Storczykowa kraina Soni :)

ODPOWIEDZ
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu może kiedyś takie będą dostępne w Polsce w normalnych cenach? Wtedy bankructwo murowane ;:112
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

też widziałam tą stronę (z fotkami Phalaenopsisów i Vand). Vandy ta nie były takie o jakich marze, ale Phalaenopsisy... po prostu cudowne.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

u Narine mowa o anomaliach to i ja wkleję swojego dziwoląga ;:198 zapewne moja w tym zasługa, bo i dwa pąki jemu odpadły, a teraz wyrósł kwiat bez pochewki ;:171 staram się jak mogę, ale jakoś mi nie wychodzi, tym bardziej, że dziś po raz drugi złamałam nowo wychodzący pęd kwiatowy u phalaenopsis ;:161 , oczywiście tym razem u innego, bo ten pierwszy przeze mnie pokrzywdzony, obraził się i rosną mu tylko liście i korzenie ;:183

Obrazek
Obrazek
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Soniu robisz przepiękne zdjęcia. A "zmutowany" sabotek prześliczny. :)
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu a to ci oryginał zakwitł :D . Bardzo ładny swoją drogą !
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Moje sabotki niestety już skoczyły kwitnienie. Jeden kwitł non stop od chyba października. Oba mają nowe rozetki i to całkiem duże, więc mam nadzieję, że doczekam nowych pędów kwiatowych.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

dziwne to Paphiopedilum, ale ładne.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Soniu, Twój sabotek jest bardzo ładny mimo swej "inności" ! Jestem ciekawa, czy to Twoje kwitnienie,
czy był kupiony już z pączkami ?
A utrącenia młodych pędów chyba niejedna z nas ma na swoim kącie ( ja co najmniej 2 ! :evil: )
Ale takie straty też są chyba "wliczone" w naszą pasję... A czekanie na kolejne kwitnienie "obrażonego"
storczyka to straaaaszna kara dla nas :cry:

Pozdrawiam, Joanna :wink:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Dziękuję za wizytę w moich skromnych progach ;:180

Joasiu ten zmutowany sabotek licząc po śladach to jest siódmy kwiat, kupiłam go 6 marca i średnio kwiat kwitnie 3 tygodnie, z tym, że jeden pąk oderwałam podczas sesji zdjęciowej ;:171 a pąk, który powinien zakwitnąć po tym mutanciku to sam odpadł, więc podejrzewam, że moja w tym zasługa, może mają za ciepło i/lub zbyt sucho :?: obecny kwiat i pąki wykształciły się już u mnie, bo tak na moje oko to zawsze są 2 lub 3 pąki podczas kwitnienia, ogólnie kupiłam z kwitnącym pędem kwiatowym, teraz ma dwie nowe rozetki ;:183

pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Nie przesadzaj Soniu z tymi "skromnymi progami" :wink:
Lubię do Ciebie zaglądać ! Jest TU wiele ciepła, życzliwości, często poruszane ciekawe problemy oprócz zdjęć.
Trzymaj tak dalej ;:333
Niech Ci pięknie dorośleją nowe rozetki i wydadzą po kilka pączków :) !

Pozdrawiam, Joanna
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Joanno dziękuję za miłe słowa ;:196

znalazłam chwilkę czasu i pstryknęłam fotki, lecz o kilku storczykach zapomniałam ;:171 a część juź przekwitła i sobie spokojnie odpoczywa ;:19

ten ma duże kwiaty, bo mają 11 cm średnicy i zakwitł na pedzie wypuszczonym z ostatniego pączka ;:128
Obrazek
Obrazek
Obrazek

to kwitnienie z uśpionych oczek na łodydze, a czeka mnie jeszcze niespodzianka w postaci nowego pędu kwiatowego i tam są juź pączki ;:183
Obrazek

tego nie oddałam koleżance ;:171
Obrazek

ten to mój wymarzony ;:225
Obrazek

ten zakupiony pod wpływem chwili ;:216 i ten kwiatek ostatni zakwitł po dwóch miesiącach od poprzednich i widać wyraźnie jak od światła bledną kolory
Obrazek

ten też kwitnie z uśpionych oczek na łodydze ;:211
Obrazek
Obrazek

a to mój prezent imieninowy, stracił niestety dwa pączki, ale nadal jest uroczy ;:226
Obrazek

okna trochę brudne i trochę z kroplami deszczu, ale natchnienia brak by je umyć ;:191

pozdrawiam miłe foremki :wit
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Soniu, Soniu - toż to prawdziwa storczykowa dżungla.
Piękne zdjęcia ale i obiekty wspaniałe.
Na kwitnienie białego z różową warżką czekam właśnie.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Soniu, widać że je bardzo kochasz ;:166 bo pięknie u Ciebie rosną i kwitną ;:111
Musi być pięknie u Ciebie w domu, tyyyyle kwiatów (u mnie teraz kwitną tylko 2 i na razie nic nie zapowiada by się to zmieniło ;:144 )
GRATULUJĘ osiągnieć storczykowych ;:215
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Takie białe cudo z bordową warżką jest moim marzeniem. Mam nadzieje, że wreszcie gdzieś taki trafię.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Dorotko pewnie niecierpliwie zaglądasz czy też juź chociaż troszkę pączek jest większy ;:183
Jeanne kocham kocham, tylko część moich storczyków mojej miłości nie odwzajemnia ;:192 no ale zasłużyłam na to, gdyż je brzydko potraktowałam ;:171
obecnie pięknie kwitnie 8 phalaenopsis, 2 phalaenopsis kwitną z tylko jednym kwiatkiem, bo oba w trakcie przekwitania wypuściły z ostatnich oczek po jednym kwiatku, kwitną mi jeszcze 3 miniaturki i dwa paphiopedilum sukcesywnie kwitnące ;:211
Wanda a ja non stop spotykam te białe z różową warżka ;:225 dziś też były piękne, no ale muszę troszkę przystopować z zakupem, bo teraz jak juź pisałam mam sporo kwitnących ;:198

a dzisiaj moja przyjaciółka mieszkająca za granicą, zrobiła mi niespodziankę i dostałam zaległy prezent imieninowy :heja :tan

ObrazekObrazek
i tak się zastanawiam czy to będzie sukcesywne kwitnienie czy tylko będą dwa kwiatki na tym pędzie ;:218
Obrazek

pozdrawiam :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”