Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
cieszę się, że się wam podoba. wstawiałabym większe zdjęcia, ale zajęłyby cały ekran i ktoś by je zaraz usunął, że za duże (mam monitor 800x600 i zdjęcia też są 800x600, bo je zmniejszyłam, normalnie mają 3000coś na 2000coś).
Ogólnie ten Phalaenopsis jest bardzo piękny i bardzo duży. łodyga ma ok. 80 cm (a każdy kwiat ok. 12). śliczny jest.
dzisiaj bmędąc na sklepach widziałam super Phalaenopsisa, 3-pędowego białego w rózowe kropki, ale miał trochę poschnięte pąki i nie mogłam sobie go kupić :/// mam nadzieję, że spotkam takie na wystawie.
Ogólnie ten Phalaenopsis jest bardzo piękny i bardzo duży. łodyga ma ok. 80 cm (a każdy kwiat ok. 12). śliczny jest.
dzisiaj bmędąc na sklepach widziałam super Phalaenopsisa, 3-pędowego białego w rózowe kropki, ale miał trochę poschnięte pąki i nie mogłam sobie go kupić :/// mam nadzieję, że spotkam takie na wystawie.
- Storczykowa

- Storczykowa

- Storczykowa

witam.
dzisiaj zrobiłam parę fotek.
na pierwszych dwóch są moje kwitnące Phalaenopsisy, a na trzeciej jest pęd białego. ma ok. 33-34 cm i ciągle rośnie. jeszcze nie pojawiły się na nim pąki.

pozostałe storczyki też mają się dobrze, ale jak na razie nie pojawiły się nowe pędy. niektóre puszczają liście i korzenie.
dzisiaj zrobiłam parę fotek.
na pierwszych dwóch są moje kwitnące Phalaenopsisy, a na trzeciej jest pęd białego. ma ok. 33-34 cm i ciągle rośnie. jeszcze nie pojawiły się na nim pąki.

pozostałe storczyki też mają się dobrze, ale jak na razie nie pojawiły się nowe pędy. niektóre puszczają liście i korzenie.
- Storczykowa

- Storczykowa

ten pęd wyrósł jeszcze w wakacje. rośnie szybko. zakwitnąć powinien w październiku lub listopadzie. pączków jeszcze nie ma, ale pewnie się wkrótce pokażą. mam nadzieję, że będzie ich dużo (ostatnio miał 9 z odgałęznienia). zdjęcia z jego poprzedniego kwitnienia są na którejś z poprzednich stron. rozwinął kwiaty w lutym/marcu, nie pamiętam dokładnie. pęd już jest ładny, wysoki, ale mam nadzieję, że nie będzie bardzo wysoki. pęd tego co kupiłam przedwczoraj ma ponad 80 cm. zmierzyłam go linijką.
- Storczykowa

- Storczykowa

- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Agnieszko, mój pęd urósł 7 cm w 3 tygodnieAGNESS pisze:Pytam o czas rośnięcia pędu, ponieważ na 3 moich są malutkie ok 1-1,5 cm pędy. Mam nadzieję, że będą szybko rosły, nie mogę się doczekać na efekt, ponieważ są to moje pierwsze pędy i jestem bardzo podekscytowana i ciekawa co zaprezentują :P
Ale to ekscytujące
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki