Storczykowa kraina Soni :)
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
u Narine mowa o anomaliach to i ja wkleję swojego dziwoląga
zapewne moja w tym zasługa, bo i dwa pąki jemu odpadły, a teraz wyrósł kwiat bez pochewki
staram się jak mogę, ale jakoś mi nie wychodzi, tym bardziej, że dziś po raz drugi złamałam nowo wychodzący pęd kwiatowy u phalaenopsis
, oczywiście tym razem u innego, bo ten pierwszy przeze mnie pokrzywdzony, obraził się i rosną mu tylko liście i korzenie

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Soniu, Twój sabotek jest bardzo ładny mimo swej "inności" ! Jestem ciekawa, czy to Twoje kwitnienie,
czy był kupiony już z pączkami ?
A utrącenia młodych pędów chyba niejedna z nas ma na swoim kącie ( ja co najmniej 2 !
)
Ale takie straty też są chyba "wliczone" w naszą pasję... A czekanie na kolejne kwitnienie "obrażonego"
storczyka to straaaaszna kara dla nas
Pozdrawiam, Joanna
czy był kupiony już z pączkami ?
A utrącenia młodych pędów chyba niejedna z nas ma na swoim kącie ( ja co najmniej 2 !
Ale takie straty też są chyba "wliczone" w naszą pasję... A czekanie na kolejne kwitnienie "obrażonego"
storczyka to straaaaszna kara dla nas
Pozdrawiam, Joanna
Dziękuję za wizytę w moich skromnych progach
Joasiu ten zmutowany sabotek licząc po śladach to jest siódmy kwiat, kupiłam go 6 marca i średnio kwiat kwitnie 3 tygodnie, z tym, że jeden pąk oderwałam podczas sesji zdjęciowej
a pąk, który powinien zakwitnąć po tym mutanciku to sam odpadł, więc podejrzewam, że moja w tym zasługa, może mają za ciepło i/lub zbyt sucho
obecny kwiat i pąki wykształciły się już u mnie, bo tak na moje oko to zawsze są 2 lub 3 pąki podczas kwitnienia, ogólnie kupiłam z kwitnącym pędem kwiatowym, teraz ma dwie nowe rozetki
pozdrawiam
Joasiu ten zmutowany sabotek licząc po śladach to jest siódmy kwiat, kupiłam go 6 marca i średnio kwiat kwitnie 3 tygodnie, z tym, że jeden pąk oderwałam podczas sesji zdjęciowej
pozdrawiam
Joanno dziękuję za miłe słowa
znalazłam chwilkę czasu i pstryknęłam fotki, lecz o kilku storczykach zapomniałam
a część juź przekwitła i sobie spokojnie odpoczywa
ten ma duże kwiaty, bo mają 11 cm średnicy i zakwitł na pedzie wypuszczonym z ostatniego pączka

to kwitnienie z uśpionych oczek na łodydze, a czeka mnie jeszcze niespodzianka w postaci nowego pędu kwiatowego i tam są juź pączki

tego nie oddałam koleżance

ten to mój wymarzony ;:225

ten zakupiony pod wpływem chwili
i ten kwiatek ostatni zakwitł po dwóch miesiącach od poprzednich i widać wyraźnie jak od światła bledną kolory

ten też kwitnie z uśpionych oczek na łodydze

a to mój prezent imieninowy, stracił niestety dwa pączki, ale nadal jest uroczy

okna trochę brudne i trochę z kroplami deszczu, ale natchnienia brak by je umyć
pozdrawiam miłe foremki
znalazłam chwilkę czasu i pstryknęłam fotki, lecz o kilku storczykach zapomniałam
ten ma duże kwiaty, bo mają 11 cm średnicy i zakwitł na pedzie wypuszczonym z ostatniego pączka

to kwitnienie z uśpionych oczek na łodydze, a czeka mnie jeszcze niespodzianka w postaci nowego pędu kwiatowego i tam są juź pączki

tego nie oddałam koleżance

ten to mój wymarzony ;:225

ten zakupiony pod wpływem chwili

ten też kwitnie z uśpionych oczek na łodydze

a to mój prezent imieninowy, stracił niestety dwa pączki, ale nadal jest uroczy

okna trochę brudne i trochę z kroplami deszczu, ale natchnienia brak by je umyć
pozdrawiam miłe foremki
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Soniu, widać że je bardzo kochasz
bo pięknie u Ciebie rosną i kwitną
Musi być pięknie u Ciebie w domu, tyyyyle kwiatów (u mnie teraz kwitną tylko 2 i na razie nic nie zapowiada by się to zmieniło
)
GRATULUJĘ osiągnieć storczykowych
Musi być pięknie u Ciebie w domu, tyyyyle kwiatów (u mnie teraz kwitną tylko 2 i na razie nic nie zapowiada by się to zmieniło
GRATULUJĘ osiągnieć storczykowych
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Dorotko pewnie niecierpliwie zaglądasz czy też juź chociaż troszkę pączek jest większy
Jeanne kocham kocham, tylko część moich storczyków mojej miłości nie odwzajemnia
no ale zasłużyłam na to, gdyż je brzydko potraktowałam
obecnie pięknie kwitnie 8 phalaenopsis, 2 phalaenopsis kwitną z tylko jednym kwiatkiem, bo oba w trakcie przekwitania wypuściły z ostatnich oczek po jednym kwiatku, kwitną mi jeszcze 3 miniaturki i dwa paphiopedilum sukcesywnie kwitnące
Wanda a ja non stop spotykam te białe z różową warżka ;:225 dziś też były piękne, no ale muszę troszkę przystopować z zakupem, bo teraz jak juź pisałam mam sporo kwitnących
a dzisiaj moja przyjaciółka mieszkająca za granicą, zrobiła mi niespodziankę i dostałam zaległy prezent imieninowy

i tak się zastanawiam czy to będzie sukcesywne kwitnienie czy tylko będą dwa kwiatki na tym pędzie

pozdrawiam
Jeanne kocham kocham, tylko część moich storczyków mojej miłości nie odwzajemnia
obecnie pięknie kwitnie 8 phalaenopsis, 2 phalaenopsis kwitną z tylko jednym kwiatkiem, bo oba w trakcie przekwitania wypuściły z ostatnich oczek po jednym kwiatku, kwitną mi jeszcze 3 miniaturki i dwa paphiopedilum sukcesywnie kwitnące
Wanda a ja non stop spotykam te białe z różową warżka ;:225 dziś też były piękne, no ale muszę troszkę przystopować z zakupem, bo teraz jak juź pisałam mam sporo kwitnących
a dzisiaj moja przyjaciółka mieszkająca za granicą, zrobiła mi niespodziankę i dostałam zaległy prezent imieninowy

i tak się zastanawiam czy to będzie sukcesywne kwitnienie czy tylko będą dwa kwiatki na tym pędzie

pozdrawiam