Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Kasiu, mina sfotografowanego wróbla bezcenna (nie dostałaś potem w tzw. czajnik ;:306? )...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kocham takie zdjęcia, cudne ;:167
Kociaczek cudny, nic tylko przytulać bez końca.
Nie znalazłam namiarów ;:185 nawet kilka stron wstecz. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asia, fajny jest, nie? ;:306 Nie wyglądał na zadowolonego, że paparazzi zagląda do niego prze okna do rynny :;230
Majka, to wiesz......yyy....jakby to powiedzieć, nie przepadam :twisted:
Grażynko, rękawice kupiłam w TKmaxx, ale można też nabyć podobne w necie, o tutaj. Pisałam o tym 29.01 do Tolinki, bo kiedyś tam kupowałam i rękawiczki są świetne. Pozdrawiam!

Zidentyfikowałam ptaszka z czerwonym brzuszkiem, to najprawdopodobniej MAKOLĄGWA ;:138 Co za niewdzięczna nazwa... :? A taka wdzięczna ptaszyna... ;:131
Posłuchajcie jak cudownie śpiewa ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Hej ! Ja tylko na chwilkę, to na pewno makoloągwa ;:108
A kociaki, jak malizny jeszcze, to wszystkie mają niebieskie oczyska, potem, to żółte, albo zielone (jak u Ruskich, ale to na pewno nie Rusek ;:209 cha, cha, cha).
Mój harpagan też ostrzy pazury na robinii ;:219
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Kasiu zdjęcia roślin jak zwykle śliczne.Kociak do wymiziania ja tez ma kotkę i wiem co to jest ostrzenie pazurków.Może zabezpiecz konar siatką.Jeżeli byłoby możliwe to proszę o fotkę Purpurea Plena Elegance, ;:168
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu, bardzo proszę:

Obrazek

Kotów nie lubię. I tu dyskretnie zakończę wypowiedź.
Juliet, a czemu tylko na chwilę? ;:131 Fajny ten ptaszek, ponoć dość rzadki u nas. Zagląda do Ciebie?
*moje wątki*
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Tylko na chwilę, bo M. wybył do lasu, a ja musiałam dziecia ogarnąć, znaczy ululać, a chciałam ptaszka potwierdzić na szybko :lol:
Teraz kolację jem, na FO łypię jednym okiem, a drugim poszukuję info o powojnikach z grupy viticella, zgodnie z sugestią.

Tak, makolągwy u mnie bywają, ale istotnie, to rzadki ptaszek. Może też dlatego, że widoczny i najbardziej rozpoznawalny jest w okresie godowym, kiedy pierś ma taką czerwoną.
Oprócz popularnych ptaków, jak pliszki siwe, sikory bogatka, modra i uboga, skowronki, dzwońce, wróble, kosy, szpaki, jaskółki, krukowate, zaglądają do mnie dzięcioł, kuropatwy, aktualnie i wyłącnie zimą kwiczoł do jabłek, sikory sosnówki (!) I czyżyki oraz rzeczona makolągwa.
Słychać słowiki, ale tylko słychać, bo niedaleko park, a u mnie jeszcze młode zadrzewienia. A u Ciebie słychać słowiki?
Oprócz słowika uwielbiam jeszcze śpiew kosa. To dla mnie sygnał, że wiosna już na dobre. Poza tym czasami słyszę wilgę, ale to naprawdę z daleka.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jej ale cuuudne zwierzaki i ptaki.....zaś ten kociak to słodziak ;:167
hehe moje maluchy co u mnie mieszkały przez miesiąc prawie to mi tylko podrapały jabłonkę i wiśnie, inne roślinki nie ucierpiały, ale za to ja do dziś mam blizny na rękach, brzuchu i nogach jak się po mnie wspinały ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pazia królowej jeszcze u siebie nie widziałam, tylko jego gąsienicę. Mógłby któryś powrócić do miejsca urodzenia :wink:
Trudno mi w tę wiosnę uwierzyć, bo jakiś marznący opad z wiatrem leci i grzechocze w okna :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Ewa miejże litość dla ludzi i nie straż jakiś marznącym lecącym z nieba tałatajstwem :(

Kasiu twoje zoo ;:333
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Kasiu, piękne zdjęcia zwierzaków w ogrodzie! Motyle piękne, trzmiele bardzo lubię i to jedyne owady z żądłem, których się nie boję.. Kojarzą mi się z miśkami- mogą sobie latać niedaleko i nie uciekam, jak przed innymi :wink: Jaszczurki super- u nas też mieszkają zwinki i mam ogromną nadzieje, że docenią moje murki- plan mam taki, że będą się na nich wygrzewać, a może nawet zamieszkają w zakamarkach ;:224 Raz udało mi się zrobić zdjęcia zwinki z bliska- byłam zaskoczona, jak spokojnie siedziała- a ja się czaiłam w trawie w kucki- oj sąsiedzi to mają chyba niezły ubaw wyglądając przez okno :;230
Zdjęcia ptaszków urocze- widze, że w ogrodzie masz cały zwierzyniec ;:138 , ale jak mogłoby być inaczej- rabaty tonące w kwiatach działają jak afrodyzjaki, taka pachnąca stołowka..
Rękawiczki lateksowe medyczne i ja używam jednorazowo- inaczej się nie da, zresztą przyjemnie zakłada się za każdym razem nowe. Zaskoczona jestem że te solidne rękawice tak szybko wykańczasz- a raczej kolce różane robią swoje.. Dobrze jednak, że masz cos do ochrony, bo inaczej biedniutka byś była..
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Robaczku kochany ;:167.
Przepiękne zdjęcia fauny ogrodowej zrobiłaś ;:oj.
Głupie byłyby te owady, gdyby to takiej ilości słodziutkiego nektaru nie przyleciały... ;:224.
A i rarytasy Ci się pod obiektyw nawinęły, paź królowej, zwinki, no i makolągwa ;:oj.
Mój ogród nawiedza ponad trzydzieści gatunków ptaków, które zauważyłam, ale makolągwy nie ma.
A mistrzostwo, z jakim te zdjęcia robisz jest przedmiotem mojego nieustającego podziwu :!:

Dzięki za tę ucztę zdjęciową - ;:196 Jagoda
PS. Zajrzyj do mnie w sprawie Baden - Baden. Zapraszam.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julietto droga, ;:196 W sprawie ptaków, to muszę się do Ciebie zgłosić na korepetycje :wink: Dużo u mnie ptactwa śpiewa, ale żebym miała wskazać solistów...? ;:224 Mam nadzieję, że podczas odwiedzin u Ciebie będzie mi dane pobrać lekcje z ornitologii :uszy
Marta, słodziak to tylko na zdjęciu :twisted:
Ewa, widziałam go tylko 2 razy, ale widok oszałamiający. Uwielbiam motyle i często biegam za nimi z aparatem 8-)
U mnie w okolicach zera i spokojnie. Oby i do Ciebie zawitała odwliż ;:168
Ula, prywatne zoo sprawia mi dużo radości!
Monia, uwielbiam obserwować życie w ogrodzie. Pod każdą postacią ;:170 Czymże byłby ogród bez jego mieszkańców? Są częścią naszego ekosystemu i ogród powinien im służyć. Staram się sadzić rośliny miododajne, dokarmiać ptaki, nie płoszyć ich. To nasi przyjaciele i sprzymierzeńcy w walce ze szkodnikami :uszy
Jestem pewna, że jaszczurki polubią Twój murek - to dla nich idealne miejsce na siesty w słońcu ;:3
Rękawiczki w ogrodzie to moja druga skóra. Muszę i chę dbać o dłonie, bo lubię długie paznokcie, a poza tym na co dzień pracuję w biurze, gdzie wszyscy patrzą mi na ręce :wink:
Jagi, ;:196 Już biegnę :wit
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oj tam, oj tam......słodziak i tyle ;:187
ale widziałam co u Ciebie koty robią z roślinami i te osłony....to nie zazdroszczę ;:168
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek ma rację że koty są paskudne i nie da się ich wychować ale i tak je ;:167
Jaszczurek u mnie nie ma, no w każdym bądź razie jeszcze nie widziałam, podobnie jak pazia królowej choć koper mam ogołocony miejscami do gołych badyli przez gąsienice ;:173
Niby odwilż ale ciągle zimno i wieje ;:303
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”