Moje ogródkowe zmagania cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.4

Post »

Madziu :wit ależ z Twojego domu bije ciepło i romantyzm! Do tego wszystko perfekcyjnie dobrane, z dobrym smakiem. My właśnie dziś dowiedzieliśmy się, że nasz narożnik, na który czekamy już 2 miesiące, niestety do nas nie trafi, bo producent ma jakiś problem z tkaniną :roll: Jednak uznaliśmy, że to dobry znak i zaczęliśmy szukać czegoś innego. Przy okazji znalazłam trochę podobną serię do Twoich foteli i sofy: http://www.agatameble.pl/files/Libro/LONDON-3SF.jpg Mimo że niesamowicie mi się podoba, muszę zrezygnować, bo raz, że stawialiśmy na trochę inną funkcjonalność (w zasadzie to M. się uparł), no i musiałabym zmienić co najmniej dywan. Może dlatego tak mi się u Ciebie podoba, bo u mnie taki wystrój pozostaje w sferze marzeń (trzeba umieć dobrać dodatki, a ja raczej takiej umiejętności nie posiadam) :) A wiesz, że też wzbogaciłam się o młodziutką sadzonkę sumaka (odm. Dissecta)? :) Posadziłam za bramą, dość późno, teraz trzymam kciuki, by przetrwał zimę :wink: Pozdrawiam! ;:304
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
BasiaEm
100p
100p
Od: 22 lip 2013, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hej hej :wit
Magda przytulnie u Ciebie ja lubię ciepło domowe, wygodną sofę i drewno, duuuużo drewna ;:oj
No nie mogę przekonać się do szaf ze sklejek i plastikowych mebli ale coś za coś bo jak drewniane kupuję to potem portfel cierpi ;:223 ;:306
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Obrazekwitam porannie
Aga w takim razie trzymam kciuki za podjęcie właściwej decyzji i będę czekała na info
Iwonko bardzo mnie cieszy Twoja miła opinia. Zatem byle do 16 :uszy
Milenko nerwa można złapać sporego jak się czeka na coś X czasu, a potem wychodzi zonk. Ja jestem niespokojny duch jeśli chodzi o wystrój i cały czas bym coś zmieniała, malowała, przestawiała, kupowała. Nie można mieć wszystykiego, więc trzeba wrzucić na luz. Zapuściłam "żurawia" kilka razy w twoje włościa jak wklejałaś zdjęcia np.mojego pupila. Bardzo ładnie masz. W brak umiejętności wyboru dodatków nie wierzę ;:124
Basieńko bardzo dziękuję ;:168

Zaoferowana wczorajszymi obiecanymi fotkami wnętrz, zapomniałam pokazać sumakową rabatkę ;:223
Jak wiecie, to niezwykle urokliwe drzewko "chodziło" za mną już od dawna. W szkółkach jednak raczej go kupić nie można-nie wiem czemu, więc zdecydowałam się chyba w lutym na zamówienie na All. W związku z przedłużającą się zimą, wysyłka zamówienia przedłużała się, a przesympatyczna Pani sprzedająca powiedziała, że wybierze dla mnie najdorodniejszy okaz sumaka. Wyobraźcie sobie wielkość moich oczu
Obrazek jak się okazało, że doszedł do mnie kijeczek (bez żadnych gałązek) wysokości mniej więcej 180 cm ;:306. Przeżyłam szok mając w pamięci słowa i zapewnienia o najdorodniejszym okazie. Dosyć długo chudzina stała w kącie, bo nie bardzo wiedziałam co mam z tym zrobić. Posadzić w docelowym miejscu takiego drapaka? Rozumiem, że wszystko potrzebuje czasu na rozwój, ale nie byłam w stanie tego zrobić. Bidula Sumak zaczął wypuszczać wąsy, więc na przeczekanie wylądował w dużej donicy na tarasie i muszę powiedzieć fajnie się rozgałęził. Chyba oboje dojrzeliśmy do tego aby w końcu powstała sumakowa rabatka-nie duża co prawda, ale jest :!: Z rabatką też był dylemat, bo zastanawiałam się co tam posadzić. Najpierw miały być róże, ale jak słusznie zauważyła Madzia Variegata, nie bardzo taki związek pasował do siebie i żeby nie popełnić mezaliansu wsadziłam w nogi mojego drzewka chyba z 60 cebulek wiosennych, troszkę wrzosów i 3 brunery. Jestem zadowolona z takiego połączenia. Mam nadzieję, że wszystkie roślinki dadzą radę przezimować i na razie lichy wygląd całości nabierze smaku, obfitości i wyglądu

Obrazek

Obrazek

i rozplenica w której jestem zakochana. Ma rok i urosła chyba 3 krotnie

Obrazek
BasiaEm
100p
100p

Post »

Rozplenica cudna ;:oj

PS. aage ja już sofy wybrałam, jedną narożną, drugą trzyosobową, wszystko do salonu 8-) uwielbiam kupować meble, wybierać, a potem ustawiać, a potem wymieniać, itd ;:306
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

BasiaEm pisze:Rozplenica cudna ;:oj

PS. aage ja już sofy wybrałam, jedną narożną, drugą trzyosobową, wszystko do salonu 8-) uwielbiam kupować meble, wybierać, a potem ustawiać, a potem wymieniać, itd ;:306

Madziu rabata ;:333

Mogę wiedzieć na co się zdecydowałaś :?:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Rabata sumakowa już sobie fajnie wygląda :D A wiosną ;:224
BasiaEm
100p
100p

Post »

aage pisze:Mogę wiedzieć na co się zdecydowałaś :?:
sprawdziłam i to chyba ten twój Ektorp ;:306 nie wiem dlaczego w głowie mam cenę wyższą niż podają strony www :shock:
Na razie decyzja padła na narożną 2+2, i do tego trzyosobowa i jeszcze podnóżek.
Jak znam życie pomysły mi się 500 razy zmienią zanim wyruszę na zakupy ;:306 na szczęście mam dużo czasu zanim opróżnię portfel 8-)

PS. przepraszamy za te nasze pogaduszki o meblach na cudzym wątku ;:131
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

;:oj jak dla mnie typ numer jeden od dłuższego czasu ;:224
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Madzia jak ja dawno u ciebie nie byłam no ;:4
A jednak się zdecydowałas na sumaka ;:303 Super, kocham to drzewo ;:167
Ta rozplenica twoja to chyba odmiana Moudry,mam taka sama i tez mi tak zbyczała przez 1 sezon...jest sliczna ;:333 Na wiosne zrobie z niej sadzonki i pójdzie w rózne miejsca bo jest wyjatkowa ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aga,Basiu być może będziecie się wylegiwać na takich samych kanapach ;:333. Bardzo ładne
Aniu jak fajnie Cię widzieć ;:168 . Dodałabyś coś jeszcze do tej rabaty? Spodobała mi się ścieżka u Ciebie :uszy
Keetee fajnie, że ktoś podziela moje ogromne zamiłowanie do Sumaka :heja. Rozlpenica owszem Moudry, mam jeszcze Hamlen-jest świeżutka i zakwitła tylko jednym pąkiem. Przyrost niestety też wolniejszy. Moudry absolutnie bije o głowę. W tym roku miałam ją dzielić, ale po morderczych wysiłkach z odziałem innej trawki-odpuściliśmy. Tamtą musieliśmy piłą przeciąć ;:201 Walka była dłuuuga :D
To ta obok róży
Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z dodawaniem roślin do tej rabaty poczekałabym do później wiosny. Trzeba zobaczyć jak to będzie wyglądać. No i brunery ładnie się do tego czasu przyjmą i niemal zaraz - rozrosną. Wiem, bo tak właśnie u mnie zrobiły :D
Ścieżkę ułożyłam sama. Układałam sobie po kolei kamienie, wycinałam odpowiedni kształt, usuwałam darń, wyrównywałam, podsypałam nieco piaskiem mieszanym z cementem i już :) Codziennie po około 8 kamieni. Trochę się narobiłam, ale za to jaka satysfakcja. Teraz suchą nogą mogę dotrzeć do ogródka z koszami na śmieci, a i ogród został nieco przełamany czymś fajnym. Taką dokładnie chciałam mieć. Myślę jeszcze o wypełnieniu "fug" macierzanką :D To jednak zostawię sobie do przyszłego roku. Najłatwiej byłoby usunąć trawę i macierzankę posiać, ale jeszcze nigdzie nie spotkałam się z jej nasionami.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Madzia a jaki ty masz kochana trawniczek wypielęgnowany ;:215 Pięknie ;:303 Sumaka kocham od dzieciństwa...to dlamnie wyjatkowe drzewo, do tej pory mam pień mojego umarlaka , bo jest piekny ;:173 Rozplenica Hammeln tez cie zachwyci...zobaczysz, ona pózniej kwitnie, przynajmniej u mnie ,ale Moudry jest chyba ładniejsza,ma takie ciemne kontrastujace kitki :wink: ja mam jeszcze Magic...ale nie rozrosła sie jeszcze konkretnie i nie zakwitła ;:65
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

sweety pisze:... Ścieżkę ułożyłam sama. Układałam sobie po kolei kamienie, wycinałam odpowiedni kształt, usuwałam darń, wyrównywałam, podsypałam nieco piaskiem mieszanym z cementem i już :) Codziennie po około 8 kamieni. Trochę się narobiłam, ale za to jaka satysfakcja.
Brawo! Wlasnie Aniu satysfakcje buduja i podsycaja amocje do kolejnego dzialania. Mam nadzieje ze sciezke pokazesz na zdjeciu :)
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Januszu, na 1 stronie ostatniej części jest widok z lotu ptaka na część ogrodu. Ścieżkę widać doskonale :D
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Dziekuje Aniu tak myslalem ;:138
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
ODPOWIEDZ