Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Witajcie!
Ale wichura! ;:202 Wieje u nas okrutnie, oby nie było strat w ogrodzie?.
Pogoda się spaskudziła, jutro ma być podobnie, deszczowo i wietrznie. Temperatura cały czas na plusie, nawet nocami, ale przy tym wietrze odczuwalna na pewno niższa niż wskazują termometry?Ogrodowo dzień zmarnowany, a u Was?

Małgosiu, sasanki codziennie coraz większe, u mnie pączków już cała masa, więc jestem pewna, że Twoje też wkrótce zakwitną ;:196 Dziękuję za odwiedziy i wpis, ja nawet nie mam czasu poczytać co u Was?. Może dziś nadrobię. Wieczór zapowiada się kominkowo-forumkowo ;-))
Dorotko, dzisiaj pewnie nie odpoczęłaś zbytnio w ogrodzie, chyba że pogoda u Ciebie lepsza? Ponoć w całej Europie wieje, oby przywiało nam ciepłe temperatury i słonko. Pozdrawiam!
Januszu, do usług! ;-))
Ewa, u mnie już pewnie wiaderko krokusów posadzone, jakby tak wszystkie uzbierać :wink: Pogoda pod psem?deszcz ok, ale ta wichura szalejąca za oknem mnie przeraża :roll:
Małgosiu, Chopin to róża wielkokwiatowa, tnij na 2 oczka od ziemii, nisko. Ładniej się rozkrzewi i będzie silniejszy :uszy
Juliet, pojechałam po odbiór przygotowanych roślin i mało mi głowy nie urwało?ale przywiozłam i wypakowałam z narażaniem życia ;:219 Judaszowiec ma pączki, wyglądają na kwiatowe! Mam nadzieję, że cudnie zakwitnie ;:170
Danusiu, witaj! pierwsza sasanka już kwitnie! Myślę, że za tydzień w weekend będzie ich całe mnóstwo ;:138 Zapraszam i dziękuję za odwiedziny ;:196
Dzięki Asiu, za całokształt :wink:
Monia, dziękuję! Twoje brateczki również cudne!
Aniu, u nas trochę popadało, ale ten wiatr koszmarny. Strasznie mocno dmucha, boję się o rośliny? ;:218 Pozdrawiam!
Paula, krokusy staram się kupować na wyprzedażach w necie - sporo udało mi się kupić w grudniu, za grosze. Polecam ;:333
Nifredilku, dzisiaj ten namiot to by pofrunął daleeeeko? ;:224 Nie mniej jednak bardzo m miło, zapraszam w odwiedziny :wit
Dorotko, dziękuję ;:196
Grażynko, przecież taką wypasioną mi wysłałaś ;:196 Mam nadzieję, ze godnie się nią zajmę i hościany debiut będzie udany ;:333 Cebulowe sadzę w całym ogrodzie i efekt kwitnienia jest przez to znacznie dłuższy. Tulipany w niektórych miejscach ledwie wysunęły kły, a przy tarasie zakwitają :)
Rewi, krokusy szaleją od 2 tygodni, część już przekwitła inne przejęły pałeczkę ;-)) Cieszę się, że Ci się podobają :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakwitły nawet między kamieniami koło ławeczki:

Obrazek

Miłego wieczoru!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Matko, między tymi kamieniami to po prostu bajecznie wyglądają ;:167
Kasia na wyprzedażach w internecie, czyli gdzie? Konkretna strona czy allegro?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Kasiu krokusiki cudniaste ;:138
u mnie też dziś pogoda pod psem :evil:
ale udało mi się dziś posadzić róże w przerwie miedzy deszczami z gradem oraz silnym wiatrem :roll:
po południu tak nam zawiało że sąsiada szopa z nieruchomości zamieniła się w ruchomość i wylądowała u nas w sadzie a mój M posadził dziś dopiero co zakupione drzewka i nawet je ogrodził co się jeszcze tak od razu nigdy nie zdarzyło

Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Kasiu :wit
U nas też dzisiaj wichura niemiłosierna i jeszcze coś tam popadywało ,nawet mocno stukającego ;:202
żal jak to mówią psa z domu wygonić ,więc dzisiejszy dzień to tylko ;:40 , kocyk i oglądanie co tam nowego na forum piszczy.
A u Ciebie już wiosna ;:oj na całego!!
Pięknie,pięknie!!Aż się od razu cieplej robi ;:3
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek ta pierwsza sasanka cudnista ;:215 a ja ciągle ich nie mam ale zrobię wszystko żeby je w końcu mieć ;:223
A krokusów to pewnie też kupię całe wiadro i powtykam gdzie się tylko da ;:108
Zawieja śnieżna połączona chyba z burzą to dzisiejsza atrakcja ;:202
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Krokusiki w kamykach to twoja robota czy przypadek ?
Wygląda to zarąbiście, aż chciałoby się tam przysiąść i nie ruszać.
No masz oko dziewczyno do robienia fotek, nawet z bałaganu wydostałabyś piękno. ;:138
Popadało solidznie , teraz słonko i ciepło by się przydało.
Miłej niedzieli. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Kasiu, zgodnie z przewidywaniami zrobiło się szaro i ponuro, aż nic się nie chce. :cry:
A tyle mam planów, że nie wiem od czego się zabrać. Na razie zrobię sobie i mojemu skarbikowi ;:166 kawkę,
i obmyślimy strategię na przyszły tydzień. Byle za mocno nie padało.
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Kwitnąca sasanka i tulipan? :shock:
Eee tam i tak wszyscy wiedzą ,że podgrzewasz ogród :wink:
Bardzo pięknie to wszystko wygląda,bardzo :)
No i natchnęły mnie Twoje zdjęcia do pewnej rzeczy ... ;:131
Pozdrawiam-Ewa
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Do jakiej?

Kasiu ;:196 za Chopina!
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Kasiu piękne te rabaty z krokusami , no i masz już pierwszy kwit sasanki u mnie jeszcze nie kwitną .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu ależ masz morze krokusów ;:oj ..... niesamowicie to wygląda..... po prostu napatrzeć się nie mogę ;:167
Donice też wyglądają przepięknie...... wspaniałe i pełne kwiatowego przepychu..... uwielbiam Twoje dekoracje.... i kwiatowe i wszystkie pozostałe ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Wieje i pada od dwóch dni, więc samopoczucie leci na łeb na szyję. Niby dobrze, że pada..ale czemu tak wieje??
Poza tym, cały tydzień wyczekiwałam weekendu na prace ogrodowe, a tymczasem zalegam na kanapie i nici z planów :?
Z prognoz wynika, że w przyszły piątek ma być słoneczko i 20 stopni, a weekend?znowu deszcz ;:223 Może się jeszcze odmieni, bo ten wiatr może przywiać zmianę pogody. Oby na lepsze.

Ze względu na ogrodową niemoc i siły wyższe, zaczęłam znowu myśleć nad zmianami i nosi mnie, żeby skubnąć znowu trochę trawnika?. ;:224 Poszerzę okręg wokół buka i posadzę poduchy cisowe i trawy, a przy okazji poszerzę angielską i posadzę bodziszki na brzegu.To tak na dobry początek :lol: Cały czas się zastanawiam co począć z zachodnim korytarzem, bo powinnam wytyczy kształt ścieżki, ale dotychczas żaden scenariusz nie wydał mi się sensowny na tyle, by przejść od planów do realizacji.
No nic, poczekam na przypływ weny :D
Zanim wena przyjdzie, nalewam wina, rozpalam w kominku i odpalam kolejny odcinek Gardeners' World nagrany w piątek ;:173

Paula, krokusy kupowałam na aukcjach. Licytowałam od 1 zł i nierzadko płaciłam koło 5 zł za spore zestawy. Kupiłam w ten spoóśb ponad 500 tulipanów w grudniu :D Wszystko wschodzi, a jak zakwitną to się okaże ile warte były opisy odmian?.
Ula, zabrzmiało poważnie! Matko jedyna, dobrze, że nic sie nie stało! Pamiętam, jak w zeszłym roku w czasie letniej burzy, zza płotu atakowała nas hopsalnia (trampolina) sąsiada - i to z dwóch stron siatki! ;:202
Tolinko, ja z przerażeniem w oczach obserwuję przez okno jak wiatr targa moimi sosnami i cisami ;:202 Biedne roślinki ;:145
Majutku, zawieja śnieżna? Dżizas?.u nas tylko deszcz, ale wichura masakryczna. Ufff?.niech to się skończy!
Grażynko, powtykałam te cebulki w fugi między kamieniami, bez większych nadziei na sukces?.ale udało się! Miało być naturalnie, więc tym bardziej cieszy mnie Twoje pytanie ;:173 Słonko ma być od drugiej połowy tygodnia, teraz roślinki nabiorą rozpędu ;:215
Piotrze, ja też po cichu snuję plany na cały tydzień, żeby max wykorzystać te niecałe 2 godziny po pracy w środę i czwartek. Pozostałe dni wracam za późno na jakiekolwiek prace ogrodowe :?
Kaweczka wskazana, ja już 3 wypiłam :D
Ewa, ciekawa jestem co tam Ci się narodziło w głowie ;:oj Pochwal się :wit
Małgosiu, no właśnie?ciekawe?. ;:224
Gieniu, sasanki zaczynają na słonecznej rabacie, tu jest najcieplej :wit
Agness, dziękuję, jesteś kochana ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Piękny widok ! Taka okazałe kępki.Jeszcze sobie popatrzę bo trudno wzrok oderwać od tego błękitu.Tak krokuski cieszą wiosną najbardziej, pierwsze kwiaty.... a pszczółki jaki raj mają..... swoje i oglądam u innych z taka sama radością Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Kasiu podcięłam swoje kosówki, te przy rabacie z klonem,doświetliłam tym samym część rabaty,ale nie o to chodzi. Przy wydzieraniu trawnika z rabaty północnej wykopałam trzy duże pojemniki z krokusami.Pozwolę im teraz zakwitnąć,a później cebule powędrują pod kosówki właśnie. Dokupię też przylaszczki,bo nie mam i być może w przyszłym roku będę miała tak samo ładnie jak Ty :)
Inspirujący jest Twój ogródek :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Mam podobne odczucia po wysłuchaniu prognozy pogody.. Z radością zerkałam, że w czwartek i piątek słonecznie i ciepło- po czym wrzucili na ekran sobotę- i opadłam na krzesło.. deszcz ;:223 Czuję się oszukana.. pamiętam lipiec i sierpień sprzed kilku lat- miałam zamiar opalić się przed wrześniowym wyjazdem- Pięć weekendów z rzędu padał deszcz, żeby od poniedziałku przestawać.. a od piątku znowu deszcz.. 5 razy z rzędu :evil: Mam ogromną nadzieję, że pogoda przestanie robić nam takie psikusy..
U nas dziś wiatr się uspokoił- wczoraj było strasznie- połamane drzewa przy drogach, leżące na asfalcie, o drobnych gałęziach i szyszkach nie wspominając :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”