Agnieszka, Celinka, Danusia, Joasia, Ania - dziękuję!
trzynastka napisał(a):
potwierdza się powiedzenie małe jest piękne

Tak, i jak dowartościowuje...
DAK napisał(a):
Piękności przekazujesz, a do tego tak ładnie ujęte.
Od paru tygodni biję się z myślami o kupnie nowego aparatu fotograficznego i chyba będziesz głównym argumentem, który przechyli wskaźnik rozważań w tę stronę. Teraz czuj się głównym sprawcą uszczuplenia mojego konta.

Oczywiście, dopóki nie trzeba Ci nic dopłacać dopłacać...
Poważnie pisząc to sam w zeszłym roku będąc mocno niezadowolony ze swoich osiągnięć fotograficznych a oglądając tu na Forum i w sieci dużo ładniejsze fotki postanowiłem zainwestować w nowy aparat foto. Kupiłem to na co było mnie stać i co gwarantowało dobre makro i (niestety) automatykę bo już za stary na naukę jestem...
Udało się ustawić jak trzeba i czasem się coś uda ładniejszego niż standardowe zdjęcie zrobić.
Ale... Po jednej inwestycji poszły następne czyli tła, statyw etc. Mimo wszystko jak czytam te miłe słowa o swoich fotkach to wiem że warto!
annaoj napisał(a):
Sulcorebutia cylindrica ze swoim białym kwiatem muśniętym różem jest wspaniała!
A to duży rarytas (choć sama roślina młoda jeszcze i niewielka) - mój ostatni nabytek. Podarował mi ją w dobroci serca swego kolega Marek (mgr) - za co mu cześć i chwała.
Roślina zresztą dużo ładniejsza w realu, akurat ta fotka pomimo starań nie wyszła zbyt dobrze.
Meir napisał(a):
Nie kusi Cię robienie własnych hybryd?
Nie, kilkakrotnie już o tym pisałem.
Musiał bym rośliny krzyżować naprawdę dokładnie przez kilka sezonów aby być pewny powtarzalności. No i je rejestrować co jest kłopotliwe i kosztowne. A robić krzyżówki krzyżówek powiększając i tak duży już galimatias w tej dziedzinie wydaje mi się bez sensu.