Ogródek Robaczka cz.12
Re: Ogródek Robaczka cz.12
Kasiu, mina sfotografowanego wróbla bezcenna (nie dostałaś potem w tzw. czajnik
? )...
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kocham takie zdjęcia, cudne
Kociaczek cudny, nic tylko przytulać bez końca.
Nie znalazłam namiarów
nawet kilka stron wstecz. 
Kociaczek cudny, nic tylko przytulać bez końca.
Nie znalazłam namiarów
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Asia, fajny jest, nie?
Nie wyglądał na zadowolonego, że paparazzi zagląda do niego prze okna do rynny
Majka, to wiesz......yyy....jakby to powiedzieć, nie przepadam
Grażynko, rękawice kupiłam w TKmaxx, ale można też nabyć podobne w necie, o tutaj. Pisałam o tym 29.01 do Tolinki, bo kiedyś tam kupowałam i rękawiczki są świetne. Pozdrawiam!
Zidentyfikowałam ptaszka z czerwonym brzuszkiem, to najprawdopodobniej MAKOLĄGWA
Co za niewdzięczna nazwa...
A taka wdzięczna ptaszyna...
Posłuchajcie jak cudownie śpiewa
Majka, to wiesz......yyy....jakby to powiedzieć, nie przepadam
Grażynko, rękawice kupiłam w TKmaxx, ale można też nabyć podobne w necie, o tutaj. Pisałam o tym 29.01 do Tolinki, bo kiedyś tam kupowałam i rękawiczki są świetne. Pozdrawiam!
Zidentyfikowałam ptaszka z czerwonym brzuszkiem, to najprawdopodobniej MAKOLĄGWA
Posłuchajcie jak cudownie śpiewa
- julieta
- 100p

- Od: 28 paź 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hej ! Ja tylko na chwilkę, to na pewno makoloągwa
A kociaki, jak malizny jeszcze, to wszystkie mają niebieskie oczyska, potem, to żółte, albo zielone (jak u Ruskich, ale to na pewno nie Rusek
cha, cha, cha).
Mój harpagan też ostrzy pazury na robinii
A kociaki, jak malizny jeszcze, to wszystkie mają niebieskie oczyska, potem, to żółte, albo zielone (jak u Ruskich, ale to na pewno nie Rusek
Mój harpagan też ostrzy pazury na robinii
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Kasiu zdjęcia roślin jak zwykle śliczne.Kociak do wymiziania ja tez ma kotkę i wiem co to jest ostrzenie pazurków.Może zabezpiecz konar siatką.Jeżeli byłoby możliwe to proszę o fotkę Purpurea Plena Elegance, 
- robaczek_Poznan

- julieta
- 100p

- Od: 28 paź 2010, o 00:03
Tylko na chwilę, bo M. wybył do lasu, a ja musiałam dziecia ogarnąć, znaczy ululać, a chciałam ptaszka potwierdzić na szybko
Teraz kolację jem, na FO łypię jednym okiem, a drugim poszukuję info o powojnikach z grupy viticella, zgodnie z sugestią.
Tak, makolągwy u mnie bywają, ale istotnie, to rzadki ptaszek. Może też dlatego, że widoczny i najbardziej rozpoznawalny jest w okresie godowym, kiedy pierś ma taką czerwoną.
Oprócz popularnych ptaków, jak pliszki siwe, sikory bogatka, modra i uboga, skowronki, dzwońce, wróble, kosy, szpaki, jaskółki, krukowate, zaglądają do mnie dzięcioł, kuropatwy, aktualnie i wyłącnie zimą kwiczoł do jabłek, sikory sosnówki (!) I czyżyki oraz rzeczona makolągwa.
Słychać słowiki, ale tylko słychać, bo niedaleko park, a u mnie jeszcze młode zadrzewienia. A u Ciebie słychać słowiki?
Oprócz słowika uwielbiam jeszcze śpiew kosa. To dla mnie sygnał, że wiosna już na dobre. Poza tym czasami słyszę wilgę, ale to naprawdę z daleka.
Teraz kolację jem, na FO łypię jednym okiem, a drugim poszukuję info o powojnikach z grupy viticella, zgodnie z sugestią.
Tak, makolągwy u mnie bywają, ale istotnie, to rzadki ptaszek. Może też dlatego, że widoczny i najbardziej rozpoznawalny jest w okresie godowym, kiedy pierś ma taką czerwoną.
Oprócz popularnych ptaków, jak pliszki siwe, sikory bogatka, modra i uboga, skowronki, dzwońce, wróble, kosy, szpaki, jaskółki, krukowate, zaglądają do mnie dzięcioł, kuropatwy, aktualnie i wyłącnie zimą kwiczoł do jabłek, sikory sosnówki (!) I czyżyki oraz rzeczona makolągwa.
Słychać słowiki, ale tylko słychać, bo niedaleko park, a u mnie jeszcze młode zadrzewienia. A u Ciebie słychać słowiki?
Oprócz słowika uwielbiam jeszcze śpiew kosa. To dla mnie sygnał, że wiosna już na dobre. Poza tym czasami słyszę wilgę, ale to naprawdę z daleka.
jej ale cuuudne zwierzaki i ptaki.....zaś ten kociak to słodziak
hehe moje maluchy co u mnie mieszkały przez miesiąc prawie to mi tylko podrapały jabłonkę i wiśnie, inne roślinki nie ucierpiały, ale za to ja do dziś mam blizny na rękach, brzuchu i nogach jak się po mnie wspinały
hehe moje maluchy co u mnie mieszkały przez miesiąc prawie to mi tylko podrapały jabłonkę i wiśnie, inne roślinki nie ucierpiały, ale za to ja do dziś mam blizny na rękach, brzuchu i nogach jak się po mnie wspinały
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pazia królowej jeszcze u siebie nie widziałam, tylko jego gąsienicę. Mógłby któryś powrócić do miejsca urodzenia
Trudno mi w tę wiosnę uwierzyć, bo jakiś marznący opad z wiatrem leci i grzechocze w okna
Trudno mi w tę wiosnę uwierzyć, bo jakiś marznący opad z wiatrem leci i grzechocze w okna
Kasiu, piękne zdjęcia zwierzaków w ogrodzie! Motyle piękne, trzmiele bardzo lubię i to jedyne owady z żądłem, których się nie boję.. Kojarzą mi się z miśkami- mogą sobie latać niedaleko i nie uciekam, jak przed innymi
Jaszczurki super- u nas też mieszkają zwinki i mam ogromną nadzieje, że docenią moje murki- plan mam taki, że będą się na nich wygrzewać, a może nawet zamieszkają w zakamarkach
Raz udało mi się zrobić zdjęcia zwinki z bliska- byłam zaskoczona, jak spokojnie siedziała- a ja się czaiłam w trawie w kucki- oj sąsiedzi to mają chyba niezły ubaw wyglądając przez okno
Zdjęcia ptaszków urocze- widze, że w ogrodzie masz cały zwierzyniec
, ale jak mogłoby być inaczej- rabaty tonące w kwiatach działają jak afrodyzjaki, taka pachnąca stołowka..
Rękawiczki lateksowe medyczne i ja używam jednorazowo- inaczej się nie da, zresztą przyjemnie zakłada się za każdym razem nowe. Zaskoczona jestem że te solidne rękawice tak szybko wykańczasz- a raczej kolce różane robią swoje.. Dobrze jednak, że masz cos do ochrony, bo inaczej biedniutka byś była..
Zdjęcia ptaszków urocze- widze, że w ogrodzie masz cały zwierzyniec
Rękawiczki lateksowe medyczne i ja używam jednorazowo- inaczej się nie da, zresztą przyjemnie zakłada się za każdym razem nowe. Zaskoczona jestem że te solidne rękawice tak szybko wykańczasz- a raczej kolce różane robią swoje.. Dobrze jednak, że masz cos do ochrony, bo inaczej biedniutka byś była..
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Robaczku kochany
.
Przepiękne zdjęcia fauny ogrodowej zrobiłaś
.
Głupie byłyby te owady, gdyby to takiej ilości słodziutkiego nektaru nie przyleciały...
.
A i rarytasy Ci się pod obiektyw nawinęły, paź królowej, zwinki, no i makolągwa
.
Mój ogród nawiedza ponad trzydzieści gatunków ptaków, które zauważyłam, ale makolągwy nie ma.
A mistrzostwo, z jakim te zdjęcia robisz jest przedmiotem mojego nieustającego podziwu
Dzięki za tę ucztę zdjęciową -
Jagoda
PS. Zajrzyj do mnie w sprawie Baden - Baden. Zapraszam.
Przepiękne zdjęcia fauny ogrodowej zrobiłaś
Głupie byłyby te owady, gdyby to takiej ilości słodziutkiego nektaru nie przyleciały...
A i rarytasy Ci się pod obiektyw nawinęły, paź królowej, zwinki, no i makolągwa
Mój ogród nawiedza ponad trzydzieści gatunków ptaków, które zauważyłam, ale makolągwy nie ma.
A mistrzostwo, z jakim te zdjęcia robisz jest przedmiotem mojego nieustającego podziwu
Dzięki za tę ucztę zdjęciową -
PS. Zajrzyj do mnie w sprawie Baden - Baden. Zapraszam.
- robaczek_Poznan

Julietto droga,
W sprawie ptaków, to muszę się do Ciebie zgłosić na korepetycje
Dużo u mnie ptactwa śpiewa, ale żebym miała wskazać solistów...?
Mam nadzieję, że podczas odwiedzin u Ciebie będzie mi dane pobrać lekcje z ornitologii
Marta, słodziak to tylko na zdjęciu
Ewa, widziałam go tylko 2 razy, ale widok oszałamiający. Uwielbiam motyle i często biegam za nimi z aparatem
U mnie w okolicach zera i spokojnie. Oby i do Ciebie zawitała odwliż
Ula, prywatne zoo sprawia mi dużo radości!
Monia, uwielbiam obserwować życie w ogrodzie. Pod każdą postacią
Czymże byłby ogród bez jego mieszkańców? Są częścią naszego ekosystemu i ogród powinien im służyć. Staram się sadzić rośliny miododajne, dokarmiać ptaki, nie płoszyć ich. To nasi przyjaciele i sprzymierzeńcy w walce ze szkodnikami
Jestem pewna, że jaszczurki polubią Twój murek - to dla nich idealne miejsce na siesty w słońcu
Rękawiczki w ogrodzie to moja druga skóra. Muszę i chę dbać o dłonie, bo lubię długie paznokcie, a poza tym na co dzień pracuję w biurze, gdzie wszyscy patrzą mi na ręce
Jagi,
Już biegnę 
Marta, słodziak to tylko na zdjęciu
Ewa, widziałam go tylko 2 razy, ale widok oszałamiający. Uwielbiam motyle i często biegam za nimi z aparatem
U mnie w okolicach zera i spokojnie. Oby i do Ciebie zawitała odwliż
Ula, prywatne zoo sprawia mi dużo radości!
Monia, uwielbiam obserwować życie w ogrodzie. Pod każdą postacią
Jestem pewna, że jaszczurki polubią Twój murek - to dla nich idealne miejsce na siesty w słońcu
Rękawiczki w ogrodzie to moja druga skóra. Muszę i chę dbać o dłonie, bo lubię długie paznokcie, a poza tym na co dzień pracuję w biurze, gdzie wszyscy patrzą mi na ręce
Jagi,
oj tam, oj tam......słodziak i tyle
ale widziałam co u Ciebie koty robią z roślinami i te osłony....to nie zazdroszczę
ale widziałam co u Ciebie koty robią z roślinami i te osłony....to nie zazdroszczę
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Kasiek ma rację że koty są paskudne i nie da się ich wychować ale i tak je
Jaszczurek u mnie nie ma, no w każdym bądź razie jeszcze nie widziałam, podobnie jak pazia królowej choć koper mam ogołocony miejscami do gołych badyli przez gąsienice
Niby odwilż ale ciągle zimno i wieje
Jaszczurek u mnie nie ma, no w każdym bądź razie jeszcze nie widziałam, podobnie jak pazia królowej choć koper mam ogołocony miejscami do gołych badyli przez gąsienice
Niby odwilż ale ciągle zimno i wieje