Mój mały świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały świat

Post »

:wit Basiu, świetne chłopaki i przystojniaki z nich. Niedługo zobaczysz ile dziewczyn się przez Twój dom zacznie przewijać ;:224. Torcik jak z cukierni ;:224 Wracając do pomidorków kilka lat temu posadziłam po raz pierwszy Azteki i strasznie mnie denerwowało, że w ogóle nie rosną, bo ja myślałam, że karłowy tzn. że owocki małe będą a krzaki wysokie normalnie ale jak później obsypały się żółciutkimi pomidorkami to liści widać nie było ;:oj. Ale zakupy ekstra, ja to chyba na swoje roślinki to adres koleżanki podam, bo mnie M z domu wygoni :;230
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Witaj Elu u mnie :D Dziękuję za miłe słowa :D Już ciągle mi się jakieś dziewczyny przed drzwiami plączą ... głównie do młodszego :heja
Ja co się "przekręcę" koło balkonu to jakiegoś pomidorka skubnę - słodkie i pyszne :D Aztekiem też na początku byłam trochę przerażona, bo był taki "powykręcany" i przysadzisty, a owoców nie było widać, za to teraz nadrabia ;:63
Myślisz, że Twój M. nie połapie się o co chodzi? ;:306 Mój podejrzliwie by patrzył pewnie, na razie jest daleko i tylko pyta czy kwiatki przyjechały, a ja potwierdzam nie wdając się w szczegóły :D To chyba jakaś ogólna choroba wśród "foumek" zapanowała ;:306

Dzisiaj kolejna paczka dojechała:

Obrazek

a w niej np. taka ślicznotka hortensja Ayesha -Madziu dziękuję ;:196

Obrazek

Ewciu kiepskie światło teraz do zdjęć (komórką pstrykałam) więc tylko tak poglądowo dla Ciebie moje kwitnące, prawie bezobsługowe storczyki

Obrazek

Obrazek

i drugi

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Piękne te storczyki ;:333
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu na koniec wieczornego spaceru zaszłam do Ciebie .
I ... nie wiem, czy podziwiać Twoje kwiaty bo dorodne czy radość jaka emanuje od Ciebie :D
Miło się spaceruje i czyta Twe wypowiedzi jakbym znała Cie od lat. Będę tu zaglądać bo po spacerze posilić się można a i słodkie pysznosci się trafiają - brawo .
Pozdrawiam i niebawem wpadnę aby zobaczyć jak te nowe nabytki (na które nasi mężowe krzywo patrzą ...) poradzą sobie w Twoim ogrodzie.
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Basiu - no to z moją mamusią mogłybyście śmiało startować w storczykowych wyścigach, której szybciej zakwitną,
a i pogadać też na pewno byłoby o czym ;:306
Storczyki piękne ;:167
Ale nie mogę się napatrzeć na ... "paczuszkę" ;:202 Ty to od razu na maxa ;:172
A ja z kolei mam inną taktykę, do mnie przychodzą takie paczuszki mini, mini, dla niepoznaki, żebym zawsze mogła szybko schować
np. do torebki w razie nieoczekiwanego spotkania z M :;230
Pozdrawiam i zapraszam
baseda
200p
200p

Post »

Mati dziękuję :D
Krysiu witam Ciebie i zapraszam częściej :wit Jest mi niezmiernie miło, że czujesz jakbyśmy się znały od lat - szybko te lata nadrobimy myślę :D Nowe roślinki radzą sobie coraz lepiej, np. liliowce są już takie:

Obrazek

Obrazek

a i żurawki podrosły

żurawka 'Cafe-Ole' moze ktoś mi potwierdzi, że to na pewno ta, bo nie jestem pewna?
Obrazek

żurawka 'Milan'
Obrazek

żurawka 'Solar-Eclipse'
Obrazek

żurawka 'Tapestry'
Obrazek

żurawka 'Cherry-cola' (chyba)
Obrazek

i inne
były takie
Obrazek
są takie
Obrazek

Ewciu myślę, że z Twoją Mamą na pewno znalazłybyśmy wspólny język :D Co do paczek, to ja jestem troszkę niecierpliwa, poza tym ciężko się zdecydować i dlatego od razu idą większe ilości :tan W kolejnym tygodniu przyjedzie jeszcze jedna paczucha i to już naprawdę koniec w tym roku ... chyba :;230 ... a nie, jeszcze zaplanowałam sobie wizytę w "plantacji lawendy" więc ... kto wie co będzie ;:224
Popatrz obcięłam oleandry za Twoją radą i już się ukorzeniły więc trafiły do nowych doniczek:
Obrazek

Storczyki za dnia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz troszkę fotek "warzywnych":

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gazanie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lwie paszcze
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu - dzisiaj to nie mogę się przez Ciebie oderwać od monitora, tak mi dogodziłaś ;:oj
Z oleandrów się bardzo cieszę ! przetwory smakowite ! storczyki oczywiście piękne, zwłaszcza ten "pierzasty" !
Ale moja - Twoja ;:306 ukochana żurawka to dzisiaj zwala z nóg ;:63 ;:63 ;:63 Naprawdę rośnie ekspresowo i wygląda zjawiskowo !
A czy wiesz, że ... ja do wczoraj miałam na balkonie 5 doniczek z żurawkami, a od wczoraj mam 6 doniczek z żurawkami,
i jeszcze się "dodatkowo" zaoplątwowałam ;:306
No naprawdę miły początek dnia z tymi Twoimi fotkami ;:196
Pozdrawiam i zapraszam
baseda
200p
200p

Post »

Ewciu dzięki :D Rozmożyły Ci się żuraweczki? Już lecę oglądać.
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu - żurawki wrzucę dzisiaj wieczorem jak zdążę, a jutro rano to na 100%. Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam i zapraszam
baseda
200p
200p

Post »

Najnowsze nabytki

Hosta 'August Beauty'
Obrazek

Hosta 'Gold Standard'
Obrazek

Hosta 'June'
Obrazek

Żurawka 'Marmalade'
Obrazek

Żurawka 'Amber Vaves'
Obrazek

Żurawka 'Obsydian'
Obrazek

Żurawka 'Regina'
Obrazek

Do tego jeszcze kilka innych roślinek i moje dwie pierwsze jeżówki biała i taka 'księżniczka'
Obrazek
Gieniu dziękuję ;:cm
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu - wszelkiego rodzaju hosty podziwiam w każdym markecie ogrodniczym, i za każdym razem się zastanawiam czy dałyby radę na balkonie ;:306
Śliczne odmiany wybrałaś !
No ale żurawka marmalade i amber vaves nie dadzą mi chyba spać spokojnie, piękne ;:167
Ja nie mogę tych odmian nigdzie upolować, i chyba będę się na nie czaić dopiero w następnym sezonie.
Bardzo udane nowości :wit
Pozdrawiam i zapraszam
baseda
200p
200p

Post »

Ewciu hosty powinny dać radę na balkonie, koleżanka miała i bez problemu przetrzymały zimę. Wszystkie roślinki kupiłam od Forumowiczki, a zdecydowałam się na zakup właściwie dla białej jeżówki, a reszta to tak przy okazji ;:306 Żurawki też mi się bardzo podobają (marmalade jest śliczna) i kępki dostałam ogromne. Już je porozsadzałam, ale jak się rozrosną to mogę się z Tobą podzielić :D Hosty jak będziesz chciała w przyszłym roku to mam już 6 odmian... :)
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Beatko, ile zakupów ;:oj Widzę kolejną hortensje do kolekcji ;:224
I moje kochane żurawki. Obsydian mam też u siebie, teraz żałuje, że zamówiłam tylko jedna sadzonkę, bo bardzo mi sie podoba. Dziękuję, że je podpisujesz ;:196
Częstuję się pomidorkiem ;:168
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
baseda
200p
200p

Post »

Reniu na zdrówko, niedługo będą zdjęcia większych pomidorków, bo w końcu pięknie dojrzewają, w przyszłym roku muszę wcześniej wysiać :D Hortensje - zwariowałam na ich punkcie, to na pewno nie koniec ... ale gdzie mi Kochana do Twoich i tych cudnych kompozycji z trawami ;:173 Żurawki to kolejne moje szaleństwo i już troszkę ich zgromadziłam, staram się podpisywac, żebym sama wiedziała też co mam, a i innym może się przydać.
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu - serio ??!!
No to jasne, że chcę !
Ale tylko te dwie wyżej wymienione, bo są trudno dostępne.
A całą resztę będę podziwiać u Ciebie.
No i oczywiście mogę Cię również czymś obdarować, o ile coś u mnie wypatrzysz ;:196
Pozdrawiam i zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”