Moje ogródkowe zmagania cz.4
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: moje ogródkowe zmagania cz.4
Madziu
ależ z Twojego domu bije ciepło i romantyzm! Do tego wszystko perfekcyjnie dobrane, z dobrym smakiem. My właśnie dziś dowiedzieliśmy się, że nasz narożnik, na który czekamy już 2 miesiące, niestety do nas nie trafi, bo producent ma jakiś problem z tkaniną
Jednak uznaliśmy, że to dobry znak i zaczęliśmy szukać czegoś innego. Przy okazji znalazłam trochę podobną serię do Twoich foteli i sofy: http://www.agatameble.pl/files/Libro/LONDON-3SF.jpg Mimo że niesamowicie mi się podoba, muszę zrezygnować, bo raz, że stawialiśmy na trochę inną funkcjonalność (w zasadzie to M. się uparł), no i musiałabym zmienić co najmniej dywan. Może dlatego tak mi się u Ciebie podoba, bo u mnie taki wystrój pozostaje w sferze marzeń (trzeba umieć dobrać dodatki, a ja raczej takiej umiejętności nie posiadam)
A wiesz, że też wzbogaciłam się o młodziutką sadzonkę sumaka (odm. Dissecta)?
Posadziłam za bramą, dość późno, teraz trzymam kciuki, by przetrwał zimę
Pozdrawiam! 
hej hej
Magda przytulnie u Ciebie ja lubię ciepło domowe, wygodną sofę i drewno, duuuużo drewna
No nie mogę przekonać się do szaf ze sklejek i plastikowych mebli ale coś za coś bo jak drewniane kupuję to potem portfel cierpi

Magda przytulnie u Ciebie ja lubię ciepło domowe, wygodną sofę i drewno, duuuużo drewna
No nie mogę przekonać się do szaf ze sklejek i plastikowych mebli ale coś za coś bo jak drewniane kupuję to potem portfel cierpi
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam porannieAga w takim razie trzymam kciuki za podjęcie właściwej decyzji i będę czekała na info
Iwonko bardzo mnie cieszy Twoja miła opinia. Zatem byle do 16
Milenko nerwa można złapać sporego jak się czeka na coś X czasu, a potem wychodzi zonk. Ja jestem niespokojny duch jeśli chodzi o wystrój i cały czas bym coś zmieniała, malowała, przestawiała, kupowała. Nie można mieć wszystykiego, więc trzeba wrzucić na luz. Zapuściłam "żurawia" kilka razy w twoje włościa jak wklejałaś zdjęcia np.mojego pupila. Bardzo ładnie masz. W brak umiejętności wyboru dodatków nie wierzę
Basieńko bardzo dziękuję
Zaoferowana wczorajszymi obiecanymi fotkami wnętrz, zapomniałam pokazać sumakową rabatkę
Jak wiecie, to niezwykle urokliwe drzewko "chodziło" za mną już od dawna. W szkółkach jednak raczej go kupić nie można-nie wiem czemu, więc zdecydowałam się chyba w lutym na zamówienie na All. W związku z przedłużającą się zimą, wysyłka zamówienia przedłużała się, a przesympatyczna Pani sprzedająca powiedziała, że wybierze dla mnie najdorodniejszy okaz sumaka. Wyobraźcie sobie wielkość moich oczu
jak się okazało, że doszedł do mnie kijeczek (bez żadnych gałązek) wysokości mniej więcej 180 cm 

i rozplenica w której jestem zakochana. Ma rok i urosła chyba 3 krotnie

Rozplenica cudna
PS. aage ja już sofy wybrałam, jedną narożną, drugą trzyosobową, wszystko do salonu
uwielbiam kupować meble, wybierać, a potem ustawiać, a potem wymieniać, itd 
PS. aage ja już sofy wybrałam, jedną narożną, drugą trzyosobową, wszystko do salonu
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
BasiaEm pisze:Rozplenica cudna![]()
PS. aage ja już sofy wybrałam, jedną narożną, drugą trzyosobową, wszystko do salonuuwielbiam kupować meble, wybierać, a potem ustawiać, a potem wymieniać, itd
Madziu rabata
Mogę wiedzieć na co się zdecydowałaś
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Rabata sumakowa już sobie fajnie wygląda
A wiosną 
sprawdziłam i to chyba ten twój Ektorpaage pisze:Mogę wiedzieć na co się zdecydowałaś
Na razie decyzja padła na narożną 2+2, i do tego trzyosobowa i jeszcze podnóżek.
Jak znam życie pomysły mi się 500 razy zmienią zanim wyruszę na zakupy
PS. przepraszamy za te nasze pogaduszki o meblach na cudzym wątku
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Madzia jak ja dawno u ciebie nie byłam no
A jednak się zdecydowałas na sumaka
Super, kocham to drzewo
Ta rozplenica twoja to chyba odmiana Moudry,mam taka sama i tez mi tak zbyczała przez 1 sezon...jest sliczna
Na wiosne zrobie z niej sadzonki i pójdzie w rózne miejsca bo jest wyjatkowa 
A jednak się zdecydowałas na sumaka
Ta rozplenica twoja to chyba odmiana Moudry,mam taka sama i tez mi tak zbyczała przez 1 sezon...jest sliczna
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga,Basiu być może będziecie się wylegiwać na takich samych kanapach
. Bardzo ładne
Aniu jak fajnie Cię widzieć
. Dodałabyś coś jeszcze do tej rabaty? Spodobała mi się ścieżka u Ciebie
Keetee fajnie, że ktoś podziela moje ogromne zamiłowanie do Sumaka
. Rozlpenica owszem Moudry, mam jeszcze Hamlen-jest świeżutka i zakwitła tylko jednym pąkiem. Przyrost niestety też wolniejszy. Moudry absolutnie bije o głowę. W tym roku miałam ją dzielić, ale po morderczych wysiłkach z odziałem innej trawki-odpuściliśmy. Tamtą musieliśmy piłą przeciąć
Walka była dłuuuga
To ta obok róży

Aniu jak fajnie Cię widzieć
Keetee fajnie, że ktoś podziela moje ogromne zamiłowanie do Sumaka
To ta obok róży

- sweety

Z dodawaniem roślin do tej rabaty poczekałabym do później wiosny. Trzeba zobaczyć jak to będzie wyglądać. No i brunery ładnie się do tego czasu przyjmą i niemal zaraz - rozrosną. Wiem, bo tak właśnie u mnie zrobiły
Ścieżkę ułożyłam sama. Układałam sobie po kolei kamienie, wycinałam odpowiedni kształt, usuwałam darń, wyrównywałam, podsypałam nieco piaskiem mieszanym z cementem i już
Codziennie po około 8 kamieni. Trochę się narobiłam, ale za to jaka satysfakcja. Teraz suchą nogą mogę dotrzeć do ogródka z koszami na śmieci, a i ogród został nieco przełamany czymś fajnym. Taką dokładnie chciałam mieć. Myślę jeszcze o wypełnieniu "fug" macierzanką
To jednak zostawię sobie do przyszłego roku. Najłatwiej byłoby usunąć trawę i macierzankę posiać, ale jeszcze nigdzie nie spotkałam się z jej nasionami.
Ścieżkę ułożyłam sama. Układałam sobie po kolei kamienie, wycinałam odpowiedni kształt, usuwałam darń, wyrównywałam, podsypałam nieco piaskiem mieszanym z cementem i już
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Madzia a jaki ty masz kochana trawniczek wypielęgnowany
Pięknie
Sumaka kocham od dzieciństwa...to dlamnie wyjatkowe drzewo, do tej pory mam pień mojego umarlaka , bo jest piekny
Rozplenica Hammeln tez cie zachwyci...zobaczysz, ona pózniej kwitnie, przynajmniej u mnie ,ale Moudry jest chyba ładniejsza,ma takie ciemne kontrastujace kitki
ja mam jeszcze Magic...ale nie rozrosła sie jeszcze konkretnie i nie zakwitła 
Brawo! Wlasnie Aniu satysfakcje buduja i podsycaja amocje do kolejnego dzialania. Mam nadzieje ze sciezke pokazesz na zdjeciusweety pisze:... Ścieżkę ułożyłam sama. Układałam sobie po kolei kamienie, wycinałam odpowiedni kształt, usuwałam darń, wyrównywałam, podsypałam nieco piaskiem mieszanym z cementem i jużCodziennie po około 8 kamieni. Trochę się narobiłam, ale za to jaka satysfakcja.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- sweety

Januszu, na 1 stronie ostatniej części jest widok z lotu ptaka na część ogrodu. Ścieżkę widać doskonale 
Dziekuje Aniu tak myslalem 
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych