Moje storczyki - galeria zuzulec

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękny haft. a skończyłaś tego Phalaenopsis co kiedyś pokazywałaś fotki obrazka? ja też teraz haftuję Phalaenopsisa (mojego własnego pomysłu, nie miałam obrazka z wzorem, tylko sama sobie narysowałam na kanwie). już go zrobiłam, tylko jeszcze mi tło zostało. a że tło będzie dość skomplikowane (przy storczyku ciemnofioletowe, potem coraz jakśniejsze a przy krawędziach liliowe, te kolory będą przechodziły z jednego w drugi), skończenie obrazka zajmie mi dużo czasu :/
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Duśka, jak skończysz swoje dzieło to mam nadzieję że się nam pochwalisz :wink:

Lucynko, brakowało nam Ciebie na forum, ale dobrze że wszystko jakoś Ci się układa i że zaglądasz już częściej :wink: nowy haft na pewno będzie przepiękny, przy Twoich zdolnościach.... :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Dusia .. :roll: tak się zastanawiam o jakiego storczyka Tobie chodzi??? Ja nie pokazywałam obrazka, który chcę zrobić, tylko pokazałam obrazek, który już zrobiłam ;) chyba, że już mi się coś pomyliło .. ale raczej nie ;)

Asiu - tak, tak - nie jest już tak tragicznie .. sytuacja się stabilizuje - i to nie tylko u mnie ... jeden z Falenopsisów zaczyna wypuszczać pęd kwiatowy .. no .. wracamy do codzienności ;)
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zuzulec pisze:Dusia .. :roll: tak się zastanawiam o jakiego storczyka Tobie chodzi??? Ja nie pokazywałam obrazka, który chcę zrobić, tylko pokazałam obrazek, który już zrobiłam ;) chyba, że już mi się coś pomyliło .. ale raczej nie ;)

Asiu - tak, tak - nie jest już tak tragicznie .. sytuacja się stabilizuje - i to nie tylko u mnie ... jeden z Falenopsisów zaczyna wypuszczać pęd kwiatowy .. no .. wracamy do codzienności ;)
kiedyś pokazywałaś chyba w dziale o haftowaniu takisuper obrazek z białym Phalaenopsisem. też robię białego, ale na fioletowym tle, by mi pasował do ścian w pokoju.
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Teraz Dusia wszystko jasne. Ten biały Falenopsis to był obrazek, który juz dawno temu wykrzyżykowałam i jest tam własnie w tym dziale .. skończony .. ;)

Teraz czekamy na Twojego storczyka - pewnie Ty sama też nie możesz się już doczekać efektu końcowego ;)
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zuzulec pisze:Teraz Dusia wszystko jasne. Ten biały Falenopsis to był obrazek, który już dawno temu wykrzyżykowałam i jest tam własnie w tym dziale .. skończony .. ;)

Teraz czekamy na Twojego storczyka - pewnie Ty sama też nie możesz się już doczekać efektu końcowego ;)
jestem ciekawa, jak będzie wyglądać, ale łatwo się zniechęcam i dlatego mi idzie powoli ten obrazek. może za miesiąc, dwa go skończę. jak skończe, dam fotkę w moim temacie storczykowym lub w temacie o haftowaniu. to będzie biały Phalaenopsis z rózową warżką.
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Troszkę dziwne, że zniechęcasz się haftem a przecież przy prawdziwych storczykach potrzebna jest cierpliwość i zaangażowanie - tutaj szybko się nie poddajesz ;)
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zuzulec pisze:Troszkę dziwne, że zniechęcasz się haftem a przecież przy prawdziwych storczykach potrzebna jest cierpliwość i zaangażowanie - tutaj szybko się nie poddajesz ;)
ale przy hafcie się szybko poddaję bo bym chciała mieć od razu gotowy obrazek... leniwa jestem strasznie i do tego niecierpliwa.
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mam nadzieje, ze to Ci przejdzie .. ale chyba każdy z nas ma czasami chęć rzucic wszystko w kąt. Ja też w ostatnich tygodniach wiele rzeczy zaniedbałam i muszę się przyznać bez bicia - że i storczyk w koszu na śmieci wylądował - niestety, zero ratunku dla niego .. no cóż - bywa :oops:
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję za zdjęcia ludisii. Kupiłam już nawet dla niej taka niedużą miseczkę ale nie mogę dobrać podłoża. Co jakieś zobaczę to wydaje mi się za bardzo ... ziemowate.
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

O ludisie nie ma się co martwić :) rosnie we wszystkim, co pokazuje zdjęcie u mnie w wątku gdzie chyba w Anglii rośnie w ogrodzie w zwykłej ziemi :)
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jovanka też już w którymś wątku wspomniała, że do Ludisii można zastosować to co mamy (łącznie z ziemią), bo to storczyk gruntowy.
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja jak kiedyś miałam ludisię (2 lata temu), to rosła w ziemi podobnej do ogrodowej, ale nie była czarna, tylko taka jakaś brązowa.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję Lucynko za schemacik. Pozostał "drobiazg" - wyszyć. 8)
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Witaj cieplutko :) Lucynko
Poczekam na poprawę nastroju z pytaniami o storczyki....
cieplejszych barw życia życzę i nie poddawaj się :)
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”