Mój mały świat
Re: Mój mały świat
Witaj Elu u mnie
Dziękuję za miłe słowa
Już ciągle mi się jakieś dziewczyny przed drzwiami plączą ... głównie do młodszego
Ja co się "przekręcę" koło balkonu to jakiegoś pomidorka skubnę - słodkie i pyszne
Aztekiem też na początku byłam trochę przerażona, bo był taki "powykręcany" i przysadzisty, a owoców nie było widać, za to teraz nadrabia
Myślisz, że Twój M. nie połapie się o co chodzi?
Mój podejrzliwie by patrzył pewnie, na razie jest daleko i tylko pyta czy kwiatki przyjechały, a ja potwierdzam nie wdając się w szczegóły
To chyba jakaś ogólna choroba wśród "foumek" zapanowała
Dzisiaj kolejna paczka dojechała:

a w niej np. taka ślicznotka hortensja Ayesha -Madziu dziękuję

Ewciu kiepskie światło teraz do zdjęć (komórką pstrykałam) więc tylko tak poglądowo dla Ciebie moje kwitnące, prawie bezobsługowe storczyki

i drugi

Ja co się "przekręcę" koło balkonu to jakiegoś pomidorka skubnę - słodkie i pyszne
Myślisz, że Twój M. nie połapie się o co chodzi?
Dzisiaj kolejna paczka dojechała:

a w niej np. taka ślicznotka hortensja Ayesha -Madziu dziękuję

Ewciu kiepskie światło teraz do zdjęć (komórką pstrykałam) więc tylko tak poglądowo dla Ciebie moje kwitnące, prawie bezobsługowe storczyki

i drugi

- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne te storczyki 
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu na koniec wieczornego spaceru zaszłam do Ciebie .
I ... nie wiem, czy podziwiać Twoje kwiaty bo dorodne czy radość jaka emanuje od Ciebie
Miło się spaceruje i czyta Twe wypowiedzi jakbym znała Cie od lat. Będę tu zaglądać bo po spacerze posilić się można a i słodkie pysznosci się trafiają - brawo .
Pozdrawiam i niebawem wpadnę aby zobaczyć jak te nowe nabytki (na które nasi mężowe krzywo patrzą ...) poradzą sobie w Twoim ogrodzie.
I ... nie wiem, czy podziwiać Twoje kwiaty bo dorodne czy radość jaka emanuje od Ciebie
Miło się spaceruje i czyta Twe wypowiedzi jakbym znała Cie od lat. Będę tu zaglądać bo po spacerze posilić się można a i słodkie pysznosci się trafiają - brawo .
Pozdrawiam i niebawem wpadnę aby zobaczyć jak te nowe nabytki (na które nasi mężowe krzywo patrzą ...) poradzą sobie w Twoim ogrodzie.
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Basiu - no to z moją mamusią mogłybyście śmiało startować w storczykowych wyścigach, której szybciej zakwitną,
a i pogadać też na pewno byłoby o czym
Storczyki piękne
Ale nie mogę się napatrzeć na ... "paczuszkę"
Ty to od razu na maxa
A ja z kolei mam inną taktykę, do mnie przychodzą takie paczuszki mini, mini, dla niepoznaki, żebym zawsze mogła szybko schować
np. do torebki w razie nieoczekiwanego spotkania z M
a i pogadać też na pewno byłoby o czym
Storczyki piękne
Ale nie mogę się napatrzeć na ... "paczuszkę"
A ja z kolei mam inną taktykę, do mnie przychodzą takie paczuszki mini, mini, dla niepoznaki, żebym zawsze mogła szybko schować
np. do torebki w razie nieoczekiwanego spotkania z M
Pozdrawiam i zapraszam
Mati dziękuję
Krysiu witam Ciebie i zapraszam częściej
Jest mi niezmiernie miło, że czujesz jakbyśmy się znały od lat - szybko te lata nadrobimy myślę
Nowe roślinki radzą sobie coraz lepiej, np. liliowce są już takie:

a i żurawki podrosły
żurawka 'Cafe-Ole' moze ktoś mi potwierdzi, że to na pewno ta, bo nie jestem pewna?

żurawka 'Milan'

żurawka 'Solar-Eclipse'

żurawka 'Tapestry'

żurawka 'Cherry-cola' (chyba)

i inne
były takie

są takie

Ewciu myślę, że z Twoją Mamą na pewno znalazłybyśmy wspólny język
Co do paczek, to ja jestem troszkę niecierpliwa, poza tym ciężko się zdecydować i dlatego od razu idą większe ilości
W kolejnym tygodniu przyjedzie jeszcze jedna paczucha i to już naprawdę koniec w tym roku ... chyba
... a nie, jeszcze zaplanowałam sobie wizytę w "plantacji lawendy" więc ... kto wie co będzie
Popatrz obcięłam oleandry za Twoją radą i już się ukorzeniły więc trafiły do nowych doniczek:

Storczyki za dnia:

A teraz troszkę fotek "warzywnych":

Gazanie

Lwie paszcze

Krysiu witam Ciebie i zapraszam częściej

a i żurawki podrosły
żurawka 'Cafe-Ole' moze ktoś mi potwierdzi, że to na pewno ta, bo nie jestem pewna?

żurawka 'Milan'

żurawka 'Solar-Eclipse'

żurawka 'Tapestry'

żurawka 'Cherry-cola' (chyba)

i inne
były takie

są takie

Ewciu myślę, że z Twoją Mamą na pewno znalazłybyśmy wspólny język
Popatrz obcięłam oleandry za Twoją radą i już się ukorzeniły więc trafiły do nowych doniczek:

Storczyki za dnia:

A teraz troszkę fotek "warzywnych":

Gazanie

Lwie paszcze

- ewa321

Basiu - dzisiaj to nie mogę się przez Ciebie oderwać od monitora, tak mi dogodziłaś
Z oleandrów się bardzo cieszę ! przetwory smakowite ! storczyki oczywiście piękne, zwłaszcza ten "pierzasty" !
Ale moja - Twoja
ukochana żurawka to dzisiaj zwala z nóg
Naprawdę rośnie ekspresowo i wygląda zjawiskowo !
A czy wiesz, że ... ja do wczoraj miałam na balkonie 5 doniczek z żurawkami, a od wczoraj mam 6 doniczek z żurawkami,
i jeszcze się "dodatkowo" zaoplątwowałam
No naprawdę miły początek dnia z tymi Twoimi fotkami
Z oleandrów się bardzo cieszę ! przetwory smakowite ! storczyki oczywiście piękne, zwłaszcza ten "pierzasty" !
Ale moja - Twoja
A czy wiesz, że ... ja do wczoraj miałam na balkonie 5 doniczek z żurawkami, a od wczoraj mam 6 doniczek z żurawkami,
i jeszcze się "dodatkowo" zaoplątwowałam
No naprawdę miły początek dnia z tymi Twoimi fotkami
Pozdrawiam i zapraszam
Ewciu dzięki
Rozmożyły Ci się żuraweczki? Już lecę oglądać.
- ewa321

Basiu - żurawki wrzucę dzisiaj wieczorem jak zdążę, a jutro rano to na 100%. Miłego dnia 
Pozdrawiam i zapraszam
- ewa321

Basiu - wszelkiego rodzaju hosty podziwiam w każdym markecie ogrodniczym, i za każdym razem się zastanawiam czy dałyby radę na balkonie
Śliczne odmiany wybrałaś !
No ale żurawka marmalade i amber vaves nie dadzą mi chyba spać spokojnie, piękne
Ja nie mogę tych odmian nigdzie upolować, i chyba będę się na nie czaić dopiero w następnym sezonie.
Bardzo udane nowości
Śliczne odmiany wybrałaś !
No ale żurawka marmalade i amber vaves nie dadzą mi chyba spać spokojnie, piękne
Ja nie mogę tych odmian nigdzie upolować, i chyba będę się na nie czaić dopiero w następnym sezonie.
Bardzo udane nowości
Pozdrawiam i zapraszam
Ewciu hosty powinny dać radę na balkonie, koleżanka miała i bez problemu przetrzymały zimę. Wszystkie roślinki kupiłam od Forumowiczki, a zdecydowałam się na zakup właściwie dla białej jeżówki, a reszta to tak przy okazji
Żurawki też mi się bardzo podobają (marmalade jest śliczna) i kępki dostałam ogromne. Już je porozsadzałam, ale jak się rozrosną to mogę się z Tobą podzielić
Hosty jak będziesz chciała w przyszłym roku to mam już 6 odmian... 
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko, ile zakupów
Widzę kolejną hortensje do kolekcji
I moje kochane żurawki. Obsydian mam też u siebie, teraz żałuje, że zamówiłam tylko jedna sadzonkę, bo bardzo mi sie podoba. Dziękuję, że je podpisujesz
Częstuję się pomidorkiem
I moje kochane żurawki. Obsydian mam też u siebie, teraz żałuje, że zamówiłam tylko jedna sadzonkę, bo bardzo mi sie podoba. Dziękuję, że je podpisujesz
Częstuję się pomidorkiem
Reniu na zdrówko, niedługo będą zdjęcia większych pomidorków, bo w końcu pięknie dojrzewają, w przyszłym roku muszę wcześniej wysiać
Hortensje - zwariowałam na ich punkcie, to na pewno nie koniec ... ale gdzie mi Kochana do Twoich i tych cudnych kompozycji z trawami
Żurawki to kolejne moje szaleństwo i już troszkę ich zgromadziłam, staram się podpisywac, żebym sama wiedziała też co mam, a i innym może się przydać.
- ewa321

Basiu - serio ??!!
No to jasne, że chcę !
Ale tylko te dwie wyżej wymienione, bo są trudno dostępne.
A całą resztę będę podziwiać u Ciebie.
No i oczywiście mogę Cię również czymś obdarować, o ile coś u mnie wypatrzysz
No to jasne, że chcę !
Ale tylko te dwie wyżej wymienione, bo są trudno dostępne.
A całą resztę będę podziwiać u Ciebie.
No i oczywiście mogę Cię również czymś obdarować, o ile coś u mnie wypatrzysz
Pozdrawiam i zapraszam