Ogródek Gosi cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.11

Post »

Gosiu, fajny masz teraz busz, kolorowy. U mnie co prawda też jeszcze gdzieniegdzie kolorki, ale wszystko wymęczone ciągłym deszczem.
Kolejny raz obejrzałam u ciebie trawy ozdobne, piękne są te puszyste pióropusze powiewające nad rabatami. I kolejny raz stwierdziłam, że nie zachoruję na nie :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu,twój ogród kwitnie jak by nie było jesieni ,piękna rabata z trawami ,trzcinnik wygląda rewelacyjnie ,aż chciało by się go mieć,może wymienisz się kawałkiem trzcinnka na inną trawkę
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Co do kopczykowania to się przekonałam, że u mnie nie można robić tego wcześniej. Sąsiadka posadziła rząd róż zaraz za siatką-wzdłuż mojego rzędu róż :D W zeszłym roku zakopcowała swoje w październiku. Wiosną wypadły wszystkie :( Swoje kopcowałam w drugiej połowie grudnia i nic nie straciłam. To zależy jednak od klimatu i jakości ziemi, u nas jest dosyć mokro, a ziemia raczej wilgotna, więc nie będę się spieszyć.
Od rana pada :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Patrzę przez okno :shock: ...ludziska chodzą z zamkniętymi parasolami ale flaga powiewa na maszcie jak zmoknięta kura. O !!! znowu chlupie :(
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:196 ależ pięknie mi odpowiedziałaś ;:180 ślicznie skomponowana ta rabatka-zresztą u ciebie wszystkie są "napakowane" i kolorowe o każdej porze roku ;:215
...śliczne różyczki ;:333 a Vanille "chyba" kupiłam-bo to od niesprawdzonego sprzedawcy więc ciekawe co będzie ;:204 a Bonice posiadam i też kołyszą się na niej kwiatuchy, no może nie takie barwne ale cieszą :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu ależ cudnie kwitną Ci różyczki ;:oj u mnie już jakieś pojedyncze kwiatuszki.... może ze 3 w całym ogrodzie...
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Gosiu,zazdroszczę Ci tej "vanillowej" pomyłki. Zwłaszcza ,że zdrowe listki jeszcze ma o tej porze. Gdzie ją kupiłaś? Czy to już koniec kwitnienia werbeny patagońskiej w tym roku, ona tak ciemnieje pod koniec,czy mróz ją liznął?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Helenko, u mnie pojedyncze róże jeszcze kwitną. Dlatego chyba tak bardzo lubię te kwiaty. Kwitną od czerwca do mrozów. Fakt, trochę roboty z nimi jest, ale za to jaka radocha.

Olu, ja ostatnio bardzo polubiłam takie róże o pojedynczych płatkach. Są cudne. Coraz więcej ich u mnie. Najbardziej jestem zadowolona z Jaqueline sobie Pure, nie dosyć, że piękna, to jeszcze zapach ma niesamowity. Ja tam się cieszę, że chlupie. U mnie zawsze susza.

Jula,
to berberys, ale niestety nazwy nie znam. Jest w sezonie cały zielony. Ten akurat rośnie pod oknem i uwielbiam patrzeć przez okno jak zimą ptaki zjadają te owoce.

Maju,
nie ma sprawy. Jeśli ja bym zapomniała to przypmnij mi się, bo skleroza to siostra moja rodzona ;:306 Straszliwie mi się ta reklama podoba.
Podziwiam Cię za to, że masz siłę na pracę o tej porze. Chociaż dzisiaj było tak fajnie na dworze, że wyszłam trochę posprzatać. No i przez gadanie o kopcowaniu też okopcowałam. Ciekawe, czy nie będe żałowała, bo zawsze kopcuję dopiero jak nadchodzą mrozy, a na razie w ogóle ich nie widać.
Cieszę się, że podoba Ci się moja ulubiona rabata. Na razie jest w sam raz, ale za rok, dwa może być już bardzo ciasno, ale od czego są łopaty i sekatory?

Gosiu
, u mnie to też gdzieniegdzie kolorki. Ty masz mniejszą działeczke od mojej, więc i mniej kolorków. U mnie pada od czwartku, ale nie non stop. Dzisiaj padało przelotnie, a teraz wracałam spacerkiem z imprezy i było naprawdę przyjemnie jak na listopad. Tylko moje dziecko marudziło, że nie lubi jesieni, bo jemu zimno było.
Nie wszędzie trawki pasują i nie we wszystkich ogrodach muszą być wszystkie roslinki. Dlatego tak lubię chodzić po innych ogródkach, bo podziwiam rosliny, których u mnie nie ma

Martuś
, bardzo chętnie się podzielę. Nie musi być wymiany. I tak na razie nie ma gdzie wsadzać kolejnych roślin.

Ewuś, a ja jak wiesz w końcu się skusiłam i okopcowałam. Co prawda nie za bardzo, ale jednak. Ciekawe, czy nie będe płakała wiosną. Co prawda u mnie piaski, więc im wilgoć nie zaszkodzi, ale zazwyczaj kopcowałam tuż przed nadejściem większych mrozów.

Aga, Bonica u mnie ma kwiaty takie jak w sezonie. I to sporo. Dzisiaj stałam nad różami i zastanawiałam się, czy im pąków nie pourywać. Ale na razie zostawiłam. W razie czego i tak nie zakwitną. Vanilla jest dla mnie oprócz Lime Light najładniejszą hortensją.

Aguś, u mnie tez nie ma szaleństwa. Tylko zauważ że ja mam 60 róż. Zawsze jakaś kwitnie o tej porze :D

Danusiu,
Vanilka faktycznie jest bardzo zdrowa. Kwiaty miała dzisiaj w takim samym stanie jak tydzień temu, kiedy robiłam zdjęcia. tę różyczkę dostałam ze Śląska. Dziewczyny mi przysłały. Niestety werbena już skończyła kwitnienie. Te czarne kwiatostany to znak, że roslina szykuje się do siewu. Ale ja trzymam ją do wiosny bo nawet w takim stanie ładnie wygląda

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Christinkrysia><Rozchodnik>< wiosna2014

Post »

Miłego weekendu życzę i pozdrawiam
Pw
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Margo2 pisze:

Obrazek
Margoś czy ta trawa to rozplenica?....jest piękna. Jak się u Ciebie sprawuje no i czy się mocno rozrasta. Różyczka Vanilla coś cudownego.....ostatnio często mi się na oczy rzuca. :wink:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

A ja, głupia, mogłam mieć Vanillę i odmówiłam ;:219.
Pięknie u Ciebie, bujnie, różnorodnie, Margo, ale Twoi sąsiedzi (podobnie jak moi od szwalni) wyraźnie się nie przemęczają i wystarczy im teren zielony ;:173.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dojrzała jesień u Ciebie jest równie piękna jak wiosna.
A różane impresje to aktualne zdjęcia? aż się wierzyć nie chce że one jeszcze mogą teraz kwitnąć?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Teraz mam zero na termometrze, ale musiał być przymrozek, bo pobielona trawa. Nie mogło tak być wczoraj? :(
Trzcinnik przepiękny :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Gosiu tak, to Vanilla.Róża ktora tak długo trzyma kwiat,że czasami w to sama nie wierzę.Jest przepiękna.Więcej ten pan,ktory nam ją sprzedal,nie pokazal się z rożami-wymarzły mu 2 lata temu i musi odbudować uprawę.
Piękne zdjęcia rabatek i o tej porze jeszcze całkiem cieszą oczy.
Pozdrawiam
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Gosiu, :wit
piękna jesien u Ciebie i rabatki różano trawiaste prezentują się uroczo! ;:63
Ostatnie zdjęcie do zakochania! ;:167