Ogród z różanymi impresjami 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród z różanymi impresjami 3

Post »

Wydaje mi się, że niestety tego nie da się pozbyć. Ja próbuję pielić, a to co zostaje randapuje. Też mało pomaga.
A jak jest wrośnięte w korzenie, to juz klapa. Najgorsze, że to cholerstwo jeszcze się rozsiewa :evil:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Gosiu, u mnie przerósł wielką donicę z agapantem i mam ogromny kłopot, bo nie mogę się go zupełnie pozbyć z pomiędzy ciasno rosnących kłączy !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Szczawika obdarzyłam już wszelkimi możliwymi epitetami wchodzącymi w skład słownika niekulturalnych ludzi.
Kiedyś go tyle nie było, ba, nie było w ogóle. Może ktos opracuje skuteczna metodę do walki z nim.
Inne cholery, to gwiazdnica i chwastnica. Z przodu wyrywam, z tyłu rośnie! :evil:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Marysiu i Gosiu, AniuAn, Wandziu, Miłko,
Widzę, że nie tylko mi działa na nerwy ta ładna poniekąd roślinka :lol:
Słyszałam, że ten szczawik jest całkowicie "niepozbywalny". Jak do tej pory, tak u mnie jest :? Ręcznie i "po dobroci" - nie daję rady.
Powyrywałam przez te dwa dni juz wiele korzeni, ktore tym razem jakoś dziwnie były łatwe do wyrwania, ale on jest jak feniks, i odrośnie szybko. Nie lubi zasadowego podłoża. Wynika z tego, że ma u mnie za dobrze. Będę trochę odkwaszać. Pewnie wapnowanie nic nie da i będę pędzelkować :evil: jak to nic nie da, to będę szukać pomocy dalej. Chemia, to jednak u mnie ostateczność. Oj, nie mam dobrych przeczuć :evil:
Monika,
Widziałam tę różę dwa sezony temu u Wandy. Piękny kwiat, ale.....Marniusia, niziutka, wyłożona na ziemi....Wanda była bardzo rozczarowana. Może taka sadzonka :?
Aniu-Annes,
Rozumiem, że też coś poszło nie tak ;:173
Z różami jest tak, że ma reguły. U jednych te same odmiany rosną u innych wcale...
Ja nie mogę np. powiedzieć złego, zlamanego słowa o szopenkach..... A tyle się o nich naczytałam ;:224
Teraz będę weryfikować angielki.

Majutku,
Ja tez czekam na efekty. Źródło sadzonek sprawdzone, tylko dobrze posadzić i.... musi być ok :uszy

Wiecie, jakie to dziwne, ale i raczej kompromitujące :;230 mieć zakwasy po jednym dniu pracy na ogrodzie :;230
...niby codziennie człowiek coś z sobą robi, ale jednak to całkiem inny rodzaj ruchu ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Gratuluje Justynko ;:138 ;:196
Rabatka będzie piękna, tu już widać odpowiednią rękę i idealne rozplanowanie ;:333
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Co do szczawika to pewnie jest to zrzut Amerykanów na nasze śliczne ogrody z zemsty, podobnie jak stonka, chwastnica jednostronna, kurze proso i tym podobne zarazy :twisted: :roll:
Przecież nie od wczoraj mam ogród i ziemię na polach a kiedyś takich chwastów po prostu nie było, zostały przywleczone z innych stron świata wraz z nasionami i teraz zdominowały nasze ogrody i pola. Wiem co mówię bo grzebię w ziemi już przeszło pół wieku. ;:108
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, zakwasy po wytężonym dniu pracy w ogrodzie to norma a nie kompromitacja ;:306
Oprócz tego jakie samozadowolenie i wewnętrzna satysfakcja z dokonanego dzieła ;:224
Gratuluję zapału, ja się dopiero rozkręcam...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zaglądam na sekundę bo mi co chwila internet zrywa ;:223
Też się pochwalę że ciut opieliłam ;:224 Dwa dni po trzy godzinki, żeby zakwasy mnie nie zabiły :;230 :;230 Nie napiszę w jakim miejscu mnie boli najbardziej :oops: Ale i tak radocha niesamowita ;:172
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wygooglałam sobie tego Szczawika i też go mam. Przywlokłam go od mamy z ogródka i nie mogę się dziadostwa pozbyć. Na szczęście jest tylko na jednej rabacie. Z upartością maniaka go wykopuje bo wyrywanie nic nie pomaga ale i tak odrasta a ja i tak wykopuje i tak przez cały sezon On nie daje za wygraną ja również :;230
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie poczytałam na forum czym najlepiej zwalczać utrapionego szczawia. :evil: Podobno najlepiej działa Starane 250 EC lub ocet, co oczywiście znacznie tańsze i ekologiczne. Zadziwił mnie ten pomysł z pędzelkowaniem szczawika octem, ale nie omieszkam wypróbować ;:108
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O ;:oj tej octowej metodzie nie słyszałam ;:131
Justynko ja tez czuję gnatki po pierwszych pracach pielęgnacyjnych :wit
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Też mam z nim kłopot, wypróbuję ten ocet ;:oj
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

edulkot pisze:Co do szczawika to pewnie jest to zrzut Amerykanów na nasze śliczne ogrody z zemsty, podobnie jak stonka, chwastnica jednostronna, kurze proso i tym podobne zarazy :twisted: :roll:
Przecież nie od wczoraj mam ogród i ziemię na polach a kiedyś takich chwastów po prostu nie było, zostały przywleczone z innych stron świata wraz z nasionami i teraz zdominowały nasze ogrody i pola. Wiem co mówię bo grzebię w ziemi już przeszło pół wieku. ;:108

Maju, ja bym powiedziała, że teraz to z drugiej strony mogło przywędrować ;:306
Wypróbujemy ocet
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Dzień dobry :wit
AniuDS ;:196 okaże się ;:173
;:4
Bardzo się cieszę, że dyskusja o szczawiku zaowocowała przepisem na pozbycie się go. O stosowaniu octu i ja nie słyszałam. Wypróbuję w pierwszej kolejności. Dzięki Marysiu ;:196 widzę, ze nie tylko ja męczę się z tym dziadostwem.
Asiu, Jolu,
już zapomniałam na szczęście o gnatkach - pomógł mi wyjazd weekendowy ;:173 nawet moi "zblazowani" nastoletni są zadowoleni ;:oj ;:oj ;:oj .
Wydaje mi się, że o tej porze wyjazdy więcej dają niz wakacyjne - w pełni sezonu :uszy Nawet takie kilkudniowe.....

Idę dokończyć prace w ogrodzie. Już część mam z głowy ;:173 Mam nadzieję, że wiosna u mnie nie przyspieszyła mocno ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja dzisiaj biorę się za strzyżenie iglaków, bo boję się nie zdążę ze wszystkim. POtem mam w planie czyszczenie bylin. Lawendę już przycinasz, Justynko?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”