek" Pink Galore-wkońcu nie zrzuca pąków i kwitnie :tan
Obrazek

Swingtime
Obrazek

Peppermint Candy zaczęła się coś fochać :evil:
Obrazek

Maleńka Holly- Maju jedyna, która przeżyła ;:145
Obrazek

I uratowana od przędziorków otworzyła delikatnie kwiatek ;:138 Ależ jestem ciekawa ;:65
Obrazek

Miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40

Post »

No widzisz Madziu,a te od Ciebie się ukorzeniły i Blacky i Romance ;:138 Ślimaczek to według mnie kochana nie jest Pink Galore tylko South Gathe. Pink Galore mam i jutro wrzucę fotki to porównasz Sobie.
U Ciebie na balkoniku to lato nadal trwa ;:215 i tak trzymaj. Im dłużej Twoje roślinki będą kwitły, tym i my będziemy dłużej cieszyć nasze oczy ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O widzisz ;:oj
Bardzo się cieszę, że Tobie się ukorzeniły ;:196
Właśnie co do tej Pink Galore, też myślałam, że to South Gate, ale po przeglądaniu zdjęć i opisów, obstawiłam raczej na Pink Galore..To pokaż fotki to sobie podejrzę chętnie ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beatriceee
200p
200p
Od: 28 cze 2013, o 01:10
Kontakt:

Post »

;:oj Wow, znów jakie piękne fuksje ;:138 one u Ciebie kwitną bezustannie :)
Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Kontakt:

Post »

Pięknie kwitną Twoje fuksje i widać, że wcale im nie szkodzą, bądź co bądź, coraz chłodniejsze noce ;:333
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Na początek pozdrowienia od białostockiego żubra :tan Mamy tak piękną pogodę, że musieliśmy wybrać się do zoo i zobaczyć tego cudnego zwierzaka ;:108
Obrazek

Obrazek

Co słychać na balkonie? Wszystko dalej rośnie i nie czuje w ogóle zbliżającej się jesieni..
Maleńka Holly
Obrazek

Jollies Avignion
Obrazek

Bliźniaki Evy Boerg
Obrazek

Popsie Girl
Obrazek

Pelargonia Denise puściła jednego kwiatka, ale za to jaki piękny ;:138
Obrazek
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Denise jest cudna ;:138 ;:138

A żubry super pokazałaś, fajną wycieczkę sobie zrobiliście.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Madziu, jak patrzę na takie balkony jak Twój to popadam w kompleksy. Ja też bym chciała mieć tak kolorowo ;:oj Zrobiłam tak, jak radziłaś i opryskałam w sezonie fuksję nawozem - teraz cała jest w pakach. Niestety tylko jedna na trzy. Co ciekawe, kwitnie tylko ta, która ma godzinkę bezpośredniego słońca dziennie. Reszta - straszna mizeria.
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko te żuberki jakoś najbardziej mi się spodobały..Mamy niedźwiedzia wygrzewającego się w słońcu, jelenie, wilki..ale te żubry są dla mnie cudne ;:108 Takie wielkie i tak chętnie podchodziły pod ogrodzenie..a te ich spojrzenie ;:167
Madziu a opryskiwałaś co 3 dni nawozem? Piszesz, że chciałabyś mieć tak kolorowo..a ja chciałabym mieć tak szerokie zainteresowania jak Ty..czego Ty tam nie masz na swoim balkonie, wszystkiego po trochu ;:333

Moje przedszkole fuksjowo-pelargoniowe :roll:
Obrazek

Fuksja Ballerina kwitnie non stop..
Obrazek

Urocza Marinka ;:167
Obrazek

Pelargonia Raspberrry Ripple
Obrazek

Ogólne widoczki na pelargonie..
Obrazek

Obrazek

Spokojnej nocy ;:196