Hacjenda Anego cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Hacjenda Anego cz.2

Post »

Witam miłych gości :wit

Aniu - wielkakulka - a mój sąsiad ... rower wnosi do mieszkania - na drugie piętro i trzyma w pokoju :wink:

Aniu - anabuko1 - jak zobaczyliśmy te chmury ... ledwo przed nimi zdążyliśmy do domu, ależ one się kłębiły i kotłowały, a potem była krótka ale rzęsista ulewa

Bogusiu - zastanawiałem się ... wisteria czy milin - wisteria zbyt wielkim jest potworem na mój mały ogródek, więc altanę porasta milin :)
zdziwiłem się! :( - Ty masz tyle miejsca w domu, aż się prosi by mieć w ogrodzie ciepłolubne i chronić je na zimę - a datury takie są piękne, a jak pachną!
piechurem jestem i ja - potrafię rano iść po pieczywo poprzez dwa osiedla - dookoła ... w sumie 7 km ;:306 dlatego wstaję godzinkę wcześniej ...
i jeszcze powiem - musiałem pozbyć się auta i ... namawiałem żonę by już nie kupować - nie lubię jeździć (za dużo wariatów na drodze) - nawet jednego roku miałem przebieg ... 4 tys km - średnio wychodzi 5-6 tys. a gdy pracowałem było to 25 tys. :(
nie dała się namówić - od marca jeżdżę nowym i przez 4 m-ce już jest ponad 3 tys :) nowe cieszy ...

Asiu! ja mam zdarte hamulce w rowerze - bez przerwy hamuję, stale coś zobaczę ciekawego, godnego uwiecznienia ;:306

czy u Was też już widać oznaki jesieni? :(
liście lecą z drzew - zakwitły chryzantemy i astry, owoce szybciej dojrzały ....
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie też liście z drzew owocowych opadają,chryzantemy kwitną ,ale to chyba jakieś pomieszanie z poplątaniem-do jesieni jeszcze daleko więc cieszmy się latem,które tak szybko mija niestety
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Samochód nie pozwala robić fotek jakie by się chciało,nawet rower bywa za szybki,zostają nogi ;:65
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

taj jest Doroto! - cieszmy się latem
rano poszedłem na hacjendę pobiegać z konewką :wink:
a potem bezwiednie zastosowałem Asi sugestię, że zdjęcia najlepiej robić gdy się chodzi :;230
w ciągu pół godz. byliśmy już w "śmiesznym" kraju,
potem wróciliśmy zwiedzić nasze piękne miasto (nawet z wieży spojrzeliśmy) i obiad zjedliśmy na uroczym rynku
wieczorem znowu na ogród - posiedzieć w cieniu i wypić zimne piwo :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Any :wit
I ja lubię zaglądać do Twego wątku bo jest w nim zawsze coś nowego ;:108
Bardzo fajne ujęcie ciekawie ukształtowanego bocianiego gniazda ;:138
Zdjęcia z polskiego i czeskiego Cieszyna-rotunda i baszta Zamku Cieszyńskiego,polski i cieszyński ratusz wzbudzają sympatyczne wspomnienia ;:333
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!
troszeczkę Was zaniedbałem :( nawet swój ogród zaniedbałem, ale tam już wziąłem się za prace ...
czas tutaj popracować

Arku! dziękuję za miłe słowa - Cieszyn bardzo mi się podoba, dawniej bardzo często tam spacerowaliśmy (syn był w Straży Granicznej) teraz też zaglądamy bo miasto ma swój urok, chociaż właśnie teraz uliczki są rozkopane i zwiedzanie jest utrudnione.

teraz historyjka:
teściowa miała wielkiego kaktusa - nigdy nie kwitł,
zabrała go jej wnuczka (niestety zmarnowała :( ) ale wcześniej ja wziąłem kilka odnóżek,
u mnie w ub. r. jedna kuleczka zakwitła - w tym już dwie :)
obserwowałem pąki jak pięknie rosną i wczorajszego wieczoru były tuż, tuż przed rozwinięciem kwiatów,
dzisiaj mnie nie było cały dzień, ale przed wyjazdem pobiegłem z rana na ogród - nie mogłem przegapić cudnego widoku :;230 - były piękne kwiaty (niestety jednego ulewa skosiła)
niedawno wróciłem do domu i żona mówi, że cały dzień lał deszcz - chyba już jutro tych kwiatów nie będzie - jak to dobrze, że porobiłem zdjęcia ;:138
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

;:138 ;:138 Jestem pełna uznania dla Twojej ręki do tych kłujaków-kwiat cudo ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne kaktusowe kwiaty masz rękę do kolczastych to widać .Zwiedzanie masz także mocno zakorzenione i chyba minuty nie usiedzisz w miejscu .U mnie też już zaczynają kwitnąć chryzantemy.Szkoda ,że tak szybko ten sezon przeleciał ,ale może jesień da nam się jeszcze nacieszyć kwiatami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p
Od: 29 lip 2012, o 20:41

Post »

Any miło cię odwiedzić !!!
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Nasza zielona niespodzianka-zapraszamy
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Any a gdzie ludziska w tym śmiesznym kraju?Przy robieniu fotek odganiałeś ich czy co? :D
Kaktus pięknie Ci się odwdzięczył.Dobrze,że zdążyleś porobić zdjęcia i możemy to cudo oglądać. :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju ! kaktus cudowny , a właściwie jego kwiat ;:306
Cieszyn ? muszę wziąć pod uwagę w planowaniu weekendowych wypadów. Na razie azymut/ we wrześniu/ miejscowości namorskie / chyba Mielno docelowo - a stamtąd rozjazdy. ;:108
Syn z synową był 9 dni na Mazurach - stacjonowali w Mikołajkach, zrobili 2500 km. Takie wakacyjne wyprawy lubię ,a nie leżenie 'plackiem" na plaży. Opaleniznę łapię przez cały sezon w ogrodzie ;:306 chłodzę się w swoim basenie / woda ;:215 / a nad morze jadę nawdychać się jodu i zwiedzić co w okolicy bliższej i dalszej ciekawe. Wracać na pewno będziemy przez Kaszuby. :tan
Pozdrawiam serdecznie ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj Any :wit
Dziękuję za relację z pięknego kraju :D
Śmiesznie może dla nas tylko brzmią ich słowa.Ale ładny to on jest,zwłaszcza Wysokie Tatry uwielbiam ;:167
Kaktusiki masz śliczne :D
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!

nawet z cotygodniowym raportem się spóźniam :(
u nas z wiśni opadły liście i ... na końcach gałązek wyrosły młode listki,
na jabłonce zauważyłem kwiaty ;:oj
w ub.tyg. siedząc na ogrodzie w czasie burzy, zobaczyliśmy olbrzymi błysk i wtej samej chwili straszny huk - potem zobaczyliśmy niedaleko rozłupaną przez piorun topolę
Obrazek

no i najważniejsze - w czwartek wybrałem się do lasu - w piątek mieliśmy grzyby na obiad (głównie kurki, ale i dwa małe prawdziwki), spotkałem tam ślicznego dużego padalca :)
wczoraj wybrałem się znowu do lasu i ...
widzicie! ;:138
ruszyło!
Obrazek

dziękuję Asiu - kaktusy są bezproblemowe w uprawie - zimą śpią w piwnicy, latem stoją w ogrodzie :)

Betino - "nie ma co głaskać" jakże prawdziwe :;230 ale nie zgadzam się z ich brzydotą - są cudne!

Jadziu - uwielbiam zwiedzać :wink: teraz już czasu mniej, ale i tak stale mnie (nas) gdzieś nosi

witajcie Basiu i Krzyśku!

hahaha An-ko - było gorąco i ludziska siedzieli w domach, lub chowali się w cieniu :wink:

Bogusiu - jeśli koniec września to może miniemy się gdzieś po drodze :) będziemy w tamtych stronach i nad morze też zajrzymy na jeden dzień, chyba Darłowo, lub Sarbinowo
dlatego jeden dzień bo ja także lubię jeździć i zwiedzać, a nie leżeć plackiem

witaj Aniu - anabuko1 - pisząc śmieszny, miałem na myśli właśnie język - nawet zamieściłem fotkę reklamy śmiesznie brzmiącą :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to masz sie czym chwalić tyyyyle grzybów mniam mniam, ale byłoby żarełko .No takie anomalie w tym roku szok .Kwiaty na jabłonce i młode liście ;:oj Natura całkiem zwariowała .Węża bym się bała
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH pisze:.Węża bym się bała
Noo! Ale to był padalec - jaszczurka bez nóg :D