Pozdrówka
Micha storczyków Kahim cz.2
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Micha storczyków Kahim cz.2
Bardzo ciekawy "zgadywajek" a kicia łobuziara chociaż na pewno słodka
Pozdrówka
Pozdrówka
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Białasek-zgadywajka klasyka,a wąsiska ma urocze
Kasiu
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ahoj
Krysiu kochana, to odbicie rośnie bardzo wolno i jest nadal na tyle malutkie, że ciężko nawet zrobić wyraźne zdjęcie... Zwłaszcza tym sprzętem który posiadam
Wygląda to mniej więcej tak:

Z innych ciekawostek. Zauważyłam dziś odbicie z oczka na szklarenkowej miniaturce. Jest dosyć duże, więc jestem tym bardziej zaskoczona

Zmasakrowana mini też ma ładne pączuszki. Obstawiam, że będzie biała

A tu mój eksperymencior- mini wisi sobie nad wodą w słoju... Jeden pączuszek usechł ( podejrzewam, że przeze mnie, bo zapomniałam ją podlweać), ale drugi wygląda obiecująco

Pędziszcze na phal. Kimono rośnie dla odmiany całkiem szybko
Będzie to moje pierwsze jego kwitnienie, więc nie ukrywam, że bardzo mnie to cieszy

No i na koniec obiecana zgadywajka- czas zacząć typować

Krysiu kochana, to odbicie rośnie bardzo wolno i jest nadal na tyle malutkie, że ciężko nawet zrobić wyraźne zdjęcie... Zwłaszcza tym sprzętem który posiadam
Wygląda to mniej więcej tak:

Z innych ciekawostek. Zauważyłam dziś odbicie z oczka na szklarenkowej miniaturce. Jest dosyć duże, więc jestem tym bardziej zaskoczona

Zmasakrowana mini też ma ładne pączuszki. Obstawiam, że będzie biała

A tu mój eksperymencior- mini wisi sobie nad wodą w słoju... Jeden pączuszek usechł ( podejrzewam, że przeze mnie, bo zapomniałam ją podlweać), ale drugi wygląda obiecująco

Pędziszcze na phal. Kimono rośnie dla odmiany całkiem szybko

No i na koniec obiecana zgadywajka- czas zacząć typować

- Dufin

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
myślę, ze to jednak keiki, one podobno bardzo wolno rosną
Może to dobrze zważywszy na stan listków rośliny? Bo w razie czego będziesz miała "klona"
No odbicie na mini już ładniutkie
a "kocia" mini czemu nie stoi w szklarence? Brak miejsca? A ten eksperymencior.. to jak wisi?
Jaki jest tego cel? Zwiększyć wilgotność? Zgadywajka będzie różowa 
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Faktycznie odbicie maleńkie
będziemy czekać jak podrosnie
u mnie troszeczkę było większe jak juz zaczynały się pojawiać małe listeczki
Nowe zauważone pędziki
o i będą kwiatuszki, a zgadywajka tez wygląda mi na różową 
u mnie troszeczkę było większe jak juz zaczynały się pojawiać małe listeczki
Nowe zauważone pędziki
- kahim

Aniu, tak, zmolestowana mini nie stoi w szklarence w zbraku miejsca
Eksperymencior miał sprawdzić, czy w wersji wiszącej storczyk będzie lepiej rósł- woda szybciej przepływa przez korzenie i nie zalega, a wilgotność wyższa dzięki szklanym ściankom
Ogólnie rośnie nienajgorzej, choć na początku pojawiła się pleśń
Aniu i Krysiu, jeżeli typujecie róż- napiszcie jak najdokładniej jaki ( kropki kreski, inne kolory), bo ciężko będzie stwierdzić która trafiła"bardziej" w kolor
Borg, ty też doprecyzuj...
Eksperymencior miał sprawdzić, czy w wersji wiszącej storczyk będzie lepiej rósł- woda szybciej przepływa przez korzenie i nie zalega, a wilgotność wyższa dzięki szklanym ściankom
Aniu i Krysiu, jeżeli typujecie róż- napiszcie jak najdokładniej jaki ( kropki kreski, inne kolory), bo ciężko będzie stwierdzić która trafiła"bardziej" w kolor
Borg, ty też doprecyzuj...
- valdessa_kane
- 500p

- Od: 21 cze 2013, o 10:40
No farciaro poszczęściło ci się z pędzikami i pączkami jak widzę
super 
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Witajcie
Jak wiecie (lub nie wiecie) w czerwcu organizowany jest III Ogólnopolski Zlot Miłośników Ogrodów. Zlot odbywa się w Sulejowie nad Pilicą (koło Piotrkowa Trybunalskiego). Zajrzyjcie do wątku - może fajnie będzie spotkać w realu przyjaciół z forum
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71699
Jak wiecie (lub nie wiecie) w czerwcu organizowany jest III Ogólnopolski Zlot Miłośników Ogrodów. Zlot odbywa się w Sulejowie nad Pilicą (koło Piotrkowa Trybunalskiego). Zajrzyjcie do wątku - może fajnie będzie spotkać w realu przyjaciół z forum
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71699
- kahim

Ruda2011, jesteś pewna, że to informacja niezbędna w moim wątku ? 
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Ruda Bogu winna...pewnie nie wie, że w TYM wątku nie można napisać niczego co nie zaczyna się od:
ależ piękne masz storczyki...
...
dobra
...pakuję się już do kartonu...sama sobie wybiorę przynajmniej taki grubszy, bo jeszcze po nocach ciągnie po nerkach
, i podusię zdążę zapakować
.
A tak na poważnie...co tam słychać wśród falusiów
Dawaj Kasiu jakieś sweet focie...
, bo Ci wątek zemrze bez odrobiny humoru
.
ależ piękne masz storczyki...
dobra
A tak na poważnie...co tam słychać wśród falusiów
Dawaj Kasiu jakieś sweet focie...
- Dufin

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Wytlumacz mi droga oxalis gdzie w wiadomosci rudej jest jakikolwiek przejaw humoru? To watek Kasi i ma prawo zwrocic komus uwage jeśli nie zyczy sobie tutaj pewnych tresci.. Tym bardziej jeśli ktos nie przejawia zainteresowania dana tematyka.. Nie rozumiem wiec Twojego szyderstwa i ironii..
Kasiu, dlaczego Twój wątek jest w personalnych wątkach a nie w moje storczyki?
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Bez urazy, ale myślę że nie zrozumiałaś
...a może ja napisałam to w sposób nie dla wszystkich zrozumiały
.
Bardzo często posty z tego wątku lądują w śmietniku...wg mnie całkiem bez powodu...przecież nawet organizowane przez Kasię zgadywajki dotyczą Jej storczyków...a więc jak najbardziej są tematem kwiatowym...a one też lądują w śmieciach
.
Post Rudej dotyczy zjazdu forumowiczów w Sulejowie. Jest mało chętnych, więc ktoś wpadł na pomysł aby info o tym zjeździe wklejać w wątkach forumowiczów
, czy sobie tego życzą, czy nie. To właśnie jest nie w porządku wg mnie...i stąd lekko ironiczny ton mojego postu.
Reasumując...usuwane są treści bezpośrednio związane z wątkiem danej osoby, nie odbiegające od tematu, a pozostawiane są posty, które kompletnie nie dotyczą wątku, jak np zjazd
.
Od tego jest przecież osobny wątek.
Tak więc Aniu teraz możemy się już obie razem pakować
bo niechybnie wylądujemy wśród kubłów na śmieci
.
A Kasię jak najserdeczniej przepraszam za naszą wymianę zdań...
-- 22 lut 2014, o 15:05 --
.
Tekst Rudej jak najbardziej powinien się znaleźć w śmieciach w odróżnieniu od bardzo zabawnego konkursu w zgadywanie kolorków storczyków. Odezwałam się, bo sama też kiedyś z Kasi wątku poleciałam do śmieci...
Także miałam dobre intencje
...szkoda że inaczej zrozumiane
.
pozdrawiam baaardzo serdecznie
Bardzo często posty z tego wątku lądują w śmietniku...wg mnie całkiem bez powodu...przecież nawet organizowane przez Kasię zgadywajki dotyczą Jej storczyków...a więc jak najbardziej są tematem kwiatowym...a one też lądują w śmieciach
Post Rudej dotyczy zjazdu forumowiczów w Sulejowie. Jest mało chętnych, więc ktoś wpadł na pomysł aby info o tym zjeździe wklejać w wątkach forumowiczów
Reasumując...usuwane są treści bezpośrednio związane z wątkiem danej osoby, nie odbiegające od tematu, a pozostawiane są posty, które kompletnie nie dotyczą wątku, jak np zjazd
Od tego jest przecież osobny wątek.
Tak więc Aniu teraz możemy się już obie razem pakować
A Kasię jak najserdeczniej przepraszam za naszą wymianę zdań...
-- 22 lut 2014, o 15:05 --
Aniu...szyderstwo i ironia skierowane było w stronę moderatorów, którzy kierują się dziwnymi i tylko sobie znanymi zasadami usuwania postówDufin pisze:Wytlumacz mi droga oxalis gdzie w wiadomosci rudej jest jakikolwiek przejaw humoru? To watek Kasi i ma prawo zwrocic komus uwage jeśli nie zyczy sobie tutaj pewnych tresci.. Tym bardziej jeśli ktos nie przejawia zainteresowania dana tematyka.. Nie rozumiem wiec Twojego szyderstwa i ironii..
Tekst Rudej jak najbardziej powinien się znaleźć w śmieciach w odróżnieniu od bardzo zabawnego konkursu w zgadywanie kolorków storczyków. Odezwałam się, bo sama też kiedyś z Kasi wątku poleciałam do śmieci...
Także miałam dobre intencje
pozdrawiam baaardzo serdecznie
Bo albo:mara pisze:Kasiu, dlaczego Twój wątek jest w personalnych wątkach a nie w moje storczyki?
a) komuś się nie chce robić porządków
b) komuś omsknął się palec
c) ktoś jest wyjątkowo uszczypliwy i chciał coś Kasi/nam przekazać, ale chyba nie wyszło
Za długo był spokój na forum, ktoś chce iść krok dalej i pokazać innym miejsce w szeregu.
PS. W razie czego, to stawiam na b).
Też stawiam na B.