Będę zaglądać, może kiedyś się spotkamy
 . Niedługo wystawa w Lubaniu

Leśne zawilce kwitną
 Leśne zawilce kwitną  Tak naprawdę to u nas one nie rosną w lesie, tylko nad jeziorem.
 Tak naprawdę to u nas one nie rosną w lesie, tylko nad jeziorem. Ja jesienią dosadziłam kilkanaście cebulek tych irysów, ale na razie zakwitł dopiero jeden z nich
  Ja jesienią dosadziłam kilkanaście cebulek tych irysów, ale na razie zakwitł dopiero jeden z nich  
  Czytałam, że będziesz sprzedawać nadwyżki. Ja się już zapisuję na listę kolejkową
  Czytałam, że będziesz sprzedawać nadwyżki. Ja się już zapisuję na listę kolejkową  

to jest to
 to jest to

Czasami przemarzają, przypalają się, nie chcą przyrastać
 Czasami przemarzają, przypalają się, nie chcą przyrastać   , albo rosną w nadmiarze
 , albo rosną w nadmiarze   
  wpadnij, mam tego dużo
  wpadnij, mam tego dużo   

Ona jest taka niebieściutka czy aparat przekłamał? Moje są zdecydowanie fioletowe ale w cieniu aparat z uporem próbuje mi wmówić, że niebieskie.
  Ona jest taka niebieściutka czy aparat przekłamał? Moje są zdecydowanie fioletowe ale w cieniu aparat z uporem próbuje mi wmówić, że niebieskie.  

.Takie piękne masz te krokusiki,a te moje tegoroczne nie chcą rosnąć,no chyba że za często na nie patrzę
.Takie piękne masz te krokusiki,a te moje tegoroczne nie chcą rosnąć,no chyba że za często na nie patrzę 

. Ja posadziłam bratki w ilości symbolicznej i liczę na samosiewną łąkę w przyszłym roku
 . Ja posadziłam bratki w ilości symbolicznej i liczę na samosiewną łąkę w przyszłym roku   . W telewizorni  widziałam, że takie rzeczy się zdarzają
 . W telewizorni  widziałam, że takie rzeczy się zdarzają   
   . Muszę się cofnąć do któregoś z Twoich wcześniejszych wątków, bo pamiętam, że opisywałaś w jaki sposób tworzysz rabaty warzywne na resztkach, które się dopiero kompostują (dobrze pamiętam?) a ja w pilnej potrzebie jestem.
 . Muszę się cofnąć do któregoś z Twoich wcześniejszych wątków, bo pamiętam, że opisywałaś w jaki sposób tworzysz rabaty warzywne na resztkach, które się dopiero kompostują (dobrze pamiętam?) a ja w pilnej potrzebie jestem.

Bardzo jestem ciekawa, jakie będą...bo bardzo mi się podobał ich kolorek, chociaż mój L. powiedział że wyglądają jak sprana szmatka
 Bardzo jestem ciekawa, jakie będą...bo bardzo mi się podobał ich kolorek, chociaż mój L. powiedział że wyglądają jak sprana szmatka  A wyglądały tak
 A wyglądały tak